Glasvezel internet in Amsterdam

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

Ben je woonachtig in Amsterdam dan is de kans groot dat jij momenteel nog niet gebruik maakt van glasvezel internet, op het moment zijn namelijk 17% van de huishoudens voorzien van een glasvezel aansluiting. Als we het percentage omrekenen naar het aantal huishoudens zijn dit er ongeveer 77.600. Het glasvezelnetwerk is al (gedeeltelijk) uitgerold over 9 wijken, deze huishoudens kunnen kiezen uit 6 verschillende leveranciers. Als we alle glasvezel abonnementen voor Amsterdam bij elkaar op tellen zijn het 84.

Kun jij momenteel nog geen glasvezel internet ontvangen in Amsterdam dan heb je altijd nog de mogelijkheid om de te kiezen voor ADSL en kabel internet van bijvoorbeeld Ziggo.

Hoe staan de ontwikkelingen met glasvezel in Amsterdam ervoor?

Als je Amsterdam gaat vergelijken met Almere, waar 96% van de huishoudens is voorzien van glasvezel internet, lopen ze hier sterk op achter. Vooral het westen en oosten van Amsterdam hebben geluk en kunnen als allereerste echt gebruik maken van pijlsnel glasvezel internet. De woonachtige in het centrum van Amsterdam zullen nog even moeten wachten, helaas heeft KPN nog niet naar buiten gebracht wanneer de rest van Amsterdam wordt gefaciliteerd van een glasvezel netwerk.

Je kunt als inwoner van Amsterdam waarschijnlijk al raden waarom het netwerk nog niet is uitgerold over het centrum van hartje Amsterdam. De glasvezelkabels moeten fysiek onder de grond gelegd worden, hiervoor moeten straten langere tijd worden opengebroken. Dit soort grote veranderingen in bijvoorbeeld de breedband branche is voor steden als Amsterdam moeilijker dan bijvoorbeeld de relatief jonge stad Almere.

Waar in Amsterdam is glasvezel internet te verkrijgen?

Zoals je net hebt gelezen zijn vooral het westen en oosten van Amsterdam voorzien van een glasvezel netwerk. Het Oostelijk havengebied is vergeleken met andere wijken goed voorzien, Zeeburg, de Indische buurt en een deel van het Oosterparkbuurt zijn wijken waar je meeste kans maakt op een glasvezel aansluiting. Natuurlijk moeten we het Steigereiland en IJburg niet vergeten, ook deze wijken zijn voorzien van glasvezel.

Vergelijk glasvezel in Amsterdam

Ben je op zoek naar glasvezel internet in Amsterdam dan raden wij het je aan om een vergelijker te gebruiken met alle aanbieders van glasvezel. Wanneer je de postcode check gebruikt zul je alle aanbieding speciaal op jouw huishouden tevoorschijn zien komen. Zo kun je gebruik maken van voordelige welkomstkortingen.

Je hoeft met een glasvezel verbinding geen rekening meer te houden met de afstand tot de centrale, in tegenstelling tot de traditionele internetverbindingen. Ieder huishouden heeft een eigen aansluiting verkregen waardoor je zeker bent dat je daadwerkelijk de snelheid ontvangt waar je voor hebt gekozen bij het afsluiten van je internet abonnement.

Alternatieven voor glasvezel in Amsterdam

Omdat het percentage glasvezel ontvangers in Amsterdam erg laag ligt (onder de 20%) is het vrij aannemelijk dat je op zoek moet naar een alternatief voor glasvezel. Je kunt natuurlijk altijd nog voor de traditionele verbindingen kiezen, namelijk ADSL of kabel internet. In Amsterdam is het mogelijk om een maximale internetsnelheid van 100MB/s te halen. Je hebt met een internet abonnement altijd te maken met een download en upload snelheid.

Met de traditionele verbindingen zoals ADSL of kabel zul je altijd 10% van de downloadsnelheid ontvangen. Dus als we een downloadsnelheid hebben van 100 MB/s dan zul je het moeten doen met 10 MB/s uploadsnelheid. Met glasvezel is dit niet meer het geval, je download en upload snelheid liggen namelijk gelijk.

Aanbieders van ADSL internet in Amsterdam

Als alternatief voor glasvezel internet kun je in Amsterdam kiezen voor ADSL internet, maar helaas is ook deze verbinding nog niet overal mogelijk of met een dermate slechte internetverbinding dat die eigenlijk niet is te gebruiken. Wanneer je postcode check in de vergelijker invoert zul je ook de maximale snelheden voor ADSL internet op jouw adres tevoorschijn zien komen. Deze slechte internetverbinding heeft te maken met de locatie van uw huishouden, om deze reden is uw postcode erg belangrijk.

Wil je het dichtste in de buurt van de internetsnelheid van glasvezel in Amsterdam komen dan kun je wellicht kijken naar het internetpakket via de kabel van Ziggo. Deze aanbieder komt een heel eind met snelheden die op (kunnen) lopen tot 400 MB/s. Direct gebruik maken van onze internet vergelijker? Klik dan op de button.

glasvezel internet amsterdam
glasvezel internet

Handige & leuke Video’s

Voordelen van een glasvezel abonnement

Voordelen van een glasvezel abonnement

Veel mensen maken voortaan gebruik van een glasvezel abonnement. Elk jaar stijgt het aantal mensen die gebruik maken van glasvezel in hun huishouden, maar waarom zijn er zoveel mensen die kiezen voor dit type internet. Wij gaan je in dit artikel vertellen over de...

Glasvezelaansluiting thuis, waar moet je op letten?

Glasvezelaansluiting thuis, waar moet je op letten?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om gebruik te maken van glasvezel, hier hoort dan uiteraard een glasvezelaansluiting bij. Wij hebben voor jou een paar handige punten op een rijtje gezet die belangrijk zijn bij glasvezelaansluiting. Er zijn namelijk een...

Ziggo glasvezel, alles van A-Z

Ziggo glasvezel, alles van A-Z

Ziggo is inmiddels wel bekend in de breedband branche en heeft een flink klantenbestand opgebouwd. Steeds meer Nederlanders hebben een grote behoefte aan glasvezel gekregen en vragen zich dan ook af of Ziggo glasvezel biedt? In principe levert Ziggo geen glasvezel...

KPN glasvezel internet, van goede kwaliteit?

KPN glasvezel internet, van goede kwaliteit?

De laatste jaren kiezen steeds meer huishoudens voor glasvezel internet, wellicht ben je nog niet overgestapt naar deze pijlsnelle verbinding en is KPN glasvezel iets voor u. Wij snappen dat best lastig is om te kiezen voor welke internetverbinding je moet gaan en dat...

Glasvezel in Almere, hoe zit het?

Glasvezel in Almere, hoe zit het?

Maak kennis met Almere, daar waar 94% gelukkig eigenaar is van een glasvezelaansluiting. Ongeveer 77.600 huishouden kunnen een glasvezel verbinding afsluiten bij een van de mogelijke breedband aanbieders. Wanneer we alle glasvezel pakketten bij elkaar optellen komen...

Is glasvezel belangrijk voor mijn internet?

Is glasvezel belangrijk voor mijn internet?

Het is lastig om te weten wat glasvezel nou precies inhoudt als je niet uit dit wereldje komt, deze vraag komt daarom ook regelmatig bij ons terug. Glasvezel is er nog niet zo heel erg lang en daarom komt het nog wel is voor dat sommige huizen hier nog niet van...

Laatst geüpdatet