Beamer kopen in 2022? De beste beamers in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze handige beamer review en kijk welk model het beste bij je past.

Een beamer kopen kan best lastig zijn, zo moet je goed nadenken over het gebruiksdoel en alle verschillende soorten specificaties. Denk daarbij aan de resolutie, projectieafstand of lichtopbrengst. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een mega gids gemaakt met alle informatie die je nodig hebt, daardoor wordt het een stuk makkelijker om een beamer te vinden die bij je past.

Toch kan het door het grote aanbod lastig zijn om het beste beamer te vinden, door het grote aanbod zie je soms het bos niet meer. Gelukkig hebben wij een handige top 5 voor je samengesteld zodat je gemakkelijk de beste beamers kunt vinden

1. BenQ MH733  

Beamers worden tegenwoordig steeds populairder, volgens ons krijg je met de keuze voor de BenQ MH733 het meeste waar voor je geld. Je hoeft je gordijnen niet eens meer te sluiten om heldere beelden te bekijken.

De BenQ MH733 is een DLP beamer die een lichopbrengst van maar liefst 4000 ANSI lumen kan produceren. Simpel gezegd, je kunt al je presentaties en video’s ook makkelijk projecteren in een grote of verlichte ruimtte.

Als je geen plek hebt om je laptop aan te sluiten is dit geen enkel probleem met de beste beamer van 2019. Je kunt namelijk gebruik maken van een geintegreerde mediaspeler, daardoor kijk je foto’s en presentaties recht van je USB stick af.

Het maakt niet uit wat je projecteert op de beamer, de MH733 kan namelijk alles projecteren in een Full HD resolutie waardoor alle details duidelijk zijn. Zo weet je zeker dat kleine lettertjes en cijfers ook duidelijk zichtbaar zijn in de presentatie.

Voor- en nadelen BenQ MH733

Bij deze beamer krijg je natuurlijk een aantal zaken standaard meegeleverd, bij dit model krijg je een afstandsbediening met batterijen, stroomkabel, handleiding, snelstartgids en VGA kabel.

Hoge lichtopbrengst voor projectie in grote en verlichtte ruimtes
Geïntegreerde mediaspeler projecteer je rechtstreeks vanaf een usb stick
Via een VGA kabel sluit je een computer of laptop aan op de beamer
⨯ In een stille ruimtes is de beamer op korte afstand hoorbaar

2. Optoma HD144X

De Optoma HD144X mag ook zeker niet vergeten worden in de top 5 beste beamers. Al je films en series komen scherp in beeld, dat komt omdat deze DLP beamer een Full HD resolutie ondersteunt. Daardoor mis je geen enkel detail in je video of presentatie.

Nog een prettig voordeel is dat je kunt beschikken over een contrastverhouding van 23.000:1, daardoor heb je altijd een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden beschikbaar.

Naast deze scherpe en natuurgetrouwe beeldweergave heb je ook de mogelijkheid om 2 HDMI apparaten aan te sluiten. Zo kun je gemakkelijk een Blu-Ray speler en laptop tegelijk aansluiten.

Overigens is het ook mogelijk om je digitale decoder of spelcomputer aan te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een beamer tijdens het gamen, het is dan wel belangrijk om rekening te houden met de input lag. Deze beamer zorgt voor een minimale vertraging tussen de controller en de actie op het scherm door een lage input lag.

Voor- en nadelen Optoma HD144X

Bij deze beamer krijg je natuurlijk een aantal zaken standaard meegeleverd, bij dit model krijg je een afstandsbediening met batterijen, stroomkabel, handleiding en snelstartgids meegeleverd.

Het grootste voordeel van deze beamer blijft echter de prijs/kwaliteitsverhouding, in vergelijking met andere modellen is dit namelijk een koopje.

Lage input minimaliseert vertraging tussen controller en actie op scherm
De filter van deze beamer hoeft niet schoongemaakt te worden
⨯ Beamer speelt geen bestanden van een usb stick of externe harde schijf
Deze beamer wordt geleverd zonder de lensdop

3.Epson EH-TW6700

Als je op zoek bent naar de perfecte beamer bij jou thuis dan is de de Epson EH-TW6700 misschien wel iets voor jou. Het is op deze beamer mogelijk om heldere 2D of 3D beelden af te spelen in Full HD resolutie. Door het grote contrastratio heb je altijd een realistische beeldweergave en de beschikking over heldere kleuren.

Deze beamer maakt gebruik van frame interpolatie en detailversterking waardoor snel bewegende beelden scherp en vloeiend worden weergegeven. Daardoor kun je gemakkelijk gamen of snelle actie bekijken tijdens een sportwedstrijd.

De beamer is overal te plaatsen waar je wil en gemakkelijk te bevestigen. Daarnaast kun je gebruik maken van de lens shift, daarmee kun je ook onder een hoek projecteren.

Voor- en nadelen Epson EH-TW6700

Bij deze beamer krijg je natuurlijk een aantal zaken standaard meegeleverd, bij dit model krijg je een afstandsbediening met batterijen, stroomkabel, handleiding en snelstartgids meegeleverd. Het aansturen van de beamer is heel makkelijk, je kunt de afstandsbediening gebruiken of de iProjection smartphone App van Epson gebruiken om je beamer te besturen.

Hoog contrastratio voor realistische beeldweergave met scherpe kleuren
Door lens shift projecteer je onder een hoek een beeld van hoge kwaliteit
Een scherpe prijs voor een beamer van bovengemiddelde kwaliteit
Door het zware gewicht neem je de beamer niet makkelijk mee

4. Acer X138WH

Als jij op zoek bent naar een goede beamer voor thuis of het kantoor dan kun je bouwen op de Acer X138WH, door de hoge lichtopbrengst van 3700 ANSI lumen is deze beamer een topper voor iedere situatie.

Je kunt namelijk ook projecteren in verlichtte ruimtes zonder dat je helderheid wordt aangetast.

Daarnaast kun je gemakkelijk een laptop, computer of Blu-ray speler aansluiten met een HDMI kabel of VGA kabel. Als de beamer onder een hoek projecteert kan het beeld niet rechthoekig zijn, met de verticale keystone correctie van maximaal 40 graden kun je bij deze beamer het beeld makkelijk bijstellen.

Voor- en nadelen Acer X138WH

Bij deze beamer krijg je natuurlijk een aantal zaken standaard meegeleverd, bij dit model krijg je een afstandsbediening met batterijen, stroomkabel, handleiding en snelstartgids meegeleverd. Het aansturen van de beamer is heel makkelijk, je kunt de afstandsbediening gebruiken of de smartphone App van Acer gebruiken om je beamer te besturen.

Hoge lichtopbrengst maakt om in een verlichtte ruimte te projecteren
VGA kabel maakt het mogelijk om PC of laptop aan te sluiten
Een topkwaliteit beamer voor een scherpe prijs 
De beamer is zacht hoorbaar in een stille ruimte

5. Optoma GT1080e

Als jij een beamer wil kopen die een kleine ruimte omtovert tot een thuisbioscoop ben je bij de Optoma GT1080e aan het juiste adres. Je hoeft deze beamer maar 1 meter van je scherm te plaatsen om een beeld van 100 inch te projecteren.

Daardoor kun je in je slaapkamer of andere kleine ruimte films en series op de hoogste kwaliteit projecteren. Door de Full HD ondersteuning komen al je films, series, games en presentaties haarscherp in beeld.

Voor- en nadelen Optoma GT1080e

Ook is het mogelijk om je blu-ray speler of spelcomputer aan te sluiten op 1 van de twee HDMI aansluitingen die je op deze beamer kunt vinden. Het vervoeren van deze beamer is ook makkelijk, je kunt hem namelijk meenemen in de meegeleverde tas. Het gewicht van deze beamer is ook te verwaarlozen, met een gewicht van 2,6 kilo is deze beamer gemakkelijk mee te nemen.

Short throw beamer projecteert op korte afstand een groot beeldformaat
Enorm lage input vertraging tussen controller en de actie op het scherm
Heel gemakkelijk te installeren en gebruiken
Je kunt niet met een VGA kabel je computer aansluiten op de beamer

Wat is een beamer precies?

Een beamer is een projector, dat is een apparaat waarmee je beeld van de laptop, pc of blu-ray speler kunt projecteren. Doorgaans worden deze apparaten het meeste gebruikt voor presentaties, maar ook voor het spelen van games of films. Je hebt tegenwoordig een groot scala aan beamers beschikbaar in Nederland. Zo kun je kiezen uit verschillende resoluties, contrastwaarden, lenstypes en projectietechnieken.

Al deze verschillende klassen zijn wel prettig voor het overzicht in het aanbod, bijna alle beamers hebben verschillende doeleinden en zijn goed of minder goed te gebruiken voor bepaalde situaties. Zo gebruiken scholen een ander type dan bedrijven, ook kan het zijn dat je wat interactieve functies nodig hebt. Denk dan aan een short-throw of groothoeklens, of je wil een draagbaar model gebruiken.

Ook de resolutie kan dus behoorlijk verschillen. Deze resolutie wordt doorgaans aangegeven in het aantal pixels dat kan worden weergegeven. Over het algemeen geldt de volgende regel, hoe groter het aantal pixels dat weergegeven kan worden, hoe scherper de uieindelijke project is. Een resolutie van 1280×800 is dus scherper als een beeldweergave van 800×600 pixels. De meest voorkomende resoluties en bijbehorende beeldverhoudingen zijn op dit moment

 • 800×600, SVGA, 4:3, Vrijwel niet meer verkocht
 • 1024×768, XGA, 4:3, Nog steeds verkocht
 • 1280×762, HD-ready,16:9, low-end Homecinema
 • 1280×800, WXGA, 16:10, Veel verkocht, zakelijk
 • 1400×1050, SXGA+ 4:3, Steeds minder verkocht, zakelijk
 • 1920×1080, HD, 16:9, High definition zakelijk en high-end homecinema
 • 1920×1200, WUXGA, 16:10, High definition zakelijk

Is er vaak een beamer aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een beamer aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een beamer aanbieding te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbieding beamer te vinden.

Bekijk de TOP 5 beamer voor aanbiedingen

Bekijk onze top 5 en kijk of er een aanbieding beamer beschikbaar is. Je kunt bij ons direct alle prijzen van populaire beamer vergelijken, we hebben de grote retailers zoals BOL.com, Coolblue en Mediamarkt langs elkaar gehouden. Al deze retailers hebben ook regelmatig beamer aanbiedingen beschikbaar, het is alleen soms lastig om deze te vinden en er is niet overal een overzicht beschikbaar.

Gemakkelijk beamer aanbieding vinden

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste beamer geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbieding beamer beschikbaar is zetten we die direct in onze beamer review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Kun je geen interessante aanbieding vinden in onze TOP 5 van beste beamers? Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle verschillende aanbiedingen samengebracht. Klik op een link om direct naar de aanbiedingen pagina van een retailer te gaan zodat je direct inzicht hebt in de huidige acties.

Welke soorten beamer zijn er?

Je hebt dus verschillende soorten projectietechnieken die gebruikt worden door beamers van deze tijd. Zo heb je de DLP, LCD en LCOS. Al deze vormen zijn nog steeds gebaseerd op lamp als lichtbron, maar je ziet steeds vaker LED, laser en andere lichtbronnen op de markt verschijnen. Om je een goed beeld te geven van alle verschillende types hebben we een overzicht gemaakt.

LCD beamer

De 3LCD of LCD techniek bij beamers is behoorlijk innovatief vormgegeven. Er wordt gebruik gemaakt van 3 verschillende chips in de kleuren rood, blauw en groen. De lichtbron projecteert wit licht via een combinatie van spiegeltjes die het licht verdelen in deze 3 basiskleuren. Daarna ontvangt elke LCD chip een elektrisch signaal en wordt er een beeld gegenereert. De 3 kleurenbeelden worden gecombineerd via een prisma waardoor het kleurebeeld wordt gemaakt uit miljoenen verschillende kleuren, deze beelden worden daarna op de lens geprojecteerd om de uiteindelijke projectie te doen.

DLP beamer

Een DLP beamer maakt gebruik van microscopisch kleine spiegeltjes die op een DMD worden gemonteerd. Doorgaans komt het aantal spiegeltjes overeen met de hardwarematige resolutie van een beamer. Elk spiegeltje is dus gelijk aan een geprojecteerde pixel.

Deze genoemde spiegeltjes kantelen naar het licht toe, of van het licht af. Daardoor worden er donkere of lichte pixels geprojecteerd door de beamer. Daarna worden de gedigitaliseerde beelden door semiconductors naar spiegels overgebracht. Daarna worden deze spiegeltjes razendsnel aan- en uitgezet. Als een spiegeltje meer “aan” dan “uit” staat, wordt dit als een lichtgrijze pixel en bij het meer “uit”dan “aan”staan wordt er een donkergrijze pixel getoond

Lcos beamer

De Lcos techniek is een combinatie van de bovenstaande technieken. Bij Lcos wordt er een reflecterende technologie die bestaat uit Liquid Cristals gebruikt, deze worden aangebracht op een reflecterende laag. Zodra deze liquid Crystals worden geopend en gelosten wordt er licht of geen licht geprojecteerd op een spiegelende laag. Uiteindelijk wordt er dan een beeld gecreëerd. Lcos beamers maken doorgaans gebruik van 3 Lcos chips, elke chip heeft een primaire kleur (rood, blauw, groen). Zowel 3LCD als Lcos genereren de Rode, Groene en Blauwe componenten in een keer. Er wordt geen gebruik gemaakt van een draaiend kleurenwiel zoals in bij DLP beamers wel het geval is, daardoor kan er geen regenboog effect kan optreden

Nieuwe beamer kopen en overstappen van internet en televisie provider?

We hopen dat we je geholpen hebben bij het vinden van een geschikte beamer , door onze top 5 beamer review te bekijken heb je in iedere geval een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. We raden je aan om deze pagina regelmatig in de gaten te houden als je nog geen geschikt model hebt gevonden. We updaten de top 5 regelmatig met nieuwe modellen en beamer aanbieding(en).

Veel mensen vergeten dat ze een abonnement hebben

Zo weet je zeker dat je de beste beamer kunt vinden en dat je binnen een handomdraai een goedkope beamer hebt gevonden. Maar wist je dat er nog een manier is om flink te besparen? Als je een nieuwe beamer voor je TV hebt aangeschaft kun je wellicht eens een oog werpen op je huidige internet en tv pakketten. Doorgaans vergeten veel mensen dat ze al lange tijd bij dezelfde internet en tv providers zitten, terwijl je makkelijk geld kunt besparen door jaarlijks over te stappen.

Gemakkelijk besparen op je beamer met een nieuw pakket

Een beamer kopen is natuurlijk geweldig, je kunt waarschijnlijk niet wachten tot je nieuwste aanwinst in je woning of kantoor staat. Misschien is het ook wel tijd voor een verhuizing van internet en televisie provider, daardoor kun je namelijk tot 200 euro per jaar besparen. Binnen 3 minuten heb je een onafhankelijk vergelijking gemaakt van alle aanbieders. Vul je postcode in en vergelijk je huidige aanbieder met de actuele prijzen, wie weet sla je wel twee vliegen in een klap. Een van de beste beamer tegen de beste prijs, en een gloednieuw internet en televisiepakket met betere voorwaarden, wat wil je nog meer?

Meest gestelde vragen over beamers

Goedkoopste beamer vinden?

Ben jij op zoek naar de goedkoopste beamer? Dan ben je hier aan het juiste adres want er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel modellen beschikbaar in iedere prijsklasse. 

Wil jij goedkoop beamer kopen? Bekijk dan onze top 10 om de beste beamer langs elkaar te houden bij alle grote retailers in Nederland. Een goedkope beamer vinden wordt daardoor een makkie, begin direct en vindt je perfecte model in 3 minuten.

Hoe belangrijk is het onderhouden van een beamer?

Ja, onderhoud is erg belangrijk voor de levensduur van een beamer of beamerlamp, zeker als je wekelijks gebruikt maakt van de lamp is het slim om deze op de juiste wijze te onderhouen.

Daardoor kun je probleemloos gebruik blijven maken van je beamers, zeker als gebruik maakt van stoffige of rokerige ruimtes is het aan te raden om goed op het onderhoud te letten. De voordelen van onderhoud zijn als volgt:

 • Hoge lichtopbrengst door goede schoonmaak
 • Verminderen van het risico van storingen en defecten
 • Langere levensduur van onderdelen
 • Hogere betrouwbaarheid van de apparatuur
 • Hogere inruilwaarde van de projector

Wat is de beste beamer?

De beste beamer  is voor iedereen anders. De dingen die jij belangrijk vindt zijn voor een ander misschien veel minder belangrijk. Kijk goed naar alle mogelijkheden en kijk welke beamer het beste bij je past. Zodra je een paar modellen hebt gevonden die je wel wat lijken kun je deze met elkaar vergelijken.

Doorgaans helpt het om de beamer beste koop te bekijken, dit zijn modellen die een goed reputatie hebben bij grote onafhankelijke testpartijen zoals de Consumentenbond. Wil je alvast kijken welke beamer beste koop interessant kan zijn voor jou? Bekijk dan direct onze top 5 en begin met beamer vergelijken.

Hoe wordt de lichtopbrengst van beamer gemeten?

De lichtopbrengst wordt gemeten in een aantal ANSI lumen, doorgaans geldt, hoe hoger de lichtopbrengst, hoe krachtiger de lichtstraal van de beamer is. Als je een hogere lichtopbrengst hebt dan kun je ook bij invallend daglicht goed projecteren. Ook is het mogelijk om een groter beeld te projecteren met een hoger aantal ANSI Lumen.

Als je een ruimte gebruikt waar relatief veel licht invalt door lampen of ramen is het slim om te kiezen voor een beamer met hoge lichtopbrengst. Kijk dan altijd goed naar het aantal ANSI lumen dat behaald kan worden om een beeld goed te projecteren.

Ook het oppervlak is nog van belang, doorgaans reflecteert een witte muur licht minder effectief dan een projectiescherm. Een projectie op een normale muur zal daardoor minder goed zichtbaar in verhouding met een projectiescherm

Laatst geüpdatet