Hoogte TV, wat is de beste plek voor jou TV? | Bekijk hier alle informatie & word gemakkelijk wegwijs!

aug 27, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

aug 27, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

Jij wilt jouw tv ophangen maar hoe hoog hang je een tv eigenlijk op? Dat is een goede vraag! Er zijn eigenlijk geen vaste regels om de hoogte van de tv te bepalen, wel zijn er een aantal richtlijnen waar rekening mee gehouden kan worden.

Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot de ideale tv hoogte. Zo weet jij na het lezen van dit artikel hoe je het beste jouw tv kunt ophangen en wat volgens de richtlijnen de beste hoogte is om jouw tv op te hangen. Wij geven dus antwoord op de vraag: hoe hoog hang je een tv?

traag internet oplossen

Tv ophangen hoogte: beste plek voor jouw televisie

Tegenwoordig kijken we ongeveer 2,5 tot 3 uur televisie per dag, dit is dan ook vaak de reden dat een televisie centraal staat in de indeling van een kamer. De meest populaire televisies in Nederland hebben een beeldschermdiagonaal van 80 tot 120 centimeter.

Doordat de televisies tegenwoordig zo groot zijn is het vaak niet meer mogelijk om deze weg te stoppen in een kastje in de kamer. Ook moet er rekening gehouden worden met lichtinval, door lichtinval via bijvoorbeeld ramen kan er een spiegeling te zien zijn op het scherm.

Deze spiegeling zorgt er voor dat degene die tv aan het kijken is sneller vermoeid raakt. Een plek met zo min mogelijk lichtinval is dus gunstiger voor jou en voor de televisie. Maar wat is nou een goede hoogte voor een tv aan de muur? Dit behandelen wij verder in dit artikel. Lees dit goed door als je een nieuwe televisie gaat kopen.

Hoogte tv op de muur en hoogte van de tv meubel

Zoals eerder benoemd zijn er geen vaste regels voor het bepalen van de hoogte van jouw televisie, wel zijn er bepaalde richtlijnen waar rekening mee gehouden kan worden. Veel mensen vinden het vaak lastig om te bepalen wat de goede hoogte is om een tv op te hangen, daarom gaan wij dit verder voor jou toelichten.

De hoogte van de tv is erg belangrijk, je kunt namelijk al snel last krijgen van bijvoorbeeld je nek en je schouders op het moment dat de televisie op een slechte hoogte hangt. De richtlijn voor de hoogte van jouw televisie is dan ook dat 1/3 van het beeldscherm op ooghoogte hangt, dit is 1/3 vanaf het bovenste deel van het beeldscherm.

Gemiddeld komt dit ongeveer uit op 95 centimeter van de grond. De hoogte van een tv op je slaapkamer zal niet anders zijn dan de hoogte van een tv aan de muur in de woonkamer. Ook de hoogte van een tv van 55 inch zal niet veel afwijken van de 95 centimeter die hier gehanteerd wordt.

Je weet nu hoe je moet bepalen wat de beste hoogte voor jouw tv is, dit is dus in de alle gevallen op dezelfde manier te bepalen. Het maakt dus niet uit of het nu gaat om een tv in jou slaapkamer, een tv op een meubel of een tv die opgehangen wordt aan de muur. De richtlijnen blijven per situatie hetzelfde.

Handige & leuke video’s