4 tips hoe je kunt besparen op je internetabonnement, lees het hier

apr 7, 2022 | Internet

apr 7, 2022 | Internet

Tegenwoordig doen we alles op het internet. We houden contact met elkaar via het internet, we werken via het internet en we vermaken ons via het internet. Maar om van het world wide web gebruik te kunnen maken, is een internetabonnement noodzakelijk. Dit kan een maandelijkse kostenpost zijn, maar met de onderstaande tips kun jij deze kostenpost wellicht iets draaglijker maken.

Tip 1: Vergelijk

Het loont om ieder jaar verschillende providers met elkaar te vergelijken. Een provider vergelijken met een ander gaat heel makkelijk: je zoekt simpelweg een vergelijkingssite op en vult jouw wensen in. Vervolgens zie je in een overzicht wat de goedkoopste internetprovider is. Misschien zit er wel een goede deal tussen die in de prijs een stuk verschilt met de provider waar je nu bij zit aangesloten. Jouw huidige internet abonnement vergelijken met andere abonnementen is daarom een belangrijke tip als je wil besparen op deze maandelijkse uitgave. Wel is het aan te raden om altijd even jouw postcode in te vullen tijdens het vergelijken. Op basis van jouw adres wordt namelijk een bijpassend resultaat weergegeven. 

Tip 2: Alles-in-een-pakket

Naast een internetabonnement heb je waarschijnlijk ook nog een abonnement lopen voor de vaste telefoon en de televisie. Het is verstandig om dit allemaal bij dezelfde provider af te sluiten. Zo’n alles-in-een-pakket is vaak veel goedkoper dan allerlei losse abonnementen. Je krijgt namelijk vaak kortingen, hoeft maar een keer aansluit- of overstapkosten te betalen en natuurlijk wordt het bedrag maar een keer in de maand van je rekening afgeschreven.

Tip 3: Verander het aantal Mb/s

Snel internet gaat samen met een hoog aantal Mb/s. Maar hoe meer Mb/s jij in jouw abonnement hebt zitten, hoe meer jij daarvoor betaalt. En wellicht heb je dit aantal Mb/s niet eens nodig. Want als je alleen maar op het internet surft en zo nu en dan jouw mails checkt, is 20 Mb/s prima. Maar als je een groot gezin hebt waar regelmatig wordt gestreamd en wordt gedownload, is een snelle internetverbinding wel van groot belang. Denk ongeveer aan zo’n 100 Mb/s. Denk dus na hoeveel Mb/s bij jouw situatie passen en pas het zo nodig aan naar het gewenste aantal. Dat kan je weer schelen in de kosten.

Tip 4: Overstappen

Zit je al jarenlang bij dezelfde provider? Dan is het een aanrader om eens over te stappen. Wellicht betaal je wel veel meer voor hetzelfde abonnement bij een andere provider. Bovendien krijg je ook vaak welkomstkorting: deze kunnen vrij hoog oplopen. Ook geven sommige providers zelfs welkomstcadeautjes weg. Check natuurlijk wel altijd even de voorwaarden van de provider voordat je daadwerkelijk overstapt.

Andere lezen ook:

Handige & leuke video’s