Besparen op de kosten van een kantoor aan huis

dec 3, 2021 | Internet

dec 3, 2021 | Internet

Wie veel vanuit huis werkt krijgt te maken met kosten voor een thuiskantoor. Zo valt de energierekening vaak hoger uit en kan het zijn dat er bijvoorbeeld een extra snelle internetverbinding nodig is om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. We helpen je graag besparen op de kosten van een thuiskantoor met enkele praktische tips.

Besparen op energieverbruik van apparatuur

Met een paar simpele aanpassingen bespaar je direct op het energieverbruik van apparatuur. Zet aan het einde van je werkdag je scherm en computer uit en zet je desktop tijdens pauzes in de slaapstand. Het is makkelijk om gebruik te maken van een stekkerdoos met schakelaar, zodat je direct alle aangesloten apparaten uitzet met een druk op de knop.

Computers, laptops en je smartphone kun je instellen op energiezuinigheid. Het allerbeste is om oude apparaten, zoals een oude computer en printer, te vervangen voor een nieuw en energiezuiniger model.

Oude apparaten verbruiken namelijk meer energie dan nieuwe. Bij aanschaf van een nieuwe printer kun je aan de hand van het energielabel bepalen welke het meest energiezuinig is. Een apparaat met een donkergroen energielabel gaat het zuinigst om met stroom. Energie vergelijken zorgt ervoor dat jij het laagste tarief betaalt voor jouw stroom.

Verwarming van jouw thuiskantoor

De verwarming kun je een uur voor het eind van je werkdag alvast lager of uit zetten. Zo voorkom je verspilling. Een slimme thermostaat maakt dit extra makkelijk en zorgt voor meer inzicht in het verbruik. Dit hulpmiddel regelt de verwarming van je woning aan de hand van je leefritme.

Ook als je overdag buitenshuis naar kantoor gaat is een slimme thermostaat handig om te hebben. Je kunt de verwarming dan alvast inschakelen voordat je thuiskomt, zodat je woning op temperatuur is zodra je naar binnen stapt. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om warm te blijven met een verwarmd kussen of door je extra warm aan te kleden en af en toe een rondje te lopen. Door in beweging te blijven krijg je het lekker warm.

Maak gebruik van vergoedingen

Werk jij voor een bedrijf en moet je vanuit huis gaan werken? Dan kan het zijn dat je werkgever vergoedingen aanbiedt voor het inrichten van jouw thuiskantoor. Voor bedrijven is het ook voordelig als werknemers vanuit huis werken, omdat dit onder andere reiskosten bespaart.

Over het algemeen gaat het om een gedeeltelijke vergoeding voor het inrichten van je thuiskantoor.

Zo kan je bijvoorbeeld kantoormeubilair aanschaffen via het bedrijf waar je werkt, zodat je 21% btw-korting krijgt. Of wellicht dat je werkgever zorgt voor de benodigde apparatuur in jouw kantoor aan huis. Als zelfstandige kun je kosten voor de inrichting van je werkplek onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de winst.

Andere lezen ook:

Handige & leuke video’s