Online pubquizzen zijn een moderne twist aan de traditionele pubquizzen, waarbij deelnemers vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen deelnemen aan een interactieve quizavond. Door gebruik te maken van digitale platforms zoals Zoom, Google Meet of speciale quiz-apps, kunnen mensen van over de hele wereld samenkomen voor een gezellige en uitdagende online pubquiz. Of het nu gaat om een avondje plezier met vrienden, een teambuildingactiviteit voor collega’s, of een verjaardagsfeestje op afstand, online pubquizzen bieden een leuke en toegankelijke manier om plezier te hebben en kennis te delen.

Zes onderwerpen voor een pubquiz

Je kunt een online pubquiz zo uitgebreid maken als je zelf wilt. In deze blog houden wij het beperkt tot zes verschillende onderwerpen: algemene kennis, popcultuur, geschiedenis, natuur & wetenschap , nostalgie en muziek. Hieronder geven we per onderwerp een korte uitleg en mogelijke vragen die je kunt stellen.

Algemene kennis

Test de algemene kennis van deelnemers met vragen over geografie, geschiedenis, literatuur, wetenschap en meer. Dit onderwerp biedt veel mogelijkheden en kan worden aangepast aan de interesses en kennisniveaus van de deelnemers. Hierdoor kun je dus heel veel verschillende kanten op en leuke toepasselijke kennisvragen bedenken!

Vraag 1: Wat is de hoofdstad van Frankrijk?
Antwoord: Parijs

Vraag 2: Wie schreef het boek “De Avonturen van Alice in Wonderland”?
Antwoord: Lewis Carroll

Vraag 3: Welk element heeft het chemische symbool “H”?
Antwoord: Waterstof

Vraag 4: Wie schilderde het beroemde kunstwerk “De Nachtwacht”?
Antwoord: Rembrandt van Rijn

Vraag 5: Wat is de hoogste berg ter wereld?
Antwoord: Mount Everest

Popcultuur

Van films en televisieshows tot muziek en beroemdheden, popcultuur biedt een schat aan trivia die perfect is voor een pubquiz. Stel vragen over bekende filmscènes, songteksten, tv-personages en meer om de kennis van deelnemers over popcultuur te testen.

Vraag 1: Wie is de hoofdrolspeler in de film “Forrest Gump”?
Antwoord: Tom Hanks

Vraag 2: Welke populaire televisieserie draait om een groep vrienden die in New York City wonen?
Antwoord: Friends

Vraag 3: Welke Britse band staat bekend om hits als “Bohemian Rhapsody” en “We Will Rock You”?
Antwoord: Queen

Vraag 4: Welk liedje van Michael Jackson heeft de iconische moonwalk dansbeweging geïntroduceerd?
Antwoord: “Billie Jean”

Vraag 5: Wie speelt de rol van Iron Man in de Marvel Cinematic Universe films?
Antwoord: Robert Downey Jr.

Geschiedenis

Duik in het verleden en stel vragen over belangrijke historische gebeurtenissen, beroemde figuren, en culturele mijlpalen. Dit onderwerp kan variëren van oude beschavingen en middeleeuwse geschiedenis tot moderne wereldgebeurtenissen en politiek.

Vraag 1: In welk jaar vond de Franse Revolutie plaats?
Antwoord: 1789

Vraag 2: Wie was de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk?
Antwoord: Margaret Thatcher

Vraag 3: Welke wereldoorlog duurde van 1939 tot 1945?
Antwoord: De Tweede Wereldoorlog

Vraag 4: Welk beroemd document werd in 1776 ondertekend en verklaarde de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten van Groot-Brittannië?
Antwoord: De Onafhankelijkheidsverklaring

Vraag 5: Wie was de leider van de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog?
Antwoord: Jozef Stalin

Nostalgie

Breng een vleugje nostalgie in je pubquiz met vragen over iconische tv-shows, speelgoed uit de kindertijd en historische gebeurtenissen die een speciale plaats in het geheugen hebben. Dit onderwerp kan deelnemers terugvoeren naar hun jeugd en herinneringen oproepen aan een tijdperk dat ze koesteren. Nostalgie quiz vragen doen het altijd goed en zorgen ervoor dat iedereen met veel plezier aan je pubquiz mee doet. Hieronder hebben wij vijf voorbeelden van vragen gehad.

Vraag 1: Wat was de naam van de fictieve stad waarin de tv-serie “The Fresh Prince of Bel-Air” zich afspeelde?
Antwoord: Bel-Air

Vraag 2: Welke populaire sitcom draaide om een groep vrienden die regelmatig samenkwamen in een café genaamd “Central Perk”?
Antwoord: Friends

Vraag 3: Welk speelgoed was in de jaren 80 en 90 razend populair en bestond uit kleine plastic figuurtjes die op magneetkaarten werden verzameld?
Antwoord: Pokémon-kaarten

Vraag 4: Wat was de naam van de draagbare muziekspeler die in de jaren 80 en 90 enorm populair was en cassettebandjes afspeelde?
Antwoord: Walkman

Vraag 5: Welke populaire kinderserie uit de jaren 90 draaide om een groep tieners die met elkaar communiceerden via een speciaal horloge dat ze “de Morphers” noemden?
Antwoord: Power Rangers

Muziek

Test de muziekkennis van deelnemers met vragen over verschillende genres, bekende artiesten en legendarische hits door de jaren heen. Of het nu gaat om rock, pop, klassiek, hip-hop of jazz, muziek is een universele taal die mensen van alle leeftijden en achtergronden met elkaar verbindt. Hier kun je klassieke nummers in terug laten komen zoals “Bohemian Rhapsody” of een minder bekend nummer zoals: “Waarheen waarvoor” van Stef Ekkel. Hoe dan ook, met de juiste nummers ga je hier zeker een succes van maken.

Vraag 1: Wie zong het nummer “Shape of You”, dat een enorme hit werd in 2017?
Antwoord: Ed Sheeran

Vraag 2: Welk album van Michael Jackson is het best verkochte album aller tijden?
Antwoord: “Thriller”

Vraag 3: Welke band staat bekend om hits als “Yellow”, “Fix You” en “Viva la Vida”?
Antwoord: Coldplay

Vraag 4: Wie is de leadzanger van de rockband Queen, bekend om nummers als “Bohemian Rhapsody” en “We Will Rock You”?
Antwoord: Freddie Mercury

Vraag 5: Welk instrument bespeelt André Rieu, een Nederlandse violist en dirigent, bij zijn optredens?
Antwoord: Viool

Natuur en wetenschap

Naast algemene kennis, kun je ook vragen stellen over natuur en wetenschap in je pubquiz. Je kunt dit doen door algemene vragen te stellen over dieren, planten, biologie en zelfs astronomie. Met dit onderwerp zorg je voor een leuke en educatieve twist aan je online pubquiz.

Vraag 1: Wat is de grootste planeet in ons zonnestelsel?
Antwoord: Jupiter

Vraag 2: Hoe wordt de kleinste bot in het menselijk lichaam genoemd?
  Antwoord: Stijgbeugel

Vraag 3: Welk dier staat bekend als de snelste landbewoner ter wereld?
  Antwoord: Cheeta

-Vraag 4: Hoe wordt de wetenschappelijke studie van planten genoemd?
  Antwoord: Botanie

Vraag 5: Welke natuurlijke fenomenen worden veroorzaakt door de botsing van warme en koude lucht, en resulteren in onweersbuien en regen?
Antwoord: Fronten

Waar organiseer je de online pubquiz?

Een online pubquiz kun je dus op veel manieren heel interessant maken. Met bovenstaande onderwerpen zorg je er in ieder geval voor dat voor iedereen een relevant onderwerp erin zit. Waar je de pubquiz uiteindelijk organiseert, is aan jou. Je kunt gemakkelijk via powerpoint een pubquiz opmaken en deze vervolgens streamen via teams of zoom. Anderzijds kun je ook een Kahoot aanmaken en deze delen met je familie of vrienden. Kortom, er zijn veel mogelijkheden.