CBeebies

CBeebies is een digitaal televisiekanaal en tevens onderdeel van het welbekende BBC Studios. Het zal je dan ook niet verbazen dat de zender ook wel BBC Cbeebies wordt genoemd. Zoals je wellicht al uit de naam kunt halen, is CBeebies uitsluitend gericht op het uitzenden van kinderprogramma’s. De doelgroep is dan ook kinderen tot ongeveer 6 jaar. De kinderzender is in 2002 begonnen en heeft afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen, zo heeft het onder andere meermaals de Bafta Children’s Award gewonnen.

Wil jij jouw kinderen op een amuserende, maar educatieve manier laten genieten van de leukste kinderprogramma’s? Lees dan even met ons verder, zo kom je meer te weten over onder andere de programmering, de opties en uiteraard de beschikbaarheid.

Het aanbod van CBeebies

Zoals in bovenstaande introductie duidelijk is geworden, richt CBeebies zich vrijwel volledig op het uitzenden van kinderprogramma’s. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat dit te bekrompen is, en dat je behoefte hebt aan meer informatie. Om je beeld zo duidelijk mogelijk te maken, gaan we je voorzien van aanvullende informatie met uiteraard een aantal voorbeelden uit het aanbod van CBeebies.

Laten we beginnen het doel van de zender. Dit is namelijk een veilig klimaat creëren, zodat de kinderen op een kindvriendelijke en speelse manier kunnen ontwikkelen. Dit is dan ook terug te zien aan de programmering. Bovendien zijn er bij CBeebies geen reclames te zien waardoor de kinderen tijdens het kijken naar leuke, educatieve programma’s niet gestoord worden door commerciële reclames. De kinderprogramma’s worden ook wel Cbeebies shows genoemd.

Zoals aangegeven, hebben we een aantal voorbeelden uit de programmering benoemd, namelijk:

  • Nelly & Nora
  • Andy’s Dionsaur Adventures
  • The Numtums
  • Sarah & The Duck

Ben jij een liefhebber van kinderprogramma’s en wil je naast het reguliere aanbod genieten van de CBeebies live programma’s? Dat kan! Het beschikt namelijk over een live stream waarmee je op ieder gewenst moment van de dag kunt kijken, ideaal!

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Helaas moeten we beginnen met het feit dat de kinderzender bij geen enkele provider beschikbaar is in het basispakket. Maar dit betekend gelukkig niet direct dat er geen mogelijkheid is om te kijken naar Cbeebies. Het wordt namelijk door Caiway, Delta en T-Mobile optioneel aangeboden. Dit is uiteraard wel tegen de betaling van een meerprijs.

Logischerwijs wil je genieten van de best verkrijgbare beeldkwaliteit. Als jij eenvoudig en overzichtelijk de opties per provider wilt doornemen, willen we je aanraden even onderstaande vergelijker te checken. Zo weet je in één oogopslag of jouw provider de unieke optie Cbeebies HD kwaliteit aanbiedt.

Online TV kijken en Begin en -Programma Gemist

Wil jij op je tablet of smartphone blijven genieten van de Cbeebies programma’s? Dat kan! De provider T-Mobile biedt deze unieke optie namelijk aan. Je dient hier echter wel een applicatie voor te downloaden. Middels deze applicatie kun je gemakkelijk de kinderprogramma’s bekijken op je smart device. Controleer wel even of dit onderweg of buitenshuis mogelijk is, dit is namelijk niet vanzelfsprekend zonder wifi.

Als laats, maar niet als minst, willen we het hebben over Begin en -Programma Gemist. Het kan namelijk erg vervelend zijn dat je jouw favoriete programma mist, en het vervolgens niet terug kunt kijken. Wil jij in een ogenblik de beschikbaarheid en eventuele opties van Cbeebies, wat onderdeel is van BBC studio’s, per provider checken? Neem dan eens onderstaand overzicht door, hier kun je aflezen of jouw provider de desbetreffende opties beschikbaar stelt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie