Gaming VPN, waarom hiervoor kiezen & wat is de beste VPN? | Kom er nu direct achter!

sep 15, 2020 | Internet, VPN

sep 15, 2020 | Internet, VPN

Een game VPN, wat is dat precies en waarom zou ik hier voor kiezen? Dat gaan wij in dit artikel verder toelichten. Zo weet jij na het lezen van dit artikel precies wat de voordelen zijn van een VPN verbinding voor gamers.

Zo heb je met een dergelijke verbinding bijvoorbeeld eerder toegang tot verschillende nieuwe games. Soms is het zelfs mogelijk om door middel van een VPN een lagere latency en ping te bewerkstelligen.

Ook gaan wij in dit artikel informatie geven over de beste VPN voor gamen. Wij hebben verder in dit artikel diverse populaire VPN aanbieders op een rijtje gezet, wellicht kan dit het maken van een keuze iets makkelijker maken.

traag internet oplossen

Waarom kiezen voor een gaming VPN?

Waarom zou je kiezen voor een gaming VPN? Dat is een goede vraag! In sommige gevallen is het namelijk zo dat een VPN verbinding resulteert in een tragere verbinding dan dat je normaal gesproken gewend bent. Een tragere verbinding is uiteraard niet gunstig op het moment dat je online aan het gamen bent.

Wat zijn dan precies de voordelen van een game VPN? Ook dat is een goede vraag! Daarom gaan wij in dit artikel meer informatie geven over de voordelen van een VPN verbinding voor gamers. De volgende onderwerpen komen aan bod en worden door veel gamers ervaren als een voordeel van gaming VPN:

  • Nieuwe game release.
  • Deblokkeren van geblokkeerde games in een land.
  • Bescherming tegen DDoS aanvallen.
  • Lagere latency en ping.

Nieuwe game release

Op het moment dat er een nieuwe game uitgebracht wordt is de kans zeer groot dat de game niet in alle landen op hetzelfde moment worden vrijgegeven. Dit kan bijvoorbeeld zijn door de verschillende tijdzones op de wereld of door de rechten die verbonden zijn aan de game.

Voor de die-hard gamers of streamers van games is het vaak belangrijk om als eerste in het bezit te zijn van een nieuwe game, zo kunnen zij als eerste zichzelf ontwikkelen in de game of als eerste een stream online zetten.

Op het moment dat je dan een game VPN hebt kun je jouw IP-adres overzetten naar een IP-adres in het land waar de nieuwe game als eerst uitgebracht wordt. Op deze manier krijg je eerder toegang tot de game, je kunt de nieuwe game dan via het buitenlandse IP-adres kopen, downloaden en spelen.

Deblokkeren van geblokkeerde games in een land

Het kan soms voorkomen dat je in een land bent waar sommige games geblokkeerd zijn omdat ze verboden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Saoedi-Arabië, het is in Saoedi-Arabië namelijk verboden om Red Dead Redemption en Heavy Rain te spelen.

Een ander goed voorbeeld is China, in China is een nog groter aanbod aan games verboden, voorbeelden van deze games zijn GTA en Battlefield 4. Op het moment dat een game verboden is in een bepaald land zullen de servers van deze game geblokkeerd worden, op deze manier is het niet mogelijk om deze games online te spelen.

Wederom kan je door middel van een game VPN deze blokkade omzeilen. Dankzij gaming VPN kun je namelijk een IP-adres kiezen in een land waar de game wel is toegestaan, op deze manier kan de server van de game niet geblokkeerd worden.

Bescherming tegen DDoS aanvallen

Tegenwoordig worden er door sommige spelers van een game DDoS aanvallen verstuurt naar het IP-adres van een tegenstander. Deze aanvallen worden het meest gebruikt en verstuurt binnen de sector eSports, denk dan bijvoorbeeld aan de game FIFA. Op het moment dat iemand zo’n DDoS verstuurt naar jouw IP-adres wordt het bijna onmogelijk gemaakt om de game nog normaal te spelen.

Een DDoS aanval ontvangen kan dus erg frustrerend zijn. Je kunt dit voorkomen door middel van een gaming VPN, dit zorgt er namelijk voor dat jou IP-adres niet zichtbaar is omdat je een IP-adres gebruikt van een game VPN verbinding. De DDoS aanval kan dus niet langer naar jouw internetverbinding verstuurd worden.

Lager latency en ping

Zoals eerder benoemd kan het in sommige gevallen voorkomen dat een gaming VPN resulteert in een tragere internetverbinding, dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Op het moment dat je een tragere internetverbinding hebt zal dit in de meeste gevallen komen omdat je een VPN server hebt gekozen die ver van de locatie van de gameserver af ligt.

Als je dus verbinding maakt met een VPN server die dicht bij de gameserver gelegen is kan dit resulteren in een lagere latency en ping. Een game VPN server die dicht bij de locatie van de gameserver gelegen is kan er dus voor zorgen dat jou internetverbinding sneller wordt waardoor jou game ervaring verbeterd wordt.

Beste VPN voor gamen: hoe maak ik een keuze?

Verder in dit artikel geven wij meer informatie over twee VPN aanbieders die veel gebruikt worden onder gamers. Voordat wij meer informatie gaan geven over deze twee aanbieders van gaming VPN willen wij je er eerst op wijzen waar je op moet letten voordat je een VPN abonnement gaat afsluiten. Houdt rekening met de volgende punten voordat je een gaming VPN abonnement gaat afsluiten:

  • Server locatie: zoals eerder benoemd is het mogelijk om door middel van een game VPN eerder toegang te krijgen tot verschillende games die in een ander land eerder uitgegeven worden. Ook kan een VPN verbinding er voor zorgen dat jou internetsnelheid verbeterd wordt doordat je verbonden bent met een VPN server die dicht bij de betreffende gameserver ligt.
  • Snelheid: de up- en downloadsnelheid zijn het belangrijkst op het moment dat je een gaming VPN gaat afsluiten. Op het moment dat deze snelheid laag is ervaar je namelijk een veel slechtere internetverbinding die er voor kan zorgen dat je tijdens het gamen een lag krijgt, dat wil niemand natuurlijk. Op deze pagina kun je makkelijk een vergelijking maken, zo zie jij snel en overzichtelijk welke aanbieder het snelste is.
  • Versleuteling en veiligheid: wil jij voorkomen dat je DDoS aanvallen binnen krijgt? Zorg er dan voor dat je een VPN aanbieder kiest die DDoS bescherming opgenomen heeft in hun server.

Beste VPN voor gamen: NordVPN en Surfshark

Wat is de beste VPN voor gamen? Dit verschilt natuurlijk per persoon. Wij hebben echter de twee meest gebruikte game VPN verbinding op een rijtje gezet met een korte toelichting er bij.

Wellicht maakt dit het makkelijker om een keuze te maken welke gaming VPN het beste bij jou past. Je kunt natuurlijk ook zelf een vergelijking maken op deze pagina, zo zie je direct welke aanbieders er nog meer zijn op het gebied van VPN verbindingen.

  • NordVPN: NordVPN komt in de meeste gevallen het beste uit de test. Dit komt doordat zij de beste snelheden aanbieden en veel servers hebben verspreid over heel de wereld. Op het moment dat jij opzoek bent naar een gaming VPN waarmee jij als eerste de nieuwste games kan spelen die in een andere landen eerder uitkomen, dan is NordVPN een game VPN die bij jou past.
  • Surfshark: Surfshark is nog een aanbieder van een game VPN die een goede snelheid van internet aanbied. Ook met Surfshark is het mogelijk om op een goede snelheid nieuwe games te downloaden die in een ander land eerder is uitgekomen, zij hebben namelijk ook een ruim aanbod van servers verspreid over heel de wereld.

Andere lezen ook:

Beste voor:

Mobiel gebruik

★★★★★

9,5 / 10

Prijs

Vanaf € 3,11 per maand

Voordelen

Ideaal voor Netflix
Dedicated IP-adres
Beste prijs/kwaliteit
6 apparaten verbinden

Beste voor:

Netflix

★★★★★

9,1 / 10

Prijs

Vanaf € 6,67 per maand

Voordelen

Geen data-logs
Kwalitatief en snel
30 dagen, geld terug
1700 servers, 94 landen

Beste voor:

Beginners

★★★★★

9,0 / 10

Prijs

Vanaf € 2,64 per maand

Voordelen

Zeer toegankelijk
Kwalitatief en snel
Codering militair niveau
6500 servers, 90 landen

Beste voor:

Prijs/kwaliteit

★★★★★

8,8 / 10

Prijs

Vanaf € 1,99 per maand

Voordelen

Adblocker
24/7 support
15 Netflix bibliotheken
1700 servers, 63 landen

Beste voor:

Privacy

★★★★★

8,5 / 10

Prijs

Vanaf € 2,50 per maand

Voordelen

Geen logs
Zeer scherp geprijsd
Snelle & stabiele servers
2640 servers, 47 landen

Handige & leuke video’s