Steeds meer mensen nemen de overstap richting een elektrische auto, ook in Nederland begint deze trend steeds groter te worden. Momenteel hebben 300 duizend mensen in ons land er een. Dat is ongeveer 15 procent van het totaal aantal auto´s, en dat zal alleen maar blijven groeien. Elektrische auto´s worden namelijk steeds populairder aangezien het een duurzame en milieuvriendelijke transport optie is, waarbij je in tegenstelling tot het openbaar vervoer wel volledig de eigen keuze in hebt. Maar welke elektrische auto is nou eigenlijk het populairste, en waarom is dat zo? Op die én vele andere vragen krijg je antwoord in deze blog.

Tesla Model 3

Als je iets aan Elon Musk kunt overlaten, dan is het wel het maken van producten die als een raket gaan. De Tesla Model 3 is namelijk de meest populaire elektrische auto van over de hele wereld. Het is een compacte sedan die bekend staat om de sportieve rijprestaties, met daarin een groot aanbod aan geavanceerde technologie. Met een bereik van 300 mijl per lading – omgerekend is dat 483 kilometer – is het ook een auto met het best mogelijke bereik op de markt. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan is het kopen van de Tesla Model 3 absoluut een aanrader, volgens vele kenners van over de gehele wereld. Wel moet je hiervoor een kleine 45 duizend euro neerleggen.

Volkswagen ID.3

Ook Volkswagen kan niet ontbreken in dit lijstje, deze compacte auto is een grote tegenstander van de Tesla. Het idee hierachter is dat deze auto het duurzame alternatief moet worden van de populaire Volkswagen Golf, en dat is ze ook goed gelukt. Deze auto met een bereik van ongeveer 340 kilometer per lading beschikt over de meest geavanceerde technologieën, zoals bijvoorbeeld gezichtsherkenning en spraakbesturing. Met een slordige 45 duizend euro is deze Duitse auto van jou.

Nissan Leaf

Nissan was het bedrijf met de primeur, zij hebben namelijk de allereerste volledig elektrische auto op de markt gebracht. Wel mist de auto hierdoor een aantal belangrijke punten die de concurrenten, zoals Volkswagen, Tesla en Kia, wel hebben. Met een bereik van 241 kilometer, zijn verre afstanden niet de favoriet. Wel is het kwalitatief gezien nog steeds een van de beste auto’s. Daarnaast heeft de auto nog vele technische aspecten zoals bijvoorbeeld een achteruitrijcamera en een 7-inch touchscreen infotainment systeem. Vanaf 34 duizend euro kun je deze auto kopen. Perfect voor mee te rijden in bijvoorbeeld de stad.

Er zijn nog vele andere elektrische auto’s op de markt, maar dit zijn de vijf meest populaire van dit moment. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een sportieve sedan of juist een hele ruime SUV, vandaag de dag kun je ze allemaal vinden op de elektrische markt. Dus waar wacht je eigenlijk nog op, ga jij binnekort elektrisch leasen?