Goedkope beamer kopen in 2022? De beste goedkope projector in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Bent u op zoek naar een goedkope beamer en wilt u graag profiteren van de beste deal? Dan bent u hier aan het goede adres. Het zoeken en vinden van de goedkoopste beamer kan soms nog wel eens lastig zijn. Mede komt dit door het grote aanbod van beamers, ook weten vaak veel mensen niet precies waar ze op moeten letten tijdens de aanschaf.

Om deze reden hebben we een handige top 5 goedkope beamer opgesteld met daarbij een handige review. Op deze manier kunt u in een oogopslag zien of een van de goedkope projector kopen een slim plan is en of deze bij uw wensen aansluit. 

1. Salora 50BHD2000

De goedkope projector Salora 50BHD2000 is iets voor u als u graag thuis op de bank foto’s van video’s veroorzaakt en weinig waarde hecht aan de kwaliteit van het beeld. Deze goedkope beamer is ontwikkeld met een ingebouwde mediaspeler, mede ontwikkeld is mogelijk met de Salora beelden te sturen vanaf een USB naar het scherm.

Dit kan voordelig zijn als u niet bereid bent extra apparatuur zoals een Blu-Ray speler aan te schaffen. U dient er wel van op de hoogte te zijn dat bij deze beamer het beeld donkerder is dan in werkelijkheid vanwege de lage lichtopbrengst, het advies is dan ook voor het gebruik van de beamer in een verlichte kamer gordijnen te sluiten voor het optimale kijkplezier.

De projector scherpte bestaat uit Wide VGA, dit komt mede door de projector technologie DLP die een hoeveelheid licht van 150 lumen, een contrastverhouding van 1000 en een projectieverhouding van 1,5 meter aanbied.

Voor- en nadelen Salora 50BHD2000

Verder krijgt u uiteraard bij de levering een handleiding zodat u de beamer op de juiste manier kunt installeren, vanzelfsprekend ontvangt u een afstandsbediening inclusief batterij waardoor u de beamer kunt bedienen vanaf u zitplaats. Daarnaast krijgt u een VGA, audio en stroomkabel erbij voor een optimale beeld- en geluidservaring.

Direct projecteren vanaf een USB-stick mogelijk door middel van ingebouwde mediaspeler.
Met behulp van een ingebouwde tuner kunt u gemakkelijk analoge tv kijken.
In een geluidsloze kamer kan de beamer hoorbaar zijn.
Het beeld kan niet goed zichtbaar zijn in een felverlichte kamer.

2. Salora 58BHD2500

In vergelijking met de goedkope beamer die we hierboven hebben besproken heb je nu wel betere kwaliteit beelden. Voor komt komt dit door de bovenste lichtopbrengst bij de 58BHD2500 van maar liefst 2500 lumen. Hierdoor worden beelden helder en in kwaliteit weergegeven.

Ook de contrastverhouding is beter van kwaliteit namelijk 1500, dit houd in dat de kleurentinten beter worden weergegeven. Verder is de projectieverhouding erop vooruitgegaan, deze zit namelijk op 1,6 meter. Dit houd in dat je de beamer op 1,6 meter afstand van de muur kunt zetten om toch een beeld te projecteren van 1 meter breed.

De projector technologie is DLP met een projector scherpte van Wide XGA. Dit betekent dat de Salora 58BHD2500 relatief klein en licht is, en daarnaast weinig tot geen onderhoud nodig heeft.

Voor- en nadelen Solara 58BHD2500

Verder krijgt u bij de aanschaf van deze goedkope projector een aantal standaard producten die u nodig heeft om de beamer op de juiste manier te installeren en te gebruiken. Natuurlijk ontvangt u bij de beamer een handleiding die u kunt doorlezen voor de installatie en gebruik van de beamer.

Verder ontvangt u een afstandsbediening met een batterij waarmee u de beamer kunt besturen. Tot slot ontvangt u bij de levering VGA, audio en stroomkabels, deze hoeft u dus niet zelf aan te schaffen.

Bij aanschaf van een USB-stick kunt u door middel van een ingebouwde mediaspeler direct projecteren.
Makkelijk analoge tv kijken met de ingebouwde tuner.
 USB-stick is niet inbegrepen bij de aanschaf van de beamer.

3. Optoma LV130

De Optoma LV130 is een goedkope projector waarmee u thuis altijd het bioscoop gevoel kunt ervaren. Deze compacte led projector heeft een gewicht van 400 gram.

Bij de levering van de projector zit een draagtas inbegrepen waardoor u de beamer altijd gemakkelijk mee kunt nemen naar vrienden, familie van bijvoorbeeld een zakelijke afspraak. Door middel van een accu in de beamer heeft u niet constante levering van stroom nodig door bijvoorbeeld een stopcontact.

Als u de beamer volledig oplaadt heeft deze een bruikbare duur van ongeveer 4,5 uur. Tevens zit er in deze goedkope beamer ook een ingebouwde luidspreker waardoor u altijd geluid heeft. Echter is dit geluid niet optimaal, mede hierdoor is er een 3,5 mm uitgang beschikbaar in de beamer waardoor men altijd een speakerset kan aansluiten.

Bij de aanschaf van deze goedkope projector krijgt u uiteraard een handleiding zodat u goed voorbereid de beamer kunt aansluiten en gebruiken. Ook zit er een stroomkabel bij inbegrepen waardoor u de beamer altijd makkelijk en snel kunt opladen als de accu van de beamer leeg is.

Voor- en nadelen Optoma LV130

Daarnaast is de project technologie van de beamer DLP waardoor de beamer relatief klein in massa is en licht in gewicht. Dit is dus ideaal om de beamer mee te nemen naar gelegenheden waarvoor u een beamer nodig heeft. Wide VGA is de scherpte van dit model beamer waardoor de beamer een resolutie heeft van 768 x 480 pixels.

Verder projecteert de beamer een hoeveelheid licht van 300 lumen en een contrastverhouding van 100.000. Ook dient u rekening te houden met het feit dat de beamer een projectieverhouding van 1,1 meter heeft, wat betekend dat de beamer op 1,1 meter afstand van de muur van het scherm kan staan ​​om een ​​beeld van 1 meter breed te projecteren.

Door de aanwezigheid van een accu kunt u de beamer altijd gemakkelijk buitenshuis gebruiken.
Handig mee te nemen dankzij de draagtas.
Door de Wide VGA zijn er relatief veel pixels aanwezig.

4. Epson EB-S05

De Epson EB-SO5 is een goedkope beamer waarmee men foto’s of video’s naar een groot beeld stuurt. Het projectieformaat van de beamer is 30 tot 350 inch.

Bij dit model is een HDMI en VGA ingang aanwezig zodat men gemakkelijk een computer of bijvoorbeeld Blu-ray speler kan aansluiten. In een ruimte met veel licht is het beeld van de beamer duidelijk en helder dankzij de lichtopbrengst van de 3200 ANSI Lumen.

Dit model beamer maakt gebruik van super VGA scherpte. Zoals hiervoor vermeld is heeft de beamer een duidelijke kleurweergave door de projector technologie 3LCD. Voor een duidelijk en helder beeld heeft een beamer een hoeveelheid licht van 2000 lumen nodig, de Epson EB-S05 beschikt over 3200 lumen licht.

U kunt bij deze goedkope beamer dus zeker uitgaan van een duidelijk en heldere projectie. Daarnaast heeft de beamer een contrastverhouding van 15000. Tot slot heeft de beamer 1,45 tot 1,96 meter afstand nodig van de muur of het scherm om een beeld te kunnen projecteren van 1 meter breed.

Voor- en nadelen Epson EB-S05

In de doos van de beamer zitten een aantal standaard meegeleverde producten. Uiteraard ontvang u bij de bestelling batterijen. Ook krijgt u een handleiding in de vorm van een CD erbij zodat u thuis makkelijk via de tv of computer kunt bekijken hoe u op de juiste manier de beamer kunt installeren en gebruiken.

Vanzelfsprekend zit er een afstandsbediening inbegrepen bij de bestelling van de beamer zodat u gemakkelijk de beamer kunt besturen van uw eigen zitplek. Bovendien beschikt de beamer over een paar voedingskabels waardoor het altijd mogelijk is de beamer van stroom te voorzien.

De beamer kan aangesloten worden aan een computer door middel van de VGA kabel.
Duidelijk en heldere projectie in ruimte met veel licht dankzij de 3200 ANSI Lumen.
 Veel pixels aanwezig en details niet goed waarneembaar door de SVGA resolutie.

5. BenQ GV1

De BenQ GV1 is zeker een aanrader als u overal van grote beelden wilt genieten. Dit model beamer heeft het formaat van een flesje Cola. Tevens zit er in de beamer een accu ingebouwd die een bruikduur van 3 uur heeft als u de beamer volledig opgeladen heeft.

Dit kan erg handig zijn op momenten dat u bijvoorbeeld films of powerpoints wil projecteren maar geen gebruik kunt maken van een stopcontact. Ook zit er bij de levering van de beamer een draagtas inbegrepen, zodat u de beamer gemakkelijk mee kunt nemen naar een zakelijke afspraak of filmavondje bij vrienden.

Daarnaast kunt u met de BenQ GV1 eenvoudig video’s draadloos vanaf u smartphone naar de beamer projecteren dankzij de ingebouwde wifi ontvanger. Bovendien kunt u met de BenQ GV1 dus simpel op internet of Aptoide komen, waarmee u keuze uit enorm veel apps heeft die u op de beamer kunt installeren. Tot slot heeft de beamer een 5 watt speaker inbegrepen waarmee u ten alle tijden naar muziek kunt luisteren.

Zoals vermeld in bovenstaand stukje krijgt u bij de levering van de beamer een draagtas om de beamer gemakkelijk mee te kunnen nemen. Ook krijgt u bij de doos een adapter mee om de accu van de beamer te kunnen opladen. Verder zit er een USB type c kabel bij.

Uiteraard krijgt u ook een afstandsbediening bij de GV1 geleverd om de beamer vanaf de bank te kunnen besturen. En tot slot krijgt u een snelstartgids bij de BenQ GV1 geleverd zodat u de beamer op een juiste manier kan aansluiten en gebruiken.

Voor- en nadelen BenQ GV1

De BenQ GV1 maakt gebruik van de projector technologie DLP wat betekent dat de beamer relatief weinig tot geen onderhoud nodig heeft. De scherpe van de beamer is VGA. Met de scherpte van de beamer word het kwaliteit van de projectie aangetoond.

De VGA is een relatief lage beeldkwaliteit waardoor pixels zichtbaar zijn. De hoeveelheid licht van de GV1 is 200 lumen en de contrastverhouding is 100000. Tot slot heeft de beamer een projectieverhouding van 1,3 meter wat betekend dat de beamer 1,3 meter van de muur of het scherm kan staan om een breedte te kunnen projecteren van 1 meter

Door middel van de ingebouwde wifi ontvanger overal draadloos internet.
Stopcontact is geen vereiste dankzij de ingebouwde accu.
 Pixels zichtbaar en details minder goed zichtbaar door de WVGA resolutie.

Laatst geüpdatet