Game TV kopen in 2022? Bekijk alle verschillende modellen in onze TOP 5 game televisies en bekijk alle acties van dit moment

1. Samsung QE49Q64R

De 49 inch grote Samsung QE49Q64R is een televisie die goed geschikt is voor het spelen van games. De televisie biedt een hoge beeldkwaliteit en een mooi design die past in iedere woonkamer of slaapkamer. Doordat het een QLED 4K UHD tv is produceert het een hoge kleurenpalet en een kraakhelder beeld. De kleinste kleurcontrasten worden heel duidelijk en hierdoor lijkt het beeld een stuk realistischer.

Ook kan je wanneer je stopt met gamen of tv kijken ervoor kiezen om ambient mode in te schakelen, wat er voor zorgt dat het beeld kunst, fotos e.d. vertoond op het scherm. Ook beschikt deze game televisie over WiFi en hiermee kun je gemakkelijk jouw favoriete apps als Netflix downloaden of verbinden AirPlay 2 om jouw iPhone, iPad of iPod te verbinden.

Voor- en nadelen QE49Q64R

Er worden standaard ook een aantal dingen meegeleverd bij deze Samsung gaming televisie. Zo wordt er natuurlijk een handleiding bij meegegeven. Daarnaast worden de Premium One Remote afstandsbediening en 2 batterijen hiervoor ook meegeleverd. Daarbij zit ook nog een voet voor de tv en de broodnodige stroomkabel uiteraard.

✓ Door Quantum Dot technologie zijn de kleuren scherper en helderder
✓ Wanneer de TV uitstaat vertoon je kunst, foto’s of bepaalde informatie
✓ Meerdere apparaten bedienen met de Premium One Remote
Geen One Connect Box meegeleverd bij deze game tv

2. Samsung UE55RU8000

Met de 55 inch grote Samsung UE55RU8000 wordt gamen een stuk realistischer dan voorheen. Ook geniet je meer van jouw favoriete series op Netflix met deze game tv. Bovendien wordt deze televisie ondersteunt met HDR waardoor je optimaal geniet van de mooie kleuren en helderheid van het 4K beeldscherm.

Ook zit er een speciale functie op voor het gamen, namelijk de Real Game Enhancer mode. Met deze handige functie wordt de input lag verlaagt naar 15,4 milliseconden waardoor jouw controller sneller reageert op de tv dan normaal. Deze game televisie ondersteunt ook een geoptimaliseerd contrast- en geluidsweergave voor games.

Als laatst kan je via AirPlay 2 jouw Apple apparaten verbinden met de televisie.
Deze televisie wordt met een aantal standaard meegeleverde spullen geleverd. Zo krijg je als eerst de handleiding meegeleverd die er natuurlijk altijd bij zit.

Voor- en nadelen UE55RU8000

Daarnaast krijg je de handige One Remote Control afstandsbediening meegeleverd. Ook worden 2 batterijen voor de afstandbediening meegeleverd en een voetstuk voor de tv. Als laatst natuurlijk ook de stroomkabel die je zeker nodig zal hebben.

✓ Door 10 bit paneel geniet je optimaal van de heldere HDR beelden 
✓ Door de Real Game Enhancer mode heb je een verlaagde input lag
✓ Met functies die deze game tv heeft kun je snel tussen apps wisselen
 Deze game tv heeft geen AUX-aansluiting voor een koptelefoon

3. LG OLED65C8PLA

Met de 65 inch grote LG OLED65C8PLA televisie wordt tv kijken en gamen heel realistisch door de ingebouwde A9 processor. Deze processor zorgt ervoor dat de beelden vloeiend overlopen. Door het hoge contrast zien de kleuren er ook beter en helderder uit. Hierdoor mis je geen een actie van jouw tegenstander tijdens het gamen en ben je ze altijd een stapje voor.

Ook ondersteunt de game televisie UHD Premium voor optimaal beeldkwaliteit. Met de Magic Remote schakel je gemakkelijk tussen jouw favoriete apps en content door middel van spraakopdrachten of zwaaibewegingen. Met de Smart functie download je ook gemakkelijk apps en kan je gemakkelijk op internet surfen.

Voor- en nadelen OLED65C8PLA

Bij de LG OLED65C8PLA worden een aantal sullen meegeleverd zoals bijvoorbeeld een handleiding. Je ontvangt ook de Magic Remote (inclusief batterijen) die jou de mogelijkheid geeft om gemakkelijk tussen bepaalde apps te wisselen. Daarnaast ontvang je ook een voetstuk voor de televisie. Bovendien wordt er ook een snelstartgids en een stroomkabel meegeleverd.

✓ Met het OLED scherm produceer je natuurlijke kleuren met hoog contrast
✓ UHD Premium biedt je een breder kleurenpalet en hogere helderheid
✓ Ingebouwde A9 processor zorgt voor gedetailleerd en scherp beeld
⨯ De voet die wordt bijgeleverd is niet draaibaar

4. Samsung QE65Q8D

De 65 inch grote Samsung QE65Q8D biedt een helder en realistisch beeld dat goed gebruikt kan worden voor het spelen van spelletjes. De QLED tv produceert 100% aan kleuren wat betekent dat je elk klein detail van kleuren goed kan waarnemen. Ook is zwart beeld echt zwart door de Full Array Dimming technologie die bepaalde delen van het scherm dimt. Op zoek naar de nieuwste modellen? Bekijk dan de 8K televisie top 5 eens.

Hiermee wordt realisme en contrast geproduceerd en geniet je dus meer van jouw favoriete series of games. Ook ondersteunt de tv Ambient mode, dus als je niet aan het gamen bent toont het scherm kunst, foto’s of informatie. Ook past de televisie zich aan aan de omgeving dus gaat deze mooi op in het interieur. Toegegeven, het is geen goedkope televisie, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Voor- en nadelen QE65Q8D

De Samsung QE65Q8D wordt altijd standaard geleverd met o.a. een handleiding en de One Remote Control inclusief batterijen. Ook ontvang je een voetstuk voor de televisie als je er voor kiest om deze niet op te hangen. Als laatst wordt natuurlijk ook de stroomkabel meegeleverd.

✓ Quantum Dot paneel zorgt voor rijkere kleuren en een hoge helderheid
✓ Zwarte beelden zijn écht zwart door de Full Array Dimming technologie
✓ Met de Ambient Mode zie je altijd informatie, kunst of foto’s op het scherm
⨯ Er wordt geen Invisible Cable meegeleverd, daardoor zie je de kabel wel

5. Sony KD-49XF7004

Met de 49 inch grote Sony KD-49XF7004 geniet je altijd van je favoriete games en raak je nooit uitgespeeld. Met de Smart functie schakel je eenvoudig tussen apps en live televisie. Je kan 3 HDMI apparaten tegelijkertijd aansluiten zoals bijvoorbeeld een playstation, een mediabox en een blu-ray speler. Wil je een kleiner model? Kijk dan eens bij de kleine televisies.

Deze televisie biedt een lage input lag die jou optimaal laat genieten van de beste games. Door de 4K UHD beeldresolutie geniet je niet alleen van het gamen maar ook van normaal tv kijken of Netflix doordat elk detail beter zichtbaar wordt.

Voor- en nadelen KD-49XF7004

Bij de Sony KD-49XF7004 wordt altijd een handleiding meegeleverd. Bovendien ontvang je ook een afstandsbediening inclusief batterijen. Daarbovenop wordt er ook nog Netspanningsadapter meegeleverd.

Ook ontvang je een snelstartgids en een voet voor de tv. Als laatst krijg je natuurlijk ook de broodnodige stroomkabel meegeleverd. Je kunt met deze TV helaas niet beschikken over 3D.

 Slimme functie biedt je toegang tot handige apps en internet
✓ Game televisie ondersteunt draadloos internet en is met WiFi te koppelen
✓ Tijdens het gamen wordt de input lag automatisch verlaagd
⨯ De slimme functies van Sony zijn minder functioneel i.v.m. andere merken

Meest gestelde vragen over game tv kopen

Wat is input lag bij een game tv?

Als we het hebben over de input lag dan gaat het over de tijdspanne tussen het beeld dat door de Xbox en Playstation wordt gegenereerd, en het moment dat dit beeld op het scherm verschijnt.

Als je aan het gamen bent moet je vaak snel reageren op het scherm, een lage input lag zorgt er voor dat je optimaal kunt reageren omdat alles supernsel wordt weergegeven.

Dat merk je voornamelijk bij shooters zoals Fortnite, Call Of Duty of Battlefield. Als je sneller kunt reageren dan andere gamers door een lage input lag heb je zelfs een voordeel als je aan het gamen bent.

Tegenwoordig houden veel game televisies hier rekening mee, het kan zelfs zijn dat je de mogelijkheid hebt om de game modus in te schakelen. In deze modus is het scherm zo geoptimaliseerd dat je een input lag tussen de 10 en 60 milliseconden hebt. Als dat niet het geval is heb je al snel een input lag van 30 tot 140 milliseconden.

Wat is de response time bij een game tv?

De response time is ook belangrijk bij een televisie voor gamen. Deze snelheid geeft aan hoe lang een pixel erover doet om van de ene kleur naar de andere te veranderen. Als de response tijd te lang is dan kan de beeldbuis bij snelle bewegingen de pixels niet snel genoeg veranderen.

Daardoor krijg je soms pixelerige, uitgesmeerde beelden. Ook wel motion blur genoemd, dit wil je natuurlijk niet ervaren tijdens het gamen. Het is daarom belangrijk om er op te letten dat de response time niet meer is dan 16 milliseconden.

Welke beeldkwaliteit is het beste voor games?

Als je een echte gamer bent dan komt een deel van je spelplezier natuurlijk voort uit de gelikte graphics van de games van tegenwoordig. Op je spelcomputer zijn games bijna 1:1 met de werkelijkheid, als je kiest voor een gaming televisie dan komen deze graphics beter tot zijn recht.

Als je bijvoorbeeld een HDR of 10bit televisie koopt zie je meer dan 1 miljard kleurtinten op jen scherm voorbijkomen. Daarnaast heb je ook de keuze uit een OLED game televisie waardoor je over oneindig contrast en perfecte zwartwaarden kunt beschikken.

Welke Hertz moet het beeld hebben voor gamen?

De Hertz, of de snelheid van het scherm is erg belangrijk tijdens het gamen. Het aantal hertz geeft het tempo aan waarin je televisie nieuwe beelden kan tonen. Ook wel de refresh rate genoemd. Dat kan bijvoorbeeld 50, 100, 200 of 1200 keer per seconde zijn. Over het algemeen gebruiken de meeste gamers een refresh rate van 100 Hertz.

Je kunt namelijk een erg groot verschil zien tussen 50 of 100 hertz. Daarboven maakt het allemaal een stuk minder uit. Toch geven sommige gamers aan dat ze het verschil tussen 100 en 200 hertz nog steeds waarnemen. De output van games ligt doorgaans nooit hoger dan de 200 hertz.

Toch is het voor het gamen het allerbelangrijkste dat de input lag en de response time zo optimaal mogelijk zijn. Als je deze kunt combineren met een 100 hertz televisie zit je helemaal goed.

Laatst geüpdatet