Als consument heb je in deze tijd een enorme hoeveelheid keuzemogelijkheden als het om technologie gaat. Elk jaar komen er weer nieuwe modellen uit en deze blijven, maar beter en beter worden. De verkopers weten het jou als consument moeilijk te maken doordat elk model heel erg op elkaar lijkt. We willen je graag helpen door een overzichtelijke vergelijking te maken van GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9, zodat jij een juiste keuze maakt.

Je wilt natuurlijk een model aanschaffen die helemaal past bij wat jij belangrijk vindt aan een product. Om erachter te komen welk model bij jou past, maken we een vergelijking van GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9. We bekijken de specificaties van beide modellen en maken een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van de modellen. 

We hebben de eerlijkste reviews voor beide modellen vergeleken en hebben de consumentenprijzen voor GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9 naast elkaar gezet. Met alle belangrijke informatie over GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9 moet je een keuze kunnen maken. We hopen dat ons overzicht met specificaties, voor- en nadelen, reviews en de beste prijs de keuze veel makkelijker voor je maken.

GoPro Hero 8 GoPro Hero 9
Bekijk reviews & prijzen (link) Bekijk reviews & prijzen (link)

Vergelijk hier GoPro Hero 8 & GoPro Hero 9: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

In de 21e eeuw wordt technologie met de dag beter. Elk nieuw model van een elektronisch apparaat is vaak dus weer vernieuwd ontwikkeld. Als we naar GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9 kijken zijn de verschillen klein, maar niet onbelangrijk. Het is goed mogelijk dat je een persoonlijke voorkeur hebt op gebied van design of specificaties. 

Met een overzichtelijke beschrijving van GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9 laten we je de producten los van elkaar aanvoelen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de modellen naast elkaar gezet. Uiteindelijk bepaal je zelf welk model het beste bij jou past. Vergelijk daarom GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9 op de punten die jij het aller belangrijkst vindt. 

We hebben onder de voor- en nadelen van GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9 een link toegevoegd naar de webshops waar je de beide modellen kunt aanschaffen.

Productomschrijving GoPro Hero 8

De GoPro Hero 8 is een van de meest veelzijdige en geavanceerde actiecamera’s op de markt. Met de mogelijkheid om tot 4K-video’s op te nemen met een verbluffende 60 frames per seconde, kunt u elk moment in detail vastleggen. De HyperSmooth 2.0-stabilisatie zorgt voor vloeiende beelden, zelfs als u in beweging bent. Met de TimeWarp 2.0-functie kunt u tijdverloopvideo’s maken die eruit zien alsof u een hele dag hebt gefilmd, in slechts enkele minuten.

De Hero 8 heeft ook een ingebouwde mount, waardoor het eenvoudiger dan ooit is om uw camera op een statief of een ander oppervlak te bevestigen. Met de SuperPhoto-functie kunt u hoogwaardige foto’s maken met een enkele klik, terwijl de LiveBurst-functie tot 90 frames vastlegt, zodat u het perfecte moment kunt vinden.

De Hero 8 is ook waterdicht tot een diepte van 10 meter, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over waterschade. Met de optionele Media Mod-accessoire kunt u uw camera upgraden met een shotgun-microfoon, HDMI-out-poort en nog veel meer.

Met de verbeterde interface en de mogelijkheid om uw camera te bedienen met de stem, kunt u eenvoudig uw opnamen starten en stoppen zonder uw camera aan te raken. En als u wilt delen wat u hebt vastgelegd, kunt u eenvoudig uw foto’s en video’s overbrengen naar uw telefoon met de GoPro-app.

Kortom, de GoPro Hero 8 is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige actiecamera met geavanceerde functies en de flexibiliteit om elk moment vast te leggen, waar u ook bent.

Productomschrijving GoPro Hero 9

De GoPro Hero 9 is de nieuwste en meest geavanceerde actiecamera van GoPro. Met een 23,6-megapixel sensor en de mogelijkheid om 5K-video’s op te nemen met 30 frames per seconde, biedt deze camera ongelooflijke beeldkwaliteit. De HyperSmooth 3.0-stabilisatie zorgt voor vloeiende beelden, zelfs als u in beweging bent. Met de TimeWarp 3.0-functie kunt u nu ook nachtelijke time-lapse video’s maken met ingebouwde lensverlichting.

De Hero 9 heeft ook een ingebouwde mount en een nieuw vormgegeven ontwerp waardoor het nog eenvoudiger is om uw camera op een statief of ander oppervlak te bevestigen. Met de nieuwe modulaire accessoire-uitbreiding kunt u uw camera upgraden met een optionele Media Mod voor meer poorten en microfoonopties.

De Hero 9 is waterdicht tot een diepte van 10 meter, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over waterschade. Met de nieuwe functie ‘HindSight’ kunt u opnamen tot 30 seconden opnemen voordat u op de opnameknop drukt, zodat u nooit een moment mist.

Met de nieuwe ‘Power Tools’-functies kunt u uw video’s nog creatiever maken met functies zoals LiveBurst, Hyperlapse en SuperPhoto, evenals de nieuwe functie ‘Scheduled Capture’, die uw camera automatisch laat opnemen op een vooraf ingesteld tijdstip.

Met de verbeterde interface en de mogelijkheid om uw camera te bedienen met de stem, kunt u eenvoudig uw opnamen starten en stoppen zonder uw camera aan te raken. En als u wilt delen wat u hebt vastgelegd, kunt u eenvoudig uw foto’s en video’s overbrengen naar uw telefoon met de GoPro-app.

Kortom, de GoPro Hero 9 is de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar de nieuwste en meest geavanceerde actiecamera met geavanceerde functies en de flexibiliteit om elk moment vast te leggen, waar u ook bent.

GoPro Hero 8 versus GoPro Hero 9: voor- en nadelen & prijzen op een rij!

Voordelen GoPro Hero 8  Voordelen GoPro Hero 9
HyperSmooth 2.0-stabilisatie zorgt voor vloeiende beelden, zelfs als u in beweging bent.

Ingebouwde mount voor eenvoudige bevestiging op statieven en andere oppervlakken.

Waterdicht tot een diepte van 10 meter, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over waterschade.

Mogelijkheid om 5K-video’s op te nemen met 30 frames per seconde.

Ingebouwde lensverlichting voor nachtelijke time-lapse video’s.

‘HindSight’-functie waarmee u opnamen tot 30 seconden kunt opnemen voordat u op de opnameknop drukt.

Nadelen GoPro Hero 8 Nadelen GoPro Hero 9
Geen ingebouwde flitser voor foto’s bij weinig licht.

Niet compatibel met oudere accessoires zonder adapter.

Hogere prijs in vergelijking met eerdere GoPro-modellen.

Zwaarder en groter ontwerp dan de GoPro Hero 8.

Direct te bestellen bij deze webshops
Webshop 1 – prijs (link)

Webshop 2 – prijs(link)

Webshop 1 – prijs (link)

Webshop 2 – prijs(link)

Door onze vergelijking van GoPro Hero 8 en GoPro Hero 9 heb je als het goed is de beste keuze gemaakt. Geniet van je nieuwe product!