Bose soundbar kopen in 2022? De beste Bose soundbar in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

U zult vast wel een keer bij iemand thuis een soundbar hebben zien staan. De soundbar is tegenwoordig een erg populair product en altijd een goede aanvulling op je tv. De mooie dunne tv’s van tegenwoordig hebben geen ruimte meer in hun model voor een paar goede boxen. Doordat deze ruimte er niet is in de moderne tv’s is het geluid vaak niet optimaal. Een soundbar is de perfecte oplossing hiervoor.

Het zorgt ervoor dat je tv ervaring een stuk beter wordt. Een soundbar vaak uit 2 of meer luidsprekers. Door middel van digital sound processing kan er een gedeeltelijke surround-ervaring worden gecreëerd. De soundbar is vaak ook heel makkelijk uit te sluiten met simpelweg een optische audiokabel of een HDMI-kabel.

Bijna elke soundbar heeft een mooi strak ontwerp dat goed bij de tv past. Je ziet aan de buitenkant vaak maar weinig verschil tussen verschillende soundbar producten. De onderscheidende aspecten bevinden zich dan ook al sneller in de functies van de soundbar. Om ervoor te zorgen dat je niet uren tussen allerlei verschillende soundbars hoeft zoeken hebben wij voor jou een top 5 samengesteld, zodat je zo snel mogelijk een keuze kan maken.

1. Bose soundbar 700

De Bose soundbar 700 is een uitstekend product. Dit is natuurlijk geen verassing, Bose levert vrijwel altijd geluidsproducten van top kwaliteit. Deze Bose 700 soundbar zal het geluid van je tv enorm verbeteren. Ook kan er met gebruik van het netwerk muziek worden afgespeeld via deze Bose 700 soundbar. De Bose soundbar wordt makkelijk met een optische kabel of HDMI-kabel aangesloten aan de tv.

Het geluid wat de soundbar voortbrengt is niet alleen erg realistisch maar ook onvervormd. Dit dankt de Bose soundbar aan zijn ingebouwde PhaseGuide technologie. Ingebouwde drivers zorgen ervoor dat het geluid van deze soundbar altijd duidelijk verstaanbaar is.

De Bose soundbar 700 kan via de wifi gekoppeld worden met allerlei andere boxen uit de Bose smart speaker collectie. Op deze manier kan je multiroom opstelling of een complete geluidopstelling creëren.

Voor- en nadelen Bose soundbar 700

Bij de Bose soundbar 700 hoort ook een bijpassende afstandsbediening, deze afstandsbediening wordt met het product meegeleverd. Naast deze afstandsbediening zit ook een ADAPT IQ set inbegrepen bij de aankoop van de soundbar Bose.

Om meteen te kunnen genieten van het geluid van de geluidsinstallatie worden ook de AA batterijen, optische kabel en hdmi-kabel meegeleverd zodat u de soundbar meteen aan kan sluiten.

 Garantie op een hoge geluidskwaliteit door de topklasse beoordeling.
 Bose soundbar te verbinden met Bose smart multiroom systeem waardoor muziek door het hele huis afgespeeld kan worden.
 Doormiddel van de wifi kan de Bose 700 soundbar draadloos muziek afspelen die je via je smartphone, laptop of NAS doorstuurt.
Een subwoofer ontbreekt bij de soundbar waardoor diepe kamervullende bastonen ontbreken.

2. Bose Solo 5

Ook deze Bose soundbar solo 5 is natuurlijk een product met goede geluidskwaliteit. Deze soundbar is compact maar verbetert het geluid van de tv zonder moeite. De Bose solo 5 soundbar is makkelijk met 1 kabel te verbinden met de tv, de tv herkent de soundbar zelfs automatisch.

De Bose soundbar zorgt ervoor dat dialogen en geluidseffecten goed te horen zijn. Met je smartphone en tablet kan je via bluetooth muziek doorzenden naar de soundbar Bose solo 5. Op deze manier kan je ook gebruik maken van streamingdiensten zoals Deezer en Spotify.

Voor- en nadelen Bose soundbar Solo 5

Alle kabels die je nodig hebt voor deze soundbar Bose solo 5 worden meegeleverd. Deze kabels zijn de: optische kabel, RCA kabel en stroomkabel.

Een bijpassende afstandsbediening kan natuurlijk niet ontbreken, ook deze wordt meegeleverd. En om je te helpen bij eventuele problemen krijg je ook al de bijpassende bose soundbar handleiding.

 Met gebruik van je smartphone of tablet kan je via bluetooth draadloos je eigen muziek of spelen op de Bose solo 5 soundbar.
De soundbar kan niet via bluetooth met de tv verbonden worden.

3. Bose soundbar 500

Deze Bose 500 soundbar zorgt voor een realistische weergave van jou favoriete muziek of film. Net als bijna alle Bose soundbars kan je thuis ook deze soundbar verbinden met het Bose multiroom systeem.

Dit systeem zorgt voor een goede geluidskwaliteit door het hele huis. Door de verschillende bose soundbars met elkaar te verbinden kan je deze tezamen besturen via één app op je smartphone of tablet.

Bezit u een abonnement op een stremmingsdienst als Spotify ? Dan kan je ook op deze app hier gebruik van maken, waardoor je favoriete muziek kan afspelen. De Bose 500 soundbar is makkelijk aan te sluiten met een HDMI-kabel. Daarnaast zorgt de hoogte van 4.4 centimeter die de bar is ervoor dat de Bose soundbar 500 makkelijk onder je tv te plaatsen is.

Voor- en nadelen Bose 500 soundbar

Om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met je eigen Bose soundbar 500 worden benodigdheden als de AAA batterijen, HDMI-kabel en de stroomkabel meegeleverd. Naast de benodigdheden worden er ook handigheden meegeleverd.

Bij de soundbar krijg je een afstandsbediening om het wat makkelijker te maken. Ook de Bose soundbar handleiding en kalibratie set kan je met de soundbar in huis verwachten.

 Mogelijk om muziek door het hele huis af te spelen als je de Bose 500 soundbar toe voegt aan het Bose multiroom systeem.
 Wil je het geluid van de soundbar afstemmen op de akoestiek van je kamer? Dat kan met de kalibratie set.
 Je smartphone en tablet zijn makkelijk aan de soundbar te koppelen met gebruik van de wifi.
Een subwoofer ontbreekt bij de soundbar waardoor diepe kamervullende bastonen ontbreken.

4. Bose SoundTouch 300

De Bose soundbar 300 ofwel de Bose SoundTouch 300 zorgt voor een superieur geluid tijdens het kijken van series en films. Deze soundbar is op is op verschillende manieren aan je tv te koppelen. Hiernaast kan je natuurlijk ook bij deze Bose soundbar met gebruik van de SoundTouch-app je smartphone gebruiken om muziek af te spelen.

De Bose soundbar 300 geeft je de de indruk dat je het geluid hoort in welke richting het zich weergeeft. Ook is de soundbar van Bose draadloos te gebruiken, heeft een bovenkant van hoogwaardig glas en een geperforeerde metalen grill rondom.

Met de soundbar Bose kan je met en zonder je telefoon of tablet, door de keuze die je hebt om de soundbar via bluetooth of internet te verbinden. Met je smartphone of tablet kan je door gebruik te maken van de SoundTouch-app al je streaming diensten en van internetradio.

Ook een hogere bass en surround audio zijn mogelijk bij de Bose soundbar 300, door gebruik te maken van Acoustimass 300 wireless bass en de Virtually Invisible 300 wireless surround.

Voor- en nadelen Bose soundbar 300

Wat handig is om te weten is dat bij deze Bose SoundTouch 300 verschillende dingen worden meegeleverd. Te beginnen bij de afstandsbediening waardoor je nog gemakkelijker gebruik kan maken van de soundbar.

Daarnaast krijg je de AAA-batterijen die nodig zijn en de netsnoer. Om de soundbar te verbinden met de tv krijg je ook de hmdi-kabel en een optische kabel. Naast dit alles is in de verpakking ook een ADAPTIQ headset te vinden.

 De Bose soundbar 300 is bijzonder eenvoudig in gebruik.
 Het model heeft de ideale pasvorm.
 De kwaliteit wordt als erg goed ervaren.
De prijs van de soundbar ligt aan de hoge kant.

5. Bose soundbar 700 + Bose bass module 700

Bij deze soundbar zit ook de Bose bass module 700, samen zorgen deze boxen voor een helder en extra krachtig geluid. Ook hier klinkt het geluid onvervormd en realistisch, dit heeft de soundbar te danken aan de ingebouwde PhaseGuide technologie.

De subwoofer die hierbij zit de Bose bass module 700 benadrukt nog beter de lage tonen. Met het gebruik van deze subwoofer worden alle geluiden nog realistischer. De subwoofer is makkelijk draadloos aan de soundbar te koppelen. De subwoofer moet wel apart op de netstroom aangesloten worden.

Voor- en nadelen Bose soundbar 700 + Bose Bass Module 700

Bij de soundbar Bose krijg je net als bij andere soundbars batterijen meegeleverd, in dit geval zijn dat AA batterijen. Ook de kabels, de optische kabel en HDMI-kabel zitten in de verpakking.

Om het gebruik van deze soundbar met subwoofer nog wat makkelijker te maken krijg je ook nog een ADAPT IQ set een afstandsbediening en de Bose soundbar handleiding.

 Door gebruik van de subwoofer bij de soundbar creëer je een nog helderder en krachtiger geluid.
✓ Garantie op een hoge geluidskwaliteit door de topklasse beoordeling.
 De subwoofer van 10 inch weergeeft zelfs de laagste bastonen
⨯ De subwoofer is alleen werkzaam met de Bose soundbar 700 en bose soundbar 500

Bose soundbar reviews online

Vandaag de dag is het natuurlijk erg handig om je soundbar gewoon online te bestellen. Veel mensen hebben al eerder een soundbar online besteld, een aantal van deze mensen hebben hun mening online achtergelaten. Om een nog beter beeld te krijgen van de Bose soundbars kan je deze reviews lezen. Hier hebben we deze reviews heel beknopt samengevat.

Bose soundbar 700 review

Bij deze Bose soundbar 700 review zijn 33 scores gegeven door mensen die je voor zijn gegaan. Gemiddeld geven deze mensen de Bose 700 soundbar een 4 uit 5 sterren beoordeling. Waar gebruikers vaak onder de indruk van zijn is het design van de soundbar.

Bose soundbar solo 5 review

De soundbar Bose solo 5 is een relatief goed gereviewd product. Bij de Bose soundbar solo 5 review lijst kan je zien dat er in het totaal 126 reviews zijn achtergelaten. De Bose solo 5 soundbar 5 krijgt gemiddeld een waardering van 4.5 uit 5 sterren.

Een aspect wat door gebruikers positief wordt ervaren is het kleine design waardoor je de Bose solo 5 soundbar makkelijk kwijt kan.

Bose soundbar 500 review

Bij de Bose soundbar 500 review sectie kan je 40 geplaatste reviews vinden. Eerdere gebruikers waarderen de soundbar Bose met 4.5 uit 5 sterren. Een relatief positieve indruk laat deze soundbar dus achter. Wal als veel eerdere gebruikers als pluspunt wordt benoemd is de goede kwaliteit van het geluid wat er uit deze soundbar komt.

Bose soundbar 300 review

De bose soundbar 300 reviews zijn aan de lage kant, maar 11 eerdere gebruikers hebben hun beoordeling over de soundbar achter gelaten. De soundbar wordt beoordeeld met een gemiddelde van 4 uit 5 sterren. De beoordeling is wat minder representatief dan bij de andere soundbars door het lage aantal reviews. De gebruikers vinden het makkelijke gebruik van de soundbar een groot pluspunt.

Veelgestelde vragen over soundbar Bose

Met technische apparaten kan het altijd voorkomen dat ze even niet doen of niet werken zoals je dat wel wil of verwacht. Dit kan door een fabrieksfout komen maar vaak ligt de oorzaak ergens anders en kan je het zelf oplossen.

Ik heb mijn Bose soundbar op de tv aangesloten maar er komt geen geluid uit?

Heb je je soundbar geïnstalleerd maar komt er geen geluid uit? Met de volgende tips is dit probleem eenvoudig te verhelpen.

Tip 1: controleer de luidsprekers van de tv

Mute het geluid van de soundbar door op de geluidsknop van de afstandsbediening te drukken. Het is de bedoeling dat je nu geen geluid uit de tv hoort komen. Is dit wel het geval? Dan lees je bij tip 2 wat je moet doen.

Tip 2: de instellingen van je tv wijzigen

De instellingen van je tv dienen gecontroleerd te worden. Zoek bij de instellingen naar geluidstoevoer of geluidinstellingen. Als je dit gevonden hebt zorg er dan voor dat de goede audio uitgang geselecteerd is. Deze audio uitgang kan bijvoorbeeld aangegeven zijn met: uitgang voor de Bose solo 5.

Tip 3: de optische kabel controleren

Het is belangrijk dat de optische kabel zowel op de tv als op de soundbar goed is aangesloten, bekijk dit dus altijd goed.

Ook hoort er een rood lampje te branden bij de ingang van de optische kabel op de soundbar. Is dit lampje niet rood? Haal dan de optische kabel even uit de tv en soundbar en stop deze daarna er weer terug in.

Tip 4: Controleer het volume van de soundbar

Kijk of het geluid wel werkt als je het geluid van de soundbar hoger zet.

Hoe installeer ik zelf mijn Bose soundbar 500

Als je een Bose soundbar 500 hebt gekocht wil je deze meteen gebruiken. Het is dan wel zo handig als je weet hoe je deze soundbar zelf zo snel mogelijk kan installeren.

Tip 1: aansluiten op de netstroom en tv

Je dient met de meegeleverde stroomkabel de Bose 500 soundbar te verbinden met het netstroom. Stop de ene kant van de stroomkabel in het stopcontact en bevestig de andere kant van kabel aan de achterkant van de soundbar.

De HDMI ARC kabel dient aangesloten te worden aan de soundbar en met het andere uiteinde aan de HDMI ARC ingang op de tv.

Tip 2: download de Bose app

Om de installatie van de soundbar Bose te starten via je smartphone of tablet is de Bose app nodig.

Tip 3: met wifi verbinden

Verbind na het selecteren van de soundbar in de app, de soundbar met jouw wifi thuisnetwerk. Nu kan je het systeem een naam geven, bijvoorbeeld op basis van waar die zich bevind. Denk hierbij aan: Woonkamer 1.

Tip 4: Installeren spraakassistent

De Amazon Alexa spraakbediening dient in de Bose app ingesteld te worden om de speaker via spraakopdrachten te bedienen. Om deze functie toe te kunnen passen dien je over een Amazon account te beschikken.

Bij het uitvoeren van deze stap kan je ook meteen je favoriete streamingdiensten en YouTube Music toevoegen aan de app.

Tip 5: Je bent klaar

Je bent nu klaar met de installatie van de Bose soundbar 500 en deze is klaar voor gebruik.

Zo reset jij je Bose solo 5 soundbar

Het kan ooit voorkomen dat je soundbar niet helemaal naar behoren werkt, hij hapert bijvoorbeeld. Dit soort problemen zijn vaak gemakkelijk en snel op te lossen door de soundbar te resetten. Je wist hiermee de huidige instellingen en zet de soundbar terug op fabrieksinstellingen. Hoe je de Bose solo 5 soundbar reset wordt hieronder in stappen uitgelegd.

Stap 1: Het systeem uitzetten

Op de afstandsbediening van de soundbar zit een power knop, druk deze in om de soundbar uit te schakelen.

Stap 2: Verwijder de stekker uit het stopcontact

Na het uitzetten van de soundbar dien je de stekker uit het stopcontact te halen, wacht hierna 60 seconden.

Stap 3: Steek de stekker weer in een stopcontact dat werkt

Als je 60 seconden hebt gewacht zorg dan dat je de stekker weer terug in het stopcontact stopt. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat dit stopcontact werkt.

Stap 4: Het systeem aanzetten

Door middel van de afstandsbediening dien je het systeem weer aan te zetten.

Laatst geüpdatet