Dure tv kopen in 2022? Bekijk alle verschillende modellen in onze TOP 5 duurste TV en bekijk alle acties van dit moment

1. Sony KD-85ZG9

De 65 inch grote Sony KD-85ZG9 is een dure tv die beschikt over een aantal nieuwe technologieën. Zo kan het beeldscherm lage kwaliteits beelden opschalen naar 8K beeld door kunstmatige intelligentie van het apparaat. Deze Sony televisie kopen is voor bijna niemand weggelegd, maar als je hem kunt betalen krijg je de crème de la crème.

Ook beschikt het over de Full Array Local Dimming techniek die de zwarte beelden écht zwart maakt. Omdat het een HDR televisie is produceert het ook een hoog contrast en een breed kleurenpalet. Verder zitten er nog 4 speakers in de randen die het geluid ook een stuk realistischer maakt.

Voor- en nadelen KD-85ZG9

Bij de Sony KD-85ZG9 worden altijd een aantal spullen standaard meegeleverd. Zo ontvang je de afstandsbediening inclusief de batterijen. Een voet voor de televisie is ook inbegrepen. Daarnaast ontvang je natuurlijk nog de handleiding en de stroomkabel.

Kleinste details worden goed zichtbaar door de 8K beeldscherm resolutie
Zwarte beelden écht zwart door de Full Array Local Dimming technologie
Beelden die in lage kwaliteit zijn worden door AI opgeschaald naar 8K
⨯ Deze televisie verbruikt meer stroom dan gemiddelde televisies

2. Samsung QE82Q950R

Met de maar liefst 82 inch grote Samsung QE82Q950R wordt televisie kijken nog leuker dan voorheen. Met de 8K schermresolutie worden de kleinste details op het grote scherm goed zichtbaar. Ook worden lage kwaliteits beelden automatisch opgeschaald naar 8K door de Al Upscaling technologie.

Je kunt je voorstellen dat je over een dure televisie praat met al deze unieke tech. In vergelijking met de huidige OLED schermen is dit beeld echt magistraal. Een unieke prestatie van Samsung.

Het QLED scherm produceert ook een hoge helderheid en produceert 100% aan kleurniveau. Ook worden de zwarte beelden extra zwart door de Local Dimming techniek. Verder produceert het scherm een hoog contrast en natuurlijke kleuren omdat het een HDR scherm is. Je kan via AirPlay 2 je Apple apparaten verbinden en het beeld van deze apparaten op je beeldscherm projecteren.

Voor- en nadelen QE82Q950R

Bij de Samsung QE82Q950R krijg je naast de tv ook een aantal spullen meegeleverd die van groot belang zijn. Zo krijg je als eerst een handleiding. Daarnaast ontvang je de afstandsbediening inclusief batterijen. Ook krijg je nog een voet voor de televisie en de broodnodige stroomkabel.

Kleinste details worden goed zichtbaar op het scherm met 8K resolutie
TV produceert hoge helderheid en rijke kleuren door Quantum Dot paneel
Zwarte beelden zijn écht zwart door Direct Full Array 16x Local Dimming
Deze dure televisie ligt hoger in stroomverbruik dan een reguliere variant

3. Sony KD-77AG9 

De 77 inch grote Sony KD-77AG9 is een OLED scherm dat natuurlijke kleuren en een hoog contrast produceert. Doordat het een 4K scherm is zijn details ook goed zichtbaar en geniet je meer van jouw favoriete series en films. Door de Ultimate X1 Processor worden de kleuren nog natuurlijker een de beelden nog vloeiender. Op zoek naar iets totaal anders? Kijk dan eens bij de Curved TV of goedkope televisies.

Ook worden door deze technologie de beelden die een lagere resolutie hebben automatisch opgeschaald naar 4K kwaliteit. Bovendien is het geluidssysteem van deze televisie ook uitstekend. Door het Acoustic Surface geluidssysteem worden dialogen realistisch omdat het systeem bestaat uit dubbele drivers en subwoofers.

Voor- en nadelen KD-77AG9

De Sony televisie KD-77AG9 is niet het enige wat je in de doos zult vinden. Er wordt namelijk ook een handleiding meegeleverd. Daarnaast ontvang je ook nog de afstandsbediening inclusief de batterijen ervoor. De voet voor de televisie is ook inbegrepen. Om niet te vergeten wordt de stroomkabel natuurlijk ook meegeleverd.

Dure tv produceert hoog contrast en natuurlijke kleuren d.m.v. OLED 
Een breder kleurbereik en hoge helderheid door UHD Premium
Realistisch geluidsweergave door het Acoustic Surface geluidssysteem
Geen draaibare voet inbegrepen, je kunt de kijkpositie niet veranderen

4. LG OLED77W9PLA

De 77 inch grote LG SIGNATURE OLED77W9PLA is een dure televisie die realistisch beeld produceert. Door het OLED scherm ontstaan er realistische kleuren en een hoog contrast tussen kleuren waardoor de details goed zichtbaar worden.

Dat is nog niet alles, met deze topper van een LG televisie beschik je ook nog over een geweldig HDR beeldscherm die een hogere helderheid en breder kleurbereik biedt. Ook worden bij deze tv de zwarte beeld écht zwart door de Local Dimming technologie. Hierdoor worden de beelden een stuk realistischer dan bij normale tv’s.

Voor- en nadelen SIGNATURE OLED77W9PLA

Naast de LG SIGNATURE OLED77W9PLA ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Om te beginnen ontvang je de handleiding. Daarnaast wordt de afstandsbediening ook meegeleverd (inclusief batterijen). Je ontvangt ook een voetstuk voor de televisie en als laatst nog de stroomkabel.

Het OLED scherm creëert natuurlijke, pure kleuren en een hoog contrast
HDR beeldscherm met een breder kleurenpalet en hogere helderheid
Door de Local Dimming technologie worden zwarte beelden écht zwart
Dit model is laag in stroomverbruik en te vergelijken met een normale TV

5. LG OLED65W9PLA

De 65 inch grote LG OLED65W9PLA is een dure televisie die tv kijken een stuk leuker maakt. Zo geniet je van realistische beelden die worden geproduceerd door het OLED scherm. Hierdoor wordt een hoog contrast en realistische kleuren geproduceerd. Ook de details worden goed zichtbaar door de 4K schermresolutie.

Bovendien is het een HDR beeldscherm dat een breder kleurenpalet en hogere helderheid creëert. Ook bij deze televisie worden de zwarte beelden écht zwart door de Local Dimming techniek.

Voor- en nadelen OLED65W9PLA

Bij de LG OLED65W9PLA dure tv worden ook een aantal spullen standaard meegeleverd. Je ontvangt als eerst een handleiding voor de tv om je op weg te helpen. Daarnaast ontvang je de afstandsbediening waarbij de batterijen zijn inbegrepen. Als laatst ontvang je ook een stroomkabel die je zeker nodig zal hebben voor de duurste televisie..

Kleine details zijn goed zichtbaar door de 4K schermresolutie
OLED scherm produceert hoog contrast en natuurlijke kleuren
Door de Local Dimming techniek worden de zwarte beelden écht zwart
Strak design dat in elke woonkamer een ware toevoeging is
Ook deze televisie is laag in stroomverbruik en is te vergelijken met reguliere TV

Meest gestelde vragen over dure televisies

Wat is de grootste reden dat een televisie duur is?

De grootste invloed op de prijs van een dure tv is duidelijk. Het scherm bepaalt voor het grootste deel de verkoopprijs van een tv. Doorgaans zijn de grootste tv’s ook meteen de duurste. Daarnaast spelen er natuurlijk nog een aantal dingen mee zoals het type merk, de kwaliteit van beeldtechnologie en het totale ontwerp van de dure tv.

Welke dure tv merken zijn er allemaal?

Tegenwoordig zijn er erg veel dure tv merken beschikbaar. In onze top 5 duurste televisies kun je het meest actuele aanbod direct bekijken. Een ding is zeker, als je voor zo’n dure televisie gaat haal je kwaliteit in huis. Om je een goed beeld te geven van alle duurste merken televisies hebben we ze even op een rijtje gezet.

  • Sony, Type: KD-77A1, Prijs: € 19.999,-
  • Samsung, Type: QE88Q9F – QLED, Prijs: € 19.999,-
  • LG, Type: 86SJ957V, Prijs: € 7.999,
  • LG, Type: OLED65G7V, Prijs: € 6.999,-
  • Samsung, Type: QE75Q8C – QLED, Prijs: € 6.799,-
  • Sony, Type: KD-75XE9405, Prijs: € 5.999,-
  • Samsung, Type: QE75Q7F – QLED, Prijs: € 5.999,-
  • Samsung, Type: QE65Q9F – QLED, Prijs: € 5.499,-
  • Panasonic, Type: TX-65EZW954 – OLED, Prijs: € 4.999,-
  • LG, Type: OLED65E7V, Prijs: € 4.999,-

 

Welke beeldtechnologie hebben dure televisies?

De nieuwste en duurste televisies hebben vaak de meest recente beeldverbeteringstechniek aan boord. Daardoor kun je genieten van de allerscherpste beelden, denk bijvoorbeeld aan televisies met HDR ondersteuning. Je kunt daardoor maar liefst 1 miljard kleuren weergeven. Doorgaans wordt dit gecombineerd met een hoger helderheid waardoor je elk kleurverschil duidelijk ziet.

Een dure tv beschikt over een krachtige chip die extra veel beeldverbetering oplevert, dat zie je vaak terug aan snelle beelden die vloeiend worden weergegeven. Ook heb je nog speciale categorieen van merken zoals Samsung. Denk bijvoorbeeld aan OLED of QLED.

Het voordeel met smart functies en dure televisie?

Als je kiest voor de duurste televisies heb je altijd de beschikking over een groot aanbod aan apps en andere handige toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijke besturingssystemen zoals Firefox, WebOS of Tizen. Daarnaast hebben dure tv’s ook een krachtige processor aan boord waardoor de zwaarste apps makkelijk geladen kunnen worden.

Het is dan ook niet zo gek dat je gemakkelijk UHD videos vanaf Netflix kunt streamen via je dure televisie. Daarnaast heb je ook de beschikking over slimme afstandsbedieningen die het besturen een makkie maken. Je kunt vaak aanwijzen wat je wil zien en in een handomdraai ben je waar je moet zijn.

Laatst geüpdatet