Tele2 internet, de beste provider voor uw woonadres?

apr 17, 2019 | Internet

Internet Tele2, gewoon goed

Tele2 is een aanbieder die zich volledig inzet op een scherpe prijs voor alleen internet, ze zijn zelf namelijk van mening dat andere breedband diensten niet meer veelvuldig gebruikt worden. Hoe vaak kijk jij nog naar televisie middels de gewone tv? Een snelle en betrouwbare internetverbinding is dan ook essentieel voor ieder huishouden in Nederland, daarbij hoort natuurlijk ook een stabiele wifi verbinding. Ze zijn dan ook een goedkope internet provider.

Met internet Tele2 kun jij alles doen wat je wil zonder limieten, online series en programma’s bekijken op welke plek jij maar wilt. Het Tele2 internet abonnement vergelijken wordt dan ook steeds populairder onder de Nederlandse consument.

Keuzevrijheid van Tele2 internet thuis

Met Tele2 internet thuis heb je niet te maken met poespas, in tegenstelling tot andere internet providers. Zo hoef je voor interessante kortingen bij Tele2 thuis internet geen extra diensten af te sluiten. Keuzevrijheid is een kernwaarde en kiest dan ook helemaal zelf welke diensten en producten jij afneemt, je betaalt dus niet voor zaken die je eigenlijk niet nodig hebt of nooit gebruikt.

Iedere dienst of product heeft een losse prijs waardoor jij ook erg gemakkelijk kan wisselen tussen verschillende Tele2 pakketten. Heb je bijvoorbeeld een tv dienst bij je Tele2 thuis internet afgesloten en kom je erachter dat je hier weinig tot geen gebruik van maakt dan kun je er altijd voor kiezen om deze maandelijks uit te zetten. Flexibiliteit is er dus zeker aanwezig bij Tele2 internet.

Tele 2 internet, de beste internetdeal

Tele 2 internet staat bekend om haar steevaste lage prijzen, het is dan ook al mogelijk om Tele2 internet thuis te bemachtigen voor een kleine € 25,- per maand. Wil je je pakket uitbreiden dan is dit ook altijd mogelijk. Tele2 stelt zelf dat zij de beste deal van Nederland bieden aan haar klanten. Doe de postcodecheck om erachter te komen of dit ook het geval is voor jouw woonadres! Wellicht nog even goed om te weten is dat deze provider geen wifi versterker mee levert.

Tele2 internet snelheid

De Tele2 internet snelheid, een belangrijk vraagstuk waar je als consument zeker meer over wilt weten, de snelheid internet is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het type internet, je woonadres en internetgebruik bepalend voor de daadwerkelijke Tele2 internet snelheid die je ontvangt. Sloom internet is dan ook uit den boze bij Tele2.

Het type internet ligt helemaal bij jou, Tele2 internet is te kiezen middels een DSL verbinding of glasvezel. Tele2 kan alleen de verbinding met de provider beïnvloeden en in de meeste gevallen, afhankelijk van het gekozen type internet, heeft de daadwerkelijke snelheid te maken met de afstand tot de wijkcentrale.

Woon je hier ver vanaf en heb je gekozen voor een ADSL verbinding van Tele2 dan bestaat er een grote kans dat je een andere downloadsnelheid ontvangt dan waar mee geadverteerd is. Echter is het wel een provider die volledig transparant is over haar internet snelheden, hieronder gaan we er dieper op in.

Tele2 thuis internet snelheid, wat kun je verwachten?

Zoals we al zeiden is Tele2 een provider die graag transparant is over haar internetsnelheid en geen klanten voor de gek wil houden. De provider spreekt dan ook altijd over een maximale snelheid en adverteert met snelheden die op kunnen lopen ‘tot’ bijvoorbeeld 60 MB/s. Over de daadwerkelijke snelheid op jouw woonadres is geen uitspraak te doen, zoals je net al hebt gelezen is deze internetsnelheid vooral afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Dit is echter alleen bij de ADSL aansluiting, hieronder gaan we er wat dieper op in.

De verschillende aansluitingen met Tele2 internet

Tele2 internet abonnementen worden allemaal geleverd middels de koperaansluiting, Tele2 internet Light, Tele2 internet Basis en Tele2 internet Extra. Het is dan ook niet mogelijk om te kiezen voor glasvezel, wil je dit wel dan wordt je doorgestuurd naar de samenwerkingspartner T-Mobile welke deze diensten wel aanbiedt.

Heb je met een koperaansluiting te maken, ook wel de vaste telefoonlijn genoemd, dan is de Tele2 internet snelheid afhankelijk van de gebruikte techniek bij jouw in de wijk en de afstand van jouw woonadres tot de wijkcentrale. Glasvezel kent dit probleem niet en ben je altijd verzekerd van een vaste snelheid.

Wanneer je de postcodecheck uitvoert heb je binnen enkele minuten een overzicht welke internet pakketten deze provider je kan bieden. De verwachte internetsnelheid wordt bij Tele2 vastgesteld en gemeten op de plek waar het internet bij thuis binnenkomt, het modem dus. De beste internet providers bieden glasvezel internet.

Transparantie over internet snelheid met internet Tele 2

Zoals we je hebben verteld houdt Tele2 niet van het achterhouden van informatie, ze treden dan ook volledig naar voren om jou een eerlijk beeld te geven over de internetsnelheid die je kunt verwachten. Allereerst gaan we in op de geadverteerd download- en uploadsnelheid die je wordt geboden, je kunt deze snelheid het beste zien als het maximale wat je kunt ontvangen. Kies je voor 60 MB/s dan kun je deze snelheid ook op je woonadres verwachten, met de nadruk op verwachten.

De maximale snelheid wordt vastgesteld in het contract dat je tekent bij de keuze voor Tele 2 internet, deze is vastgesteld aan de hand van technische mogelijkheden op je adres. Het kan dus zijn dat je om een aantal redenen een lagere snelheid ontvangt, echter komen deze twee elkaar vaak genoeg tegen en is dit niet het grootste probleem van Tele2 internet.

Hoe wordt dit dan gegarandeerd? De provider voert elke week tien metingen uit waarin één van de tien tenminste 90% van de maximumsnelheid bereikt moet worden. Deze metingen worden gelijkmatig verspreid over minimaal drie dagen in de week. Helaas is Tele2 niet de snelste internet provider, bekijk onze top 10 voor de snelste providers.

Tele2 klantenservice internet

Op zoek naar een goede klantenservice? Tele2 klantenservice internet voert bijna al haar werkzaamheden online uit, ben je een klant dan zul je over een eigen account beschikken en kun je gemakkelijk alles online regelen. Mede door deze keuze kan Tele2 haar internetpakketten voor een lage maandelijkse prijs aanbieden.

Heb je een probleem en kom je er niet uit met de meest gestelde vragen of stappenplannen dan kun je altijd gebruik maken van de virtuele assistent die antwoord kan geven op al je vragen.

Tele2 internet pakketten

Met Tele2 internet word je in de mogelijkheid gesteld om de keuze te maken uit 3 verschillende pakketten die we hieronder hebben beschreven met haar bijbehorende kenmerken.

  • Tele2 internet Light: Met Tele2 internet Light geniet je van een downloadsnelheid tot 20 MB/s en een uploadsnelheid tot 1 MB/s. Het pakket is dan ook uitermate geschikt voor de kleinere huishoudens in Nederland en vooral recreatief gebruik maken van het internet en regelmatig gebruik maken Netflix of Youtube. Ook geniet je van gratis overstapservice en gratis verzending.
  • Tele2 internet Basis: Met Tele2 internet basis geniet je van een downloadsnelheid tot 60 MB/s downloadsnelheid en een uploadsnelheid tot 10 MB/s. Het pakket is vooral geschikt voor de huishoudens die tegelijkertijd willen internetten, downloaden en veelvuldig gebruik maken van diensten als Netflix of Youtube. Ook met dit profiteer je van een gratis overstapservice en verzending.
  • Tele2 internet Extra: Ben je een fanatieke gebruiker van het internet dan in Tele2 internet extra echt iets voor jou, je profiteert tot 100 MB/s downloadsnelheid en 10 MB/s uploadsnelheid. Ideaal voor de huishoudens welke allemaal tegelijkertijd willen downloaden, internetten of online gamen. Natuurlijk kun je ook zorgeloos en zonder haperingen gebruiken maken van Netflix en/of Youtube.

Tele2 internet storing

Tele2 geen internet is natuurlijk verschrikkelijk irritant en komt helaas niet alleen voor bij deze provider. Het gaat er dan ook meer om hoe er wordt omgegaan met een Tele2 internet storing. Deze provider heeft een speciale pagina opgericht waarop jij alle actuele storingen kunt inzien en wordt je middels een live blog informatie gegeven over hoe het staat met deze storing.

internet tele 2
tele2 geen internet
tele2 internet opzeggen

Handige & leuke Video’s

Creeer een veilig gevoel in je huis

Creeer een veilig gevoel in je huis

Ben je op zoek naar manieren om een veilig gevoel in je huis te creëren? Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel ouders voelen de behoefte om een veilige omgeving voor hun kinderen te scheppen, vooral als ze jong zijn. Er zijn veel dingen die je kunt doen om je huis...

Afstand is geen bezwaar in de wereld van live games

Afstand is geen bezwaar in de wereld van live games

Eén van de geweldige dingen van de huidige internetconnectiviteit is dat je interactief mee kunt zijn met vrienden en geliefden, ongeacht waar ze zich bevinden. Live spelletjes zijn een leuke manier om dit te doen. Maar niet iedereen speelt graag dezelfde spellen. Wat...

Hoe kies je de beste breedband voor gamen?

Hoe kies je de beste breedband voor gamen?

We doen tegenwoordig van alles online. Maar weinig activiteiten zijn zo afhankelijk van een stabiele en betrouwbare internetverbinding als gamen. Als je een fanatieke gamer bent en een nieuwe provider overweegt, op welke specifieke punten moet je dan letten?...

Waarom je online beoordelingen nog steeds kunt vertrouwen in 2022

Waarom je online beoordelingen nog steeds kunt vertrouwen in 2022

Er zullen veel mensen zijn die zich in het volgende weten te herkennen. Wanneer je een product wilt kopen op een bepaalde website, of gebruik wilt maken van een bepaalde dienst, controleer je eerst een aantal online recensies of beoordelingen. Op deze manier heb...

Welke tv-functies zijn het beste om naar sport te kijken?

Welke tv-functies zijn het beste om naar sport te kijken?

Sportwedstrijden kijken is iets wat veel mensen doen, voor sommige mensen is de beste manier om naar jouw favoriete sportteam te kijken in de woonkamer met de tv en paar vrienden in de buurt. Andere vinden het juist prima om een wedstrijd via een kleine...