Ziggo glasvezel, alles van A-Z

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

Ziggo is inmiddels wel bekend in de breedband branche en heeft een flink klantenbestand opgebouwd. Steeds meer Nederlanders hebben een grote behoefte aan glasvezel gekregen en vragen zich dan ook af of Ziggo glasvezel biedt? In principe levert Ziggo geen glasvezel verbinding maar het antwoord ligt eigenlijk veel genuanceerder.

Omdat wij iedereen zo goed mogelijk op de hoogte willen brengen over het aanbod van glasvezel door onder andere Ziggo. Lees snel verder om een goed antwoord op je vraag te krijgen!

ziggo glasvezel

Het glasvezel netwerk van Ziggo

Ziggo biedt vandaag de dag nog steeds geen glasvezel internet, eigenlijk is dit raar wat het netwerk van Ziggo bestaat immers uit 97% glasvezel. Dit alles heeft te maken met het volgende feit, het Ziggo netwerk is een HFC-netwerk (Hybrid Fiber Coaxial). Het klinkt wat lastig maar wat dit simpelweg inhoudt is dat het overgrote deel van het netwerk van Ziggo uit glasvezel bestaat maar de verbinding tussen de wijkkast en huishoudens wordt geregeld door middel van een coaxkabel.

Uit verschillende testen is gebleken dat het Ziggo netwerk, die bestaat uit een coax en glasvezel netwerk, snelheden behaald tot wel 4700 MB/s. Volgens Ziggo zelf is het mogelijk om snelheden van 10000 MB/s te verkrijgen. Ze hebben naar buiten gebracht dat Ziggo zelf de internetsnelheid kan verlagen of verhogen wanneer dit nodig is. Kort geleden is er een aanpassing doorgevoerd waardoor de 300MB/s snelheid is verhoogd naar 400MB/s. Wat zij hier eigenlijk mee proberen te zeggen is dat een HFC-netwerk niet achter blijft in de toekomst.

Normale Ziggo verbinding of toch Ziggo glasvezel?

Wij snappen dat je je niet iedere dag bezig houdt met jezelf verdiepen in de breedband branche, dat is natuurlijk ook niet nodig. Voor veel consumenten is het lastig om te kiezen voor een standaard Ziggo internetverbinding of een Ziggo glasvezelverbinding. We hebben deze twee verbindingen naast elkaar gelegd en uitgezocht wat de voordelen van Ziggo glasvezel zijn.

Glasvezel internet van Ziggo, de voordelen

Het eerste voordeel dat we tegen kwamen was de prijs van beide pakketten, je bent namelijk met een Ziggo glasvezel internetpakket voordelig uit dan een standaard internet Ziggo pakket. We hebben deze vergelijking gemaakt op basis van een gemiddelde internetsnelheid van 400 MB/s. Maar prijs is natuurlijk niet altijd het belangrijkste, je wilt natuurlijk wel een stabiele en betrouwbare dienst ontvangen. Vergelijk internet ook zelf, zo zie je precies wat voor aanbod er is. 

Wanneer we onze aandacht richten op de duurzaamheid voor de toekomst zien we dat glasvezel duidelijk meekan in de toekomst, de standaardverbinding zal echter achter blijven. Dit heeft voornamelijk te maken met de pijlsnelle uploadsnelheden die glasvezel biedt. Wij gaan ervan uit dat deze snelheid vereist zullen worden in combinatie met nieuwe technieken, denk hierbij aan elektrische apparaten die communiceren via een internetverbinding.

Kies je voor het standaard Ziggo internetpakket dan zul je een uploadsnelheid ontvangen die 10% van je downloadsnelheid bedraagt. Dit houdt dus is dat je bij Ziggo met een snelheid van 400 MB/s een uploadsnelheid zult ontvangen van 40 MB/s. Glasvezel internet van Ziggo biedt een gelijke download en uploadsnelheid. Heb je glasvezel met een downloadsnelheid van 500 MB/s dan zul je ook een uploadsnelheid hebben van 500 MB/s.

Standaard internet van Ziggo, de voordelen

Het Ziggo glasvezel pakket heeft zo zijn voordelen maar dit neemt natuurlijk niet weg dat er geen voordelen zouden zitten aan het traditionele en vertrouwde standaard internetverbinding van Ziggo. Er is namelijk een groot pluspunt te vinden in vergelijking met glasvezel internet, ze leveren hen internet namelijk via de televisie kabel, dit is in vrijwel ieder huishouden beschikbaar waardoor de beschikbaarheid erg hoog ligt. Door het invullen van de postcodecheck kun je zien of je het Ziggo standaard internet kunt ontvangen op jouw adres.

Het glasvezel netwerk is nieuw en nog niet voor iedereen beschikbaar, het moet voor sommige steden en dorpen voor elk huishouden nog aangelegd worden. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van het glasvezel netwerk een stuk kleiner. De afgelopen jaren vond er een sterke ontwikkeling plaats waarin steeds meer huishoudens glasvezel aanlegden. Helaas neemt deze groei op het moment af en dat terwijl nog niet de helft van de Nederlandse huishoudens in het bereik ligt van een glasvezel netwerk. Om erachter te komen of jouw woonadres glasvezel internet kan ontvangen kun je gemakkelijk de postcodecheck invullen, makkelijk toch?

Conclusie over het Ziggo standaard & glasvezel internet

Als we alle voordelen van beide pakketten naast elkaar leggen zien we een duidelijk verschil in de beschikbaarheid voor huishoudens. Het standaard Ziggo internetpakket biedt dan ook een goed alternatief wanneer je nog geen glasvezel kunt ontvangen. Ook met deze pakketten kun je genieten van pijlsnel internet via de tv verbinding, wellicht is dit in de toekomst de tegenstander van de glasvezel verbinding.

Wij moeten helaas concluderen dat de mensen die op zoek zijn naar Ziggo glasvezel nog even moeten wachten op de toekomst. Daarnaast biedt Ziggo een kwalitatief alternatief. Ben je nog op zoek naar een nieuw internet abonnement met glasvezel dan raden wij je aan om de vergelijker met de postcode checker in te vullen. De voordeligste aanbiedingen en aanbieders op jouw locatie!

glasvezel internet ziggo
glasvezel ziggo

Handige & leuke Video’s

Voordelen van een glasvezel abonnement

Voordelen van een glasvezel abonnement

Veel mensen maken voortaan gebruik van een glasvezel abonnement. Elk jaar stijgt het aantal mensen die gebruik maken van glasvezel in hun huishouden, maar waarom zijn er zoveel mensen die kiezen voor dit type internet. Wij gaan je in dit artikel vertellen over de...

Glasvezelaansluiting thuis, waar moet je op letten?

Glasvezelaansluiting thuis, waar moet je op letten?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om gebruik te maken van glasvezel, hier hoort dan uiteraard een glasvezelaansluiting bij. Wij hebben voor jou een paar handige punten op een rijtje gezet die belangrijk zijn bij glasvezelaansluiting. Er zijn namelijk een...

KPN glasvezel internet, van goede kwaliteit?

KPN glasvezel internet, van goede kwaliteit?

De laatste jaren kiezen steeds meer huishoudens voor glasvezel internet, wellicht ben je nog niet overgestapt naar deze pijlsnelle verbinding en is KPN glasvezel iets voor u. Wij snappen dat best lastig is om te kiezen voor welke internetverbinding je moet gaan en dat...

Glasvezel in Almere, hoe zit het?

Glasvezel in Almere, hoe zit het?

Maak kennis met Almere, daar waar 94% gelukkig eigenaar is van een glasvezelaansluiting. Ongeveer 77.600 huishouden kunnen een glasvezel verbinding afsluiten bij een van de mogelijke breedband aanbieders. Wanneer we alle glasvezel pakketten bij elkaar optellen komen...

Glasvezel internet in Amsterdam

Glasvezel internet in Amsterdam

Ben je woonachtig in Amsterdam dan is de kans groot dat jij momenteel nog niet gebruik maakt van glasvezel internet, op het moment zijn namelijk 17% van de huishoudens voorzien van een glasvezel aansluiting. Als we het percentage omrekenen naar het aantal huishoudens...

Is glasvezel belangrijk voor mijn internet?

Is glasvezel belangrijk voor mijn internet?

Het is lastig om te weten wat glasvezel nou precies inhoudt als je niet uit dit wereldje komt, deze vraag komt daarom ook regelmatig bij ons terug. Glasvezel is er nog niet zo heel erg lang en daarom komt het nog wel is voor dat sommige huizen hier nog niet van...

Laatst geüpdatet