4K Blu Ray speler kopen in 2022? De beste 4K Blu Ray player in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Wat is nou het verschil tussen een 4K Blu ray player en een normale Blu-ray speler. We weten allemaal wel wat een Blu-ray speler doet en waar het voor gebruikt wordt. Het wordt namelijk gebruikt om films te bekijken waarvan de kwaliteit net wat hoger ligt dan bij een DVD speler. Een Blu-ray 4K speler daarentegen laat beelden nog scherper zien door het hoge aantal pixels dat de speler weergeeft. De films die je in de bioscoop bekijkt zijn ook meestal in 4K opgenomen en met een 4K Blu-ray player kan je deze films thuis net zo scherp bekijken als in de bioscoop. 

Voor wie is het geschikt om een 4K ultra HD Blu-ray speler te kopen? Het is in ieder geval niet geschikt voor mensen die een televisie hebben van kleiner dan 50 inch. Het is namelijk zo dat de meeste tv’s niet eens 4K ondersteunen en het heeft dan ook geen meerwaarde om een 4K Blu-ray speler aan te schaffen. Ook zijn er nog UHD Blu-ray spelers te koop die vaker geschikt zijn voor de situatie thuis.

Bij een UHD Blu-ray player is het namelijk zo dat je televisie scherm UHD ondersteunt en dat is vandaag de dag in de meeste gevallen zo. Maar ben je van plan om binnenkort een 4K UHD tv aan te schaffen of heb je er al een, dan is het wel nuttig om een 4K Blu-ray player aan te schaffen. Ben jij dus van plan om een Blu-ray speler aan te schaffen maar weet je nog niet zeker welke bij jou past, dan raad ik aan om dit stuk goed door te lezen. Wij hebben hieronder namelijk een top 5 gemaakt van de beste 4K Blu-ray spelers en UHD Blu-ray spelers van dit moment.

1. Sony UBP-X800

De Sony UBP-X800 is een 4K Blu-ray player die beelden in 4K weergeeft. Hierdoor wordt het beeld heel gedetailleerd weergegeven. Dankzij de HDR technologie die het apparaat ondersteunt worden details in zwart beeld ook een stuk duidelijker en worden kleuren ook natuurlijk weergegeven.

Verder is het geluid dat deze 4K Blu-ray speler produceert ook van hoogwaardige kwaliteit. Dankzij de DSEE HX geluidstechniek worden geluiden automatisch opgeschaald waarbij bitdiepte en samplingfrequentie wordt verbeterd.

Hierdoor komt het geluid dicht in de buurt van High resolution audio. De behuizing van het kastje absorbeert ook de trillingen waardoor het kastje niet zal storen.

Bovendien ondersteunt deze 4K Blu-ray player meerdere mediatypen, zo ondersteunt het DVD-audio en -video, CD en super audio CD, HD Blu-ray en ook hoge kwaliteit audio via wifi of USB. Ook speelt het meer dan 24 audio bits indelingen van hoge kwaliteit af zoals: Van DSD tot Flac en van AAC tot WAV geluiden.

Voor- en nadelen UBP-X800

Naast de Sony UBP-X800 ontvang je ook nog een aantal items die standaard worden meegeleverd bij de Blu-ray 4K speler. Zo ontvang je natuurlijk een handleiding die je op weg helpt om de 4K Ultra HD Blu-ray speler te installeren en snel te gebruiken. Verder ontvang je nog de afstandsbediening voor de Blu-ray 4K speler waarmee je hem eenvoudig bestuurt.

 Door het HDR scherm worden kleuren scherp en helder weergegeven en worden zwarte beelden écht zwart
 Het geluid dat geproduceerd wordt is helder door de DSEE HX opschaaltechniek
 Deze 4K Blu-ray player speelt beelden af in 4K beeldkwaliteit
 Bij deze 4K Blu-ray speler wordt geen HDMI kabel meegeleverd

2. Sony UBP-X700

De Sony UBP-X700 is ook een 4K Ultra HD Blu-ray speler die beelden dus in 4K beeldkwaliteit weergeeft. Hierdoor hoef je geen een detail meer te missen van een spannende serie die je aan het kijken bent.

Ook sluit je meerdere apparaten tegelijk aan op deze 4K Blu-ray player dankzij de 2 HDMI aansluitingen die dit apparaat ondersteunt.

Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een televisie of een beamer of iets dergelijks. Verder kan je ook foto’s, video’s of muziek afspelen op de 4K Blu-ray speler via de USB poort op het apparaat. Ook bestuur je deze speler eenvoudig vanaf de bank met de afstandsbediening die wordt meegeleverd.

Voor- en nadelen UBP-X700

Je ontvangt naast de Sony UBP-X700 ook nog een aantal spullen die standaard worden meegeleverd in de doos. Zo ontvang je natuurlijk als eerst de handleiding van deze 4K Ultra HD Blu-ray speler die je op weg helpt om hem juist in te stellen. Verder worden de AC adapter en de netsnoer kabel ook standaard meegeleverd bij deze speler.

Tot slot ontvang je nog de afstandsbediening voor de 4K Blu-ray speler voor eenvoudige besturing van het apparaat. Ook worden hiervoor de batterijen meegeleverd in de doos.

 Beelden worden met deze speler in 4K weergegeven
 Beelden met een lage resolutie worden opgeschaald naar UHD kwaliteit
 Geniet van extra scherpe en kleurrijke beelden met een hoog contrast 
 Dolby Vision technologie
⨯ Er wordt bij deze 4K Blu-ray player geen HDMI kabel meegeleverd

3. Panasonic DP-UB824EGK

De Panasonic DP-UB824EGK is een 4K Ultra HD Blu-ray speler waarmee de beelden in 4K worden weergegeven. Hiermee kan je ook nog kiezen of je een film op Blu-ray speler kijkt of een film streamt. Dankzij de UHD 4K technologie is de resolutie 4 keer beter dan bij standaard UHD televisies.

Hierdoor mis je geen enkel detail van je favoriete film of serie, deze kan je namelijk ook streamen via Netlfix of Youtube. Dit komt doordat deze speler 4K video on demand ondersteunt.

Verder geniet je van betere en scherpere kleuren door de ingebouwde HCX processor. Door deze processor komen kleuren namelijk beter tot hun recht.

Voor- en nadelen DP-UB824EGK

Niet alleen ontvang je de Panasonic DP-UB824EGK, je ontvangt namelijk ook wat items die bij de 4K Blu-ray speler meegeleverd worden. Zo ontvang je namelijk de handleiding om je verder te helpen met het aansluiten en het instellen van de speler.

Verder ontvang je alleen nog de afstandsbediening van deze 4K Blu-ray speler. Hiermee bedien je het apparaat heel eenvoudig vanaf de bank en hoef je niet telkens op te staan.

 Dankzij ingebouwde HCX processor komen de kleuren beter tot hun recht
 Met deze 4K Blu-ray speler maak je eenvoudig gebruik van handige 4K streaming apps zoals Netflix en YouTube
 Beelden worden in 4K weergegeven met deze 4K Blu-ray player
Er wordt bij dit exemplaar geen HDMI kabel meegeleverd

4. Panasonic DP-UB424EGK

Met de Panasonic DP-UB424EGK 4K Blu-ray player stream je 4K beelden via Netflix of Youtube met video on demand. Hierdoor ben je niet afhankelijk van films die je op DVD hebt. Je kan namelijk gemakkelijk films streamen van Netflix en Youtube en deze in 4K kwaliteit bekijken.

Dankzij de 4K UHD techniek worden beelden duidelijk en gedetailleerd weergegeven. In combinatie met HCX processor worden de beelden beter en scherper weergegeven waardoor kleuren levensecht lijken. Hierdoor mis je geen een seconde van je film of serie.

Voor- en nadelen DP-UB424EGK

Naast de Panasonic DP-UB424EGK worden er ook nog een aantal aanvullende items meegeleverd bij de 4K Blu-ray player. Je ontvangt als eerst de handleiding die je helpt om snel van start te gaan en zo snel mogelijk te genieten van de kwaliteit die deze speler te bieden heeft.

Verder ontvang je alleen nog de afstandsbediening voor deze 4K Blu-ray speler. Hiermee bedien je de speler gewoon vanaf de bank en hoef je niet ieder keer op te staan.

 Door de HCX processor komen de kleuren en beelden beter tot hun recht waardoor je intens geniet van je favoriete films en series
 Via video on demand stream je films en series vanaf apps zoals Netflix of Youtube waardoor niet je afhankelijk bent van Dvd’s
 Door deze 4K Blu-ray speler wordt alles in 4K beeldkwaliteit weergegeven
Er wordt bij dit exemplaar geen HDMI kabel meegeleverd

5. Sony UBP-X500B

De Sony UBP-X500B is ten opzichte van de andere een normale UHD Blu-ray speler. Deze UHD Blu-ray player speelt beelden af in, de naam zegt het al, UHD beeldkwaliteit. Deze UHD technologie zorgt ervoor dat beelden haarscherp weergegeven worden en de kleuren ook een stuk beter getoond worden.

Mocht je beelden afspelen met een lagere beeldresolutie, dan worden deze beelden door deze UHD Blu-ray speler automatisch opgeschaald naar HD of UHD kwaliteitHierdoor geniet je altijd van de goede kwaliteit van UHD.

Met de afstandsbediening hoef je niet meer ieder keer van de bank af te komen maar kan je gewoon rustig blijven zitten.

Voor- en nadelen UBP-X500B

Bij de Sony UBP-X500B worden er nog een paar spullen standaard meegeleverd in de doos. Je ontvangt namelijk allereerst de handleiding die je helpt om de UHD Blu-ray player snel en eenvoudig in te stellen.

Daarnaast wordt de adapter van het apparaat natuurlijk ook gewoon meegeleverd. Verder ontvang je ook nog de afstandsbediening voor de UHD Blu-ray speler waardoor je lekker op de bank kan blijven zitten.

 Geniet van haarscherp beeld en een goede kleurweergave dankzij de UHD technologie
 Deze UHD Blu-ray speler schaalt lagere resoluties automatisch op naar HD of UHD beeldkwaliteit
 Doordat deze UHD Blu-ray player maar een HDMI uitgang heeft is het niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten

Laatst geüpdatet