Arte

De televisiezender Arte legt de focus volledig op het uitzenden van programma’s die te maken hebben met cultuur. Het kanaal heeft zich gevestigd in Straatsburg en zendt tevens in het Frans en Duits uit.

Het is wellicht praktisch om te weten dat de programma’s vrijwel allemaal ondertiteld zijn in het Spaans, Engels, Pools of Italiaans. Bij Arte TV word over cultuur gesproken in de breedste vorm. Je zou kunnen denken aan klassieke, alternatieve en vernieuwende vormen omtrent cultuur.

Wat kan ik verwachten in het programma van Arte?

Uiteraard heb je na de inleiding over het kanaal nog geen duidelijk en concreet beeld kunnen vormen bij de programmering. Mede hierdoor willen we je aanvullende informatie, met uiteraard wat specifieke voorbeelden verschaffen. Hiermee hopen we een duidelijk beeld te creëren bij het aanbod van de Arte TV zender.

Om te beginnen, is het wellicht goed om te weten dat ongeveer 50% van het aanbod bestaat uit verdiepende en inspirerende documentaires. Uiteraard is het hier niet mee gezegd. Bij de cultuurzender ben je ook op de goede plek als je opzoek bent naar cultureel nieuws, kunst en natuurlijk films. De programmering bestaat hier dan ook voor 50% uit.

Ook willen we je meegeven dat er elke week twee thema-avonden plaatsen vinden. Deze thema-avonden bestaan dan bijvoorbeeld uit programma’s over een bekende artiest of voorstelling. Een ander interessant feit van Arte, is dat de meeste programma’s, documentaires en films die uitgezonden worden, niet eerder te zien waren op andere televisiezenders.

Een aantal populaire voorbeelden uit de programmering zijn:

  • ARTE Journal
  • Metropolis
  • Le Dessous Des Cartes
  • ARTE Kultur

Voor zij die zich afvragen of je de culturele uitblinker live kan kijken, hebben wij goed nieuws. Het beschikt namelijk over een livestream waarmee je op ieder moment van de dag eenvoudig kan kijken naar Arte Live. Super handig, toch?

Eventuele opties en beschikbaarheid

Laten we starten met het voordeel dat bijna iedere provider het kanaal beschikbaar stelt in het basispakket. Daarbij willen we je ook mededelen dat een aantal providers het optioneel aanbiedt. Hier dien je echter wel een meerprijs voor te betalen. De providers Delta en Caiway kunnen de beste beeldresolutie garanderen. Bij hen kun je namelijk in HD kwaliteit kijken.

Als jij je favoriete culturele documentaire of film gemist hebt en het graag terug wilt kijken, willen we je sterk aanraden even onderstaande vergelijker door te nemen. Hier kun je na gaan of jouw huidige provider kan voldoen aan de opties Begin en -Programma Gemist.

Tot slot willen we het met je hebben over Arte TV online kijken. Het is namelijk mogelijk door middel van een TV applicatie te genieten van de meest interessante cultuurprogramma’s op je tablet of smartphone. Je dient er wel rekening mee te houden dat deze app een vereiste is. Door middel van deze app kun je tevens ook eenvoudig de Arte TV gids inzien, hiermee ben je dus ook ten alle tijden op de hoogte van het actuele programma. Controleer van te voren even of jouw provider dit onderweg, buitenshuis en uiteraard zonder wifi mogelijk maakt. Dit is namelijk geen garantie bij iedere provider.

Ben jij een echte cultuurfanaat en wil je zo snel mogelijk mee genieten met bijvoorbeeld Metropolis? Neem dan eens onderstaand overzicht door. Hier vind je de beschikbaarheid en eventuele opties van Arte per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie