8K TV kopen in 2022? De beste 8K Ultra HD in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze handige 8K televisie review en kijk welk model het beste bij je past.

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, de 8K televisie. Je ziet bijna elke dag wel een reclame voorbij komen met een aanbieding of presentatie van een nieuw model. Gek is dat niet want de kwaliteit van een 8K televisie is onmiskenbaar.

Alle modellen beschikken over een vlijmscherpe resolutie, hoge verversingssnelheid en je hebt enorm veel keuze in grootte, merk en toevoegingen om je beeldervaring onvergetelijk te maken. Toch kan het daardoor lastig zijn om het beste model te vinden, door het grote aanbod zie je soms het bos niet meer. Gelukkig hebben wij een handige top 5 voor je samengesteld zodat je gemakkelijk de beste 8K televisie kunt vinden.

1. Samsung 8K 75Q900R

Een van de pareltjes uit de 8K lijn, de Samsung QLED 8K 75Q900R. Op dit moment een van de krachtigste 8K televisies, het beeld is 4 keer scherper in verhouding met een normale 4K televisie.

Je kunt de mieren en zandkorrels op een groot scherm duidelijk zien, zelfs de allerkleinste details zijn tegenwoordig duidelijk zichtbaar. Maar dat is niet het enige wat deze geweldige 8K televisie levert, als je namelijk beelden van lagere kwaliteit kijkt schaalt de 8K AI upscaling technologie deze direct op. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Je oude films of video van je telefoon is daardoor extra scherp. Een van de uniek kenmerken van de Samsung 8K 75Q900R is het kleurvolume, het beeldscherm produceert namelijk een kleurvolume van 100%. We mogen dus spreken van een weergave van meer dan 1 miljard kleuren, een unicum in de televisiewereld.

Voor- en nadelen 8K 75Q900R

Door de full array achtergrondverlichting wordt de kijkervaring nog realistischer, het scherm wordt op bepaalde delen verduistert waardoor er een sterk contrast ontstaat.

Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden ook nog eens bizar vloeiend weergegeven. Je krijgt de premium One Remote Control, batterijen, voetjes, invisible cable en stroomkabel meegeleverd

 Bizarre beeldkwaliteit, elk detail is zichtbaar door 8K resolutie, een unieke ervaring
 Kunstmatige intelligentie zorgt er voor dat beelden worden opgeschaald naar 8K
 Geen 8K TV aan? Ambient Mode toont kunst, foto’s of informatie op het scherm.
De 8K televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

2. Sony KD-85ZG9

Wil jij een unieke 8K televisie in huis halen? Dan is de Sony televisie KD-85ZG9 bij uitstek de keuze die je wil maken. Je hebt echter wel een flinke portemonnee nodig voor deze krachtpatser.

Een ding is zeker als je een echte 8K ervaring op volledige kracht wil moet je voor de Sony KD-85ZG9 gaan. 8K beelden worden vloeiend en zonder moeite weergegeven op het enorme 85 inch scherm. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Is de videokwaliteit minder dan 8K? Geen enkel probleem, de ingebouwde upscaler zorgt er voor dat deze extra scherp worden weergegeven. Ook heb je de beschikking over de bekende full array local dimming techniek die het scherm op bepaalde plekken kan verduisteren.

Daardoor zie je een extreem realistische zwartweergave, in combinatie met het HDR scherm kleurbereik wordt er een bizar contrast tussen kleur en zwart tinten geproduceerd.

Voor- en nadelen KD-85ZG9

Wat de Sony KD-85ZG9 8K televisie helemaal afmaakt zijn de 4 speakers die in de randen van de 8K TV zijn weggewerkt. Daardoor is de weergave van dialogen en effecten bizar realistisch, als je de TV op de home-cinema set aansluit gebruik je de ingebouwde speakers als het centrale kanaal.

 8K resolutie van deze televisie maakt elk klein detail zichtbaar
 Kunstmatige intelligentie schaalt de beelden met gemak op naar 8K
 Full array local dimming maakt zwarte kleuren realistisch
TV heeft een hele hoge aanschafwaarde, hoog energieverbruik

3. Samsung 8K QE65Q950R

De Samsung 8K ervaring is er eentje die je niet snel zal vergeten, de Samsung QLED 8K QE65Q950R is een model dat je ook absoluut niet moet negeren als je een 8K televisie wil kopen. Het Quantum Dot paneel van deze 8K tv zorgt voor rijke, volle kleuren en een hoge schermhelderheid. Ook met het kleurniveau van deze Samsung 8K zit het wel goed, deze zit uiteraard op de volle 100%. 

Vooral de felle tinten en natuurgetrouwe zwarte beelden zijn indrukwekkend, deze 8K tv maakt namelijk gebruik van Direct Full array 16 x local dimming, daardoor is de balans tussen alle kleuren nog beter. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Als je een Apple gebruiker bent kan deze 8K televisie goed bij je passen, door de Apple TV integratie kun je namelijk alle films en series in je iTunes bibliotheek afspelen. Met Airplay 2 kun je gemakkelijk beelden van je iPhone, iPad of Mac naar je 8K tv sturen.

Voor- en nadelen QE65Q950R

Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden ook nog eens bizar vloeiend weergegeven. Je krijgt de premium One Remote Control, batterijen, voetjes, invisible cable en stroomkabel meegeleverd

Kleinste details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K resolutie.
 Kunstmatige intelligentie schaalt de beelden met gemak op naar 8K
 Quantum Dot paneel zorgt unieke kleuren en weergaves
 TV heeft een hoger energieverbruik dan de gemiddelde tv

4. Samsung 8K QE75Q950R

De Samsung 8K ervaring is er eentje die je niet snel zal vergeten, de Samsung QLED 8K QE75Q950R is een model dat je ook absoluut niet moet negeren als je een 8K televisie wil kopen.

Het Quantum Dot paneel van deze 8K tv zorgt voor rijke, volle kleuren en een hoge schermhelderheid. Ook met het kleurniveau van deze Samsung 8K zit het wel goed, deze zit uiteraard op de volle 100%. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Vooral de felle tinten en natuurgetrouwe zwarte beelden zijn indrukwekkend, deze 8K tv maakt namelijk gebruik van Direct Full array 16 x local dimming, daardoor is de balans tussen alle kleuren nog beter. In vergelijking met Ultra HD televisies is de vooruitgang enorm.

Als je een Apple gebruiker bent kan deze 8K televisie goed bij je passen, door de Apple TV 4K integratie kun je namelijk alle films en series in je iTunes bibliotheek afspelen. Met Airplay 2 kun je gemakkelijk beelden van je iPhone, iPad of Mac naar je 8K tv sturen.

Voor- en nadelen QE75Q950R

Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden ook nog eens bizar vloeiend weergegeven. Je krijgt de premium One Remote Control, batterijen, voetjes, invisible cable en stroomkabel meegeleverd

Kleinste details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K resolutie.
 Kunstmatige intelligentie schaalt de beelden met gemak op naar 8K
 Quantum Dot paneel zorgt unieke kleuren en weergaven
TV heeft een hoger energieverbruik dan de gemiddelde tv

5. Samsung 8K 65Q900R

Een van de pareltjes uit de 8K lijn, de Samsung televisie QLED 8K 65Q900R. Op dit moment een van de krachtigste 8K televisies, het beeld is 4 keer scherper in verhouding met een normale 4K televisie.

Je kunt de mieren en zandkorrels op een groot scherm duidelijk zien, zelfs de allerkleinste details zijn tegenwoordig duidelijk zichtbaar. Maar dat is niet het enige wat deze geweldige 8K televisie levert, als je namelijk beelden van lagere kwaliteit kijkt schaalt de 8K AI upscaling technologie deze direct op.

Je oude films of video van je telefoon is daardoor extra scherp. Een van de uniek kenmerken van de Samsung 8K 65Q900R is het kleurvolume, het beeldscherm produceert namelijk een kleurvolume van 100%. We mogen dus spreken van een weergave van meer dan 1 miljard kleuren, een unicum in de televisiewereld. Alvast een kijkje nemen? Bekijk de handleiding.

Voor- en nadelen 8K 65Q900R

Door de full array achtergrondverlichting wordt de kijkervaring nog realistischer, het scherm wordt op bepaalde delen verduistert waardoor er een sterk contrast ontstaat. Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden ook nog eens bizar vloeiend weergegeven. Je krijgt de premium One Remote Control, batterijen, voetjes, invisible cable en stroomkabel meegeleverd

 Bizarre beeldkwaliteit, elk detail is zichtbaar door 8K resolutie, een unieke ervaring
 Kunstmatige intelligentie zorgt er voor dat beelden worden opgeschaald naar 8K
 Geen 8K TV aan? Ambient Mode toont kunst, foto’s of informatie op het scherm.
De 8K televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

Wat is een 8K TV?

Een 8K televisie is weer een nieuwe verbetering op het geweldige beeld van de afgelopen jaren. Het scherm van een 8K televisie heeft een pixelverhouding van 7680 x 4320 pixels. Dat zijn dus meer dan 33 miljoen pixels. Dit is revolutionair want de resolutie is dus 4 keer scherper dan een 4K UHD scherm. En maar liefst 16 keer scherper als de traditionele Full HD schermen.

Op dit moment heeft alleen Samsung 8K televisies beschikbaar, later dit jaar zullen merken zoals LG en Sony volgen. Als je wil genieten van 8K heb je echter wel een 8K televisie en een bron hebben die deze resolutie ondersteunt.

8K televisies wordt steeds populairder

Je moet dan denken aan een 8K Blu-Ray speler of een spelcomputer zoals een Playstation of Xbox. De afgelopen tijd is 8K Ultra HD alleen maar populairder geworden met de opkomst van streamingdiensten zoals Netflix en Youtube. Ook deze diensten bieden steeds vaker 8K video’s en beeld aan.

Premium 8K televisie

Soms heb je de beschikking over 8K premium. Deze term is in de wereld geholpen door diverse televisie fabrikanten, filmmaatschappijen en ontwikkelaar van beeldtechnieken. Als je kunt beschikken over 8K premium hebben beelden een nog breder kleurbereik en een hoge schermhelderheid.

Door deze universele afspraak tussen alle partijen weet je zeker dat beelden van een 8K Premium TV zoals bedoeld op de tv getoond worden. Door een 8K premium tv haal je dus het maximale uit de beeldkwaliteit van films en series.

Is er vaak een 8K TV aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een 8k tv aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een 8k tv aanbieding te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbieding 8k televisies te vinden.

Bekijk de TOP 5 8K Televisie voor aanbiedingen

Bekijk onze top 5 en kijk of er een aanbieding 8K tv beschikbaar is. Je kunt bij ons direct alle prijzen van populaire 8K televisies vergelijken, we hebben de grote retailers zoals BOL.com, Coolblue en Mediamarkt langs elkaar gehouden.

Al deze retailers hebben ook regelmatig 8K televisie aanbiedingen beschikbaar, het is alleen soms lastig om deze te vinden en er is niet overal een overzicht beschikbaar.

Gemakkelijk 8K TV aanbieding vinden

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste 8K televisies geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbieding 8K televisie beschikbaar is zetten we die direct in onze 8K tv review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Kun je geen interessante aanbieding vinden in onze TOP 5 van beste 8K televisies? Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle verschillende aanbiedingen samengebracht. Klik op een link om direct naar de aanbiedingen pagina van een retailer te gaan zodat je direct inzicht hebt in de huidige acties.

Welke groottes 8K televisies zijn er?

Er zijn tegenwoordig enorm veel 8K televisies beschikbaar in Nederland. Het prettige is dat je kunt kiezen uit een breed scala groottes. Dat is aan de ene kant fijn omdat je zo kunt kiezen tussen een goedkope 8k tv of een wat duurder model met een groot scherm.

Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben we alle verschillende groottes onder elkaar gezet. We hebben per scherm een kijkafstand beschreven en een advies gegeven over de ruimte waar je de televisie kunt gebruiken.

65 inch 8k Televisie

Wil je beschikken over de grootste 8K televisie? Dan moet je al snel gaan kijken in de klassen 8K TV 65 inch. Dit zijn de grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor 65 inch weet je zeker elke film of voetbalwedstrijd maximaal intens beleefd kan worden.

Als je een 65 inch 8K televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 65 inch 8K tv geadviseerd om een kijkafstand van 3,25 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 147,5 centimeter. Een 65 inch 8K  televisie komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote woonkamer.

55 inch 8k Televisie

Wil jij beschikken over een grote 8K tv zonder het gevoel te hebben dat je een halve bioscoop in huis hebt gehaald? Dan is de 8K TV 55 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de een na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 55 inch 8K tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 55 inch 8K televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 55 inch 8K tv geadviseerd om een kijkafstand van 2,75 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 125 centimeter. Een 55 inch 8K HD televisie komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote woonkamer.

49inch 8K Televisie

Wil jij beschikken over een middelgrote 8K tv die je in iedere ruimte van je woning kan plaatsen? Dan is de 8K TV 49 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de twee na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 49 inch 8K tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 49 inch 8K HD televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 55 inch 8K tv geadviseerd om een kijkafstand van 2,5 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 110 centimeter. Een 49 inch 8K televisie komt het beste tot zijn recht in een middelgrote kamer of slaapkamer.

43 inch 8K Televisie

Wil jij beschikken over een middelgrote 8K tv die je in iedere ruimte van je woning kan plaatsen? Dan is de 8K 43 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de twee na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 43 inch 8K tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 43 inch 8K HD televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 43 inch 8K tv geadviseerd om een kijkafstand van 2,25 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 97,5 centimeter. Een 43 inch 8K  televisie komt het beste tot zijn recht in een kleine tot middelgrote kamer.

40 inch 8K televisie

Wil jij beschikken over een kleine 8K tv die je in iedere ruimte van je woning kan plaatsen? Dan is de 8K TV 40 inch misschien een goede oplossing voor jou. Dit zijn de twee na grootste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Door te kiezen voor een 40 inch 8K tv weet je zeker dat je een geweldige kijkervaring hebt voor iedere film of sportwedstrijd.

Als je een 40 inch 8K Ultra HD televisie wil aanschaffen raden we aan om eerst een goede inschatting te maken van je kijkafstand. Doorgaans wordt er bij een 40 inch 8K tv geadviseerd om een kijkafstand van 2 meter te hanteren. Doorgaans heeft het toestel een breedte van ongeveer 92,5 centimeter. Een 40 inch 8K televisie komt het beste tot zijn recht in een kleine tot middelgrote kamer.

Goedkope 8K televisie

Ben jij op zoek naar een goedkope 8K tv? Dan raden we je aan om altijd te kijken naar een scherm tussen de 40 inch en 43 inch. Deze modellen zijn over het algemeen de meest goedkope 8k televisies, toch raden we je aan om deze pagina goed in de gaten te houden omdat we regelmatig mooie aanbiedingen hebben voor grote displays. Met wat geluk heb je voor dezelfde prijs een 49 inch scherm te pakken.

Nieuwe 8K TV kopen en overstappen van internet en televisie provider?

We hopen dat we je geholpen hebben bij het vinden van een geschikte 8K TV, door onze top 5 8K TV review te bekijken heb je in iedere geval een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. We raden je aan om deze pagina regelmatig in de gaten te houden als je nog geen geschikt model hebt gevonden. We updaten de top 5 regelmatig met nieuwe modellen en 8K TV aanbieding(en).

Veel mensen vergeten dat ze een abonnement hebben

Zo weet je zeker dat je de beste 8K TV kunt vinden en dat je binnen een handomdraai een goedkope 8K TV hebt gevonden. Maar wist je dat er nog een manier is om flink te besparen? Als je een nieuwe 8K televisie hebt aangeschaft kun je wellicht eens een oog werpen op je huidige internet en televisiepakket. Doorgaans vergeten veel mensen dat ze al lange tijd bij dezelfde internet en tv provider zitten, terwijl je makkelijk geld kunt besparen door jaarlijks over te stappen.

Gemakkelijk besparen op je 8K televisie met een nieuw pakket

Een 8K TV kopen is natuurlijk geweldig, je kunt waarschijnlijk niet wachten tot je nieuwste aanwinst in je woning staat. Misschien is het ook wel tijd voor een verhuizing van internet en televisie provider, daardoor kun je namelijk tot 200 euro per jaar besparen. Binnen 3 minuten heb je een onafhankelijk vergelijking gemaakt van alle aanbieders. Vul je postcode in en vergelijk je huidige aanbieder met de actuele prijzen, wie weet sla je wel twee vliegen in een klap. Een van de beste 8K televisies tegen de beste prijs, en een gloednieuw internet en televisiepakket met betere voorwaarden, wat wil je nog meer?

Meest gestelde vragen over 8K televisies

Wat is 8K Ultra HD precies?

Veel mensen vragen ons wat is 8K Ultra HD precies? Nou, het antwoord is gelukkig makkelijk. Als je de beschikking hebt over een 8K UHD scherm heb je een resolutie van 7680 x 4320 pixels. Je beeldscherm is dus 4 keer scherper dan 4K. Full HD is in verhouding dus 16x minder scherp als een 8K scherm. Je kunt je voorstellen dat het verschil tegenwoordig enorm is.

In Nederland zie je deze trend constant terugkomen, Nederlanders lijken nooit genoeg te krijgen van scherpere, snellere en vloeiendere schermen. De details van al je films en sportwedstrijden veel beter zichtbaar. Ook de kleuren, het contrast en het kleurbereik zijn sterk verbeterd.

Kun je oude 4K content wel op 8K resolutie afspelen?

Op dit moment leunen de meeste 8K televisies op het upscalen van beeldmateriaal. Er wordt niet alleen geprobeerd om de lagere resolutie op te rekken, maar er worden ook extra details toegevoegd. Tegenwoordig zitten 8K modellen vol met slimme algoritmes en beeldprocessoren die je video sterk verbeteren.

Samsung heeft met onderzoek al een aantal keer aangetoond dat speciale kunstmatige intelligentie wordt getrained om een grote database met video op hoge resolutie te bekijken. Dat algoritme snapt wat er te zien is op beelden met een lagere resolutie en zorgt er voor dat anders wazige beelden in je video worden aangevuld met data.

Wat biedt een 8K scherm?

Toen we de eerste stap naar 4K maakt was het verschil behoorlijk groot. De stap van 4K naar 8K is net zo groot als de stap van 1080P naar 4K. Een grote verviervoudiging van het aantal pixels maakt het mogelijk om beelden nog scherper te zien.

Je krijgt dus enorm veel pixels, deze zorgen er voor dat je elk detail van je favoriete film of video kan zien. Toch is het wel belangrijk om goed na te denken over je keuze voor 8K, er is bijvoorbeeld relatief weinig content beschikbaar voor dit moment.

Dat komt omdat de 8K televisie nog relatief nieuw is. De verwachting is dat 8K content in de winter van 2019 een flinke vlucht gaat maken. Op dit moment zijn er wel veel 4K-video’s beschikbaar, die kunnen door je 8K televisie worden geupscaled.

De voordelen van 8K Ultra HD TV

Als je voor een 8K Ultra HD TV kiest heb je een aantal voordelen. Het voornaamste voordeel is natuurlijk de resolutie die beelden haarscherp kan vertonen. Daardoor geniet je optimaal van elk TV programma of film. Daarnaast speel je ook direct in op de toekomst, de komende maanden gaat 8K waarschijnlijk flink ontwikkelen.

Nog een voordeel is dat je Ultra HD 8K televisies er geweldig uitziet in een woonkamer. Je kunt het grote televisiescherm in je huiskamer plaatsen zonder dat de beelden minder scherp of minder helder worden. Daardoor heb je minder last van je ogen en hoofd, en dat komt nog wel eens voor als je te lang dicht op het beeldscherm zit.

Ook de geluidskwaliteit van 8K televisies is sterk verbeterd, daardoor kun je optimaal genieten van elke ervaring, door voor 8K te kiezen haal je het totale pakket voor entertainment binnen.

De voordelen van 8K Ultra HD TV op een rijtje:

  • Scherper, beter, kleurreiker en meer helderder beeld
  • Minder last van je ogen en hoofdpijn bij grote schermen in 8K
  • Fantastische geluidskwaliteit aanwezig bij nieuwe 8K schermen

 

Laatst geüpdatet