Home cinema set kopen in 2022? De beste home cinema in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Ben je op zoek naar een home cinema set maar weet jij niet zeker of het wel iets voor jou is, dan ben je hier op het goede adres. Wij gaan jou namelijk vertellen wat het is en we hebben ook een top 5 gemaakt van de beste home cinema sets van dit moment. Met een goede home cinema set haal jij de bioscoop ervaring naar je eigen huis. Ook geniet je hierdoor meer van jou favoriete films en series. Ben jij dus opzoek naar een goede home cinema set? Dan raden wij aan om dit stuk goed door te lezen.

Een home cinema set zou kunnen bestaan uit een receiver, een subwoofer en 2 tot 5 speakers voor een optimale geluidservaring. Zo’n home cinema set sluit je gemakkelijk via 1 kabel aan op de televisie. Je installeert de speakers op bepaalde posities waardoor het geluid intens zou kunnen worden ervaren. Ook is het zo dat je niet per se een set moet kopen maar het is ook mogelijk om losse hifi speakers te kopen en deze met elkaar te verbinden. Als je op zoek bent naar een uitgebreidere handleiding dan kan je er onder aan deze pagina meer over lezen. Hieronder hebben wij de top 5 beste home cinema sets voor jou op een rijtje gezet.

1. Sony BDV-N7200W

De Sony BDV-N7200W is een 3D Blu-ray home cinema set waarmee je geniet van uitermate goed geluid. De Speakers ondersteunen namelijk de Magnetic Fluid technologie die oorspronkelijk ontworpen is voor NASA.

Door deze technologie leveren de speakers maar liefst 1200 watt aan geluid waardoor ze gelijk ook heel krachtig zijn. Bovendien geniet je met deze home cinema set van een mooi en gedetailleerde geluidsweergave.

Met deze home cinema set stream jij al jouw favoriete films en series in 4K-resolutie en het is ook mogelijk om films via bluetooth of wifi draadloos te streamen. Het kan nog makkelijker door middel van NFC, wat inhoudt dat je de apparaten alleen op elkaar hoeft te leggen. Ook download je gemakkelijk apps zoals Netflix of Youtube dankzij Smart TV.

Voor- en nadelen BDV-N7200W

Naast de Sony BDV-N7200W home cinema set worden er ook nog een aantal spullen standaard meegeleverd. Zo worden de snelstart gids en de handleiding standaard meegeleverd om de home cinema set goed te installeren.

Verder ontvang je nog de afstandsbediening waarmee je onder andere de home cinema versterker bediend. Als laatst worden de batterijen voor de afstandsbediening ook standaard meegeleverd in de doos.

 Het is een home cinema set 5.1 kanaals HD surround sound waardoor je geniet van kraakhelder geluid
 Meer kijkplezier dankzij de ingebouwde 3D Blu-ray speler
 Mogelijkheid om te streamen via wifi, bluetooth, DLNA en NFC
Er wordt helaas geen HDMI-kabel meegeleverd
De home cinema set heeft maar een beperkt aantal digitale ingangen

2. Sony BDV-N9200WB

Met de Sony BDV-N9200WB home cinema set 5.1 geniet je van jouw favoriete films en series door het 5.1 kanaal surround sound geluid van de speakers.

Bovendien schaalt deze home cinema set bestanden op naar 4K-resolutie voor helderder en scherper beeld. Verder geniet je van Blu-ray films door de ingebouwde Blu-ray speler waardoor je geen aparte speler hoeft te kopen.

Het geluid van deze home cinema set vervormt niet door de nieuwe Magnetic Fluid technologie en de glasvezel conussen. Je hebt ook de mogelijkheid om op veel verschillende manieren films of series te streamen vanaf bijvoorbeeld je telefoon. Zo stream je films via bluetooth, wifi of miracast.

Voor- en nadelen BDV-N9200WB

Bij de Sony BDV-N9200WB home cinema set behoren nog een aantal spullen die standaard in de doos zitten. Zo ontvang je natuurlijk als eerst de handleiding en de snel startgids voor deze home cinema set 5.1 om hem te installeren. Verder ontvang je natuurlijk ook de garantiekaart.

Daarnaast ontvang je een draadloze versterker waardoor je deze overal zou kunnen plaatsen. Ook wordt er een kalibratiemicrofoon meegeleverd om het geluid perfect in te stellen. Als laatst ontvang je hier nog de batterijen voor en wordt er ook nog een FM antenne standaard meegeleverd in de doos.

 Geniet van jouw favoriete Blu-ray films dankzij de ingebouwde Blu-ray speler
 Het geluid van deze home cinema set vervormd niet dankzij de Magnetic Fluid technologie en de glasvezel conussen
 Deze set schaalt de beelden automatisch op naar 4K waardoor je geniet van gedetailleerde beelden
⨯ Helaas beschikt deze set niet over de Dolby Atmos technologie, wat inhoudt dat de geluiden niet via het plafond naar de luisterpositie wordt gestuurd

3. Onkyo HTS-5805

Met de Onkyo HTS-5805 home cinema set 5.1 haal je pas echt een bioscoopervaring in huis. Deze goede home cinema set beschikt namelijk over de nieuwe Doby Atmos technologie. Dat wil zeggen dat de geluiden via het plafond naar de luisterpositie worden gestuurd. Hierdoor werkt de surround sound beter en komen de geluiden letterlijk uit alle hoeken van de kamer.

De home cinema set receiver wordt geleverd met een speaker set 5.1.2. Verder bevat deze home cinema set nog de DAC technologie waardoor elk geluidje helder en realistisch wordt weergegeven. Dit is ook fijn voor de muziekliefhebbers die de muziek eenvoudig via Bluetooth streamen naar de speakers.

Voor- en nadelen HTS-5805

Naast de Onkyo HTS-5805 ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde spullen. Je ontvangt namelijk als eerst de handleiding voor de home cinema set. Ook ontvang je de HT-R494 receiver om televisie te ontvangen. Bovendien ontvang je natuurlijk ook de speaker set.

Ook de speakerkabel en de subwoofer kabel worden meegeleverd in de doos. Daarnaast ontvang je ook nog een meetmicrofoon om ervoor te zorgen dat de set niet te hard staat. Verder ontvang je nog de FM- en AM antenne voor radio ontvangst. Als laatst wordt de afstandsbediening voor de set ook standaard meegeleverd.

 Geniet van helder en realistisch geluid door de ingebouwde DAC
 Mogelijk om muziek vanaf je smartphone of tablet naar de receiver te streamen
 Levensechte surround sound door de Dolby Atmos technologie die het geluid via het plafond naar de luisterpositie sturen
Niet mogelijk om muziek via wifi naar de receiver te streamen

4. Denon DHT-X250TL

De Denon DHT-X250TL is ook een home cinema set 5.1 kanaal surround set waarmee je de bioscoop in huis haalt. Deze home cinema set speelt 4K beelden en kan 4K Blu-rays lezen. Hierdoor geniet je van je favoriete films en series alsof je ze in de bioscoop aan het kijken bent. Ook ondersteunt deze set HDR waardoor je nog intenser geniet van heldere en kleurrijke beelden.

Deze home cinema set beschikt over maar liefst 5 speakers en één subwoofer waardoor je geniet van mooi surround geluid en een intense bas.

Voor de mensen die van muziek houden is het ook fijn dat je eenvoudig muziek vanaf je smartphone of tablet naar de receiver streamt en deze vervolgens afspeelt op de speakers.

Voor- en nadelen DHT-X250TL

Niet alleen ontvang je de Denon DHT-X250TL home cinema set. Je ontvangt namelijk ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Zo ontvang je de handleiding voor een snelle en effectieve installatie van de home cinema set.

Verder ontvang je natuurlijk ook de stroomkabel voor de set die je zeker nodig zal hebben. Als laatst wordt er ook nog een afstandsbediening meegeleverd waarmee jij het volume en het kanaal op afstand mee kan veranderen.

 Geniet van extra scherpe en kleurrijke beelden door de ingebouwde HDR functie
 Geniet van je eigen muziek door deze via bluetooth van je smartphone naar de receiver te streamen
 Dankzij de 4K ondersteuning kan je optimaal genieten van jouw favoriete films in 4K-resolutie
Deze home cinema set beschikt niet over de Dolby Atmos technologie

5. Onkyo HT-S9800

De Onkyo HT-S9800 home cinema set is er een die beschikt over maar liefst 7 speakers. Dankzij deze 7.1 surround sound speakers en de meegeleverde subwoofer lijken geluiden vanuit heel de kamer te komen en lijkt de soldaat uit de film langs je te staan schieten.

Dit surround sound effect wordt tevens ook nog versterkt door de Dolby Atmos technologie die het geluid via het plafond naar de luister en kijk positie stuurt.

Ook fijn voor de muziekliefhebbers, deze verbinden de smartphone namelijk via bluetooth met de home cinema set. Hierdoor stream je jouw favoriete muziek door naar de receiver en geniet je van het heldere geluid die de set te bieden heeft.

Voor- en nadelen HT-S9800

Je ontvangt naast de Onkyo HT-S9800 home cinema set ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Zo ontvang je allereerst de handleiding voor de installatie van de home cinema set.

Daarnaast ontvang je nog een FM- en AM antenne voor radio ontvangst. Verder worden de speaker- en de subwoofer kabels standaard meegeleverd in de doos. Als laatst ontvang je ook nog de afstandsbediening inclusief de 2 AAA batterijen ervoor.

 Het is mogelijk om de muziek vanaf je smartphone via bluetooth of wifi te streamen naar de home cinema set
 Je creëert met de 7 speakers een surround geluid dat je doet denken alsof je in de bioscoop zit
Doordat de subwoofer niet draadloos is, is het lastiger om deze niet in het zicht te plaatsen

Laatst geüpdatet