Hifi set kopen in 2022? De beste hifi set in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een hifi speaker set ook wel een stereo set genoemd is een pakket waarbij je een receiver ontvangt voor de radio en 2 hifi speakers. Daarnaast is het bij sommige modellen ook mogelijk om muziek via een CD af te spelen of gewoon te streamen via bluetooth. Ook zijn er exemplaren met nog wat extra’s, zo heb je bijvoorbeeld een hifi set met wifi. De meeste hifi sets zijn tegenwoordig zeer compact en hierdoor worden zo ook wel is mini hifi set of micro hifi set genoemd. Alhoewel het verschillende termen zijn betekent het niet dat het ook verschillende apparaten zijn, je ontvangt namelijk bij beide een receiver en 2 hifi luidsprekers. Voor een uitgebreidere handleiding kan je er onder aan deze pagina meer over lezen.

Ben jij van plan om een hifi set aan te schaffen, dan raden wij aan om op de volgende dingen te letten. Zo moet je natuurlijk gaan kijken naar hoeveel aansluitingen er op de hifi set zitten en waar je deze voor wilt gebruiken. Daarnaast moet je ook gaan kijken naar waar je deze hifi speaker set wilt plaatse want het is wel belangrijk dat het geluid goed wordt weergegeven in de ruimte waar je de set plaatst. In de winkel waar ze deze sets verkopen hebben ze meestal een speciale ruimte waarin deze sets getoond worden.

Deze ruimte is omgebouwd naar een ruimte waar de akoestiek optimaal is en daarom is de geluidsweergave in deze ruimte altijd beter dan thuis. Ga ook altijd na welke hifi speakers aan gesloten kunnen worden op de eventuele versterker thuis. Ook is het altijd handig om iets van eigen muziek mee te nemen naar de winkel want voor sommige soorten muziek heb je net wat ander geluid nodig om het mooi te laten klinken. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben wij hieronder een top 5 voor je gemaakt van de beste hifi sets op dit moment.

1. Panasonic SC-PMX152

De Panasonic SC-PMX152 is een mini hifi set doordat het een compact model is. Dankzij de 100 kHz die de tweeters aan kunnen worden hoge tonen accuraat weergegeven en geniet je optimaal van je muziek. Ook worden lage tonen helder weergegeven dankzij de 3 weg hifi speakers. Deze hifi set beschikt ook over een ingebouwde mediaspeler waarmee je ouderwets cd’s kunt beluisteren.

Ben jij meer van de nieuwe generatie dan kan je er ook voor kiezen om je telefoon of tablet met de hifi speaker set te verbinden. Hiermee kan je muziek vanaf Spotify of YouTube via je telefoon naar de hifi set streamen. Verder kan je ook nog opgeslagen muziek op een USB stick afspelen wanneer je deze in de USB poort doet.

Voor- en nadelen SC-PMX152

Bij de Panasonic SC-PMX152 mini hifi set worden ook nog een aantal spullen meegeleverd. Je ontvangt namelijk de handleiding voor de hifi speaker set die je ermee helpt om de set te installeren. Daarnaast ontvang je de stroomkabel die de set voorziet van stroom.

Ook wordt er een afstandsbediening standaard in de doos meegeleverd. Hiermee bedien je de set gewoon vanaf de bank en hoef je niet iedere keer op te staan. Als laatst worden de speakerkabels, om de hifi luidsprekers met elkaar te verbinden, ook standaard meegeleverd in de doos.

 Muziek gemakkelijk vanaf Apple apparaten via AirPlay hifi set streamen
 Geniet van hoge kwaliteit dankzij ondersteuning voor lossless bestanden
 Speel muziek af vanaf je smartphone of tablet door deze met bluetooth te verbinden met de mini hifi set
 Doordat bij deze hifi speaker set bluetooth aptX ontbreekt wordt muziek die via bluetooth wordt gestreamd niet weergegeven in cd kwaliteit.

2. Denon D-M41

De Denon D-M41 is een hifi set waarmee je op verschillende manieren naar muziek luistert. Zo kan je cd’s afspelen dankzij de ingebouwde cd speler. Ook is het mogelijk om opgeslagen muziek vanaf een USB stick af te spelen. Deze stop je namelijk heel eenvoudig in de hifi set waardoor je optimaal geniet van je favoriete muziek.

Ben je meer van de nieuwe generatie en stream je liever muziek vanaf je smartphone of tablet dan is dat bij deze hifi speaker set ook mogelijk. Je verbind je smartphone of tablet eenvoudig waardoor je jouw nieuwste muziek ten alle tijden af kan spelen.

Deze hifi set is vooral geschikt voor slaapkamers en/of middelgrote woonkamers. Ook kan je een koptelefoon aansluiten op de hifi set waarmee je in stilte geniet van je eigen muziek. Bovendien bedien je het apparaat met de knopjes op de voorkant of de meegeleverde afstandsbediening.

Voor- en nadelen D-M41

Naast de Denon D-M41 ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Zo ontvang je als eerst de handleiding die je op weg helpt de hifi set te installeren. Verder ontvang je nog de broodnodige stroomkabel voor de set die het apparaat voorziet van stroom.

Daarnaast wordt de speakerkabel ook standaard meegeleverd in de doos. Als laatst ontvang je ook nog de afstandsbediening van de hifi speaker set waarmee je hem op afstand bediend.

 Met de ingebouwde cd speler speel je al je favoriete cd’s af
 Ook is het mogelijk om muziek af te spelen vanaf een USB stick
 Stream muziek vanaf een smartphone of tablet met bluetooth
⨯ De radio van deze set beschikt niet over een DAB+ tuner

3. Philips BTB8000/12

Met de Philips BTB8000/12 hifi speaker set luister je oneindig naar je favoriete muziek. Dankzij de VU meters op de hifi luidsprekers voorkom je dat de deze overbelast raken. Zo wordt de levensduur van de hifi speakers automatisch groter doordat je ze in goed staat houdt.

Je kunt er voor kiezen om naar de normale FM radio te luisteren maar met deze hifi set luister je ook naar digitale internet radio.

Dankzij de DAB+ tuner ontvangt deze hifi speaker set duizenden radio zenders die je geruisloos kan beluisteren. Luister je liever naar je eigen muziek dan verbindt je eenvoudig je smartphone met de hifi set via bluetooth. Vanaf je telefoon kun je apps als Spotify of YouTube gebruiken om muziek naar de hifi speaker set te streamen.

Voor- en nadelen BTB8000/12

Bij de Philips BTB8000/12 hifi set worden ook een aantal spullen standaard meegeleverd in de doos. Je ontvangt namelijk allereerst de handleiding die standaard wordt meegeleverd. Daarnaast wordt er ook nog een FM antenne meegeleverd mocht je naar de radio luisteren.

Verder ontvang je natuurlijk ook de stroomkabel om het apparaat te voorzien van stroom. Als laatst wordt er ook nog een afstandsbediening standaard meegeleverd. Ook de batterijen van deze afstandsbediening zitten inbegrepen in de doos.

 Stream muziek eenvoudig vanaf je smartphone met bluetooth
 Luister naar geruisloze radio zenders dankzij de ingebouwde DAB+ tuner
 Ook voorkom je met deze set dat de hifi luidsprekers opblazen, er zitten namelijk VU meters op deze hifi luidsprekers
Het is niet mogelijk om deze hifi set aan te sluiten op de televisie

4. Yamaha MCR-B370D

Met deze Yamaha MCR-B370D hifi speaker set geniet je optimaal van de heldere geluidsweergave van de hifi speakers. Dankzij de ingebouwde DAC geniet je van hoogwaardig en gedetailleerd geluid. Deze hifi set speelt namelijk Hi-res audiobestanden af de groter zijn dan mp3 formaat waardoor er meer details in zitten.

Bovendien kan je deze hifi speaker set ook gewoon aansluiten op de tv met een HDMI kabel. Hierdoor worden films beter ervaren doordat het geluid extra helder is. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om gewoon naar muziek te luisteren.

Dit doe je door een aux kabel in de hifi set te pluggen en vervolgens de andere kant in je telefoon te doen. Het kan ook een stuk makkelijker en dat doe je door de hifi speaker set te verbinden met je smartphone door middel van bluetooth.

Voor- en nadelen MCR-B370D

De Yamaha MCR-B370D hifi set komt met een aantal spullen die standaard worden meegeleverd. Om te beginnen ontvang je een stroomkabel voor de hifi set om deze te voorzien van stroom waardoor deze kan functioneren.

Bovendien krijg je natuurlijk ook een handleiding bijgeleverd om je te helpen met het installeren van de hifi set. Als laatst wordt de afstandsbediening voor deze set ook standaard meegeleverd in de doos.

 Meer detail in geluid doordat deze mini hifi set Hi-res audio ondersteunt
 Ook sluit je deze set aan op de tv door middel van een HDMI kabel
 Geniet van een hoogwaardige geluidsweergave door de ingebouwde DAC
 Via NFC kan je je telefoon niet koppelen aan de hifi speaker set

5. Sony CMT-SX7B

De Sony CMT-SX7B hifi speaker set is er een waarmee je muziek in hoogwaardige kwaliteit beluistert. Hierbij heb je zelf de keuze of je de muziek van de radio beluistert of toch gaat voor je eigen muziek.

Deze mini hifi set beschikt namelijk over een ingebouwde DAB+ tuner waarmee je internetradio geruisloos ontvangt. Ook is het een hifi set wifi waardoor je deze verbindt met het thuisnetwerk om vervolgens ook muziek te streamen via wifi naar de mini hifi set.

Daarbij kan je er voor kiezen om deze gewoon te streamen via bluetooth maar de uitkomst blijft hetzelfde. Door deze mogelijkheden geniet je nog beter van je favoriete muziek.

Doordat het een hifi set met wifi is luister je naar muziek zonder kwaliteitsverlies. Verder bedien je de hifi set wifi met de meegeleverde afstandsbediening waardoor je niet meer hoeft op te staan.

Voor- en nadelen CMT-SX7B

Bij de Sony CMT-SX7B hifi set met wifi worden ook een aantal spullen standaard meegeleverd in de doos. ZO ontvang je de gebruikershandleiding en de snelstartgids waardoor je snel aan de slag kan gaan met jou mini hifi set.

Daarnaast wordt de FM/DAB antenne ook altijd standaard meegeleverd. Verder wordt er ook nog een luidspreker kabel meegeleverd waarmee je de hifi speakers met elkaar verbindt. Als laats ontvang je nog de afstandsbediening voor de mini hifi set inclusief de batterijen.

 Stream muziek draadloos dankzij de wifi ontvanger van de hifi set met wifi
 Deze hifi speaker streamt Spotify niet vanaf je telefoon maar direct van het internet
 Dankzij de ingebouwde DAB+ tuner geniet je van geruisloze internet radio
 De mini hifi set beschikt niet over een ingebouwde dvd speler

Laatst geüpdatet