DanceTelevision

Het Nederlandse digitale televisiekanaal DanceTelevision richt zich grotendeels op het uitzenden van club- en dancemuziek. Het is in 2011 gestart en stond destijds bekend als DanceTrippin. Als resultaat van een naamswijziging gaat het kanaal hedendaags verder onder het mom van DanceTelevision.

Nu we een korte inleiding met globale informatie verschaft hebben, kunnen we ons goed voorstellen dat je interesse hebt in het kanaal. Indien jij meer informatie wilt vergaren over bijvoorbeeld de programmering of eventuele opties van Dance Television, kunnen we je sterk aanraden even met ons mee te lezen. Wellicht geniet jij binnenkort wel mee van de ideale zender voor club- en dancemuziek!

Wat kan ik zien in het aanbod van DanceTelevision?

Zoals ongetwijfeld naar voren gekomen is, is het kanaal de geschikte plek voor eenieder die zich graag laat vermaken door club en/of dancemuziek. Maar we kunnen ons uiteraard goed voorstellen dat je nog geen duidelijk omschreven beeld hebt kunnen vormen bij de programmering hiervan. Om je beeld zo concreet en specifiek mogelijk te maken, willen we je graag van extra informatie voorzien.

Het lijkt ons verstandig om te beginnen met het feit dat het doel van DanceTelevision is, om luisteraars van dancemuziek te voorzien van een uniek en gevarieerd aanbod aan programma’s over muziek. Zo komen er talloze programma’s voorbij over bijvoorbeeld interviews met DJ’s en artiesten, ook wordt er uiteraard verslaglegging van feesten en dance-evenementen gedaan. Maar hier blijft het niet bij, in het aanbod van DanceTelevision vind je ook programma’s met als onderwerp labels en muziek maken. Als laatst, maar niet als minst, kun je natuurlijk een divers en breed aanbod aan muziek vinden op het kanaal.

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Graag willen we beginnen met het gegeven dat DanceTelevision bij geen enkele providers uit ons aanbod beschikbaar is in het basispakket. Wees echter niet direct teleurgesteld, de providers Youfone en Ziggo bieden het namelijk optioneel aan. Houd er wel rekening mee dat dit tegen de betaling van een meerprijs is. Ook willen we je mededelen dat helaas slechts alleen de provider Ziggo DanceTelevision aanbiedt in HD kwaliteit. Bij de overige aanbieders van de muzikale zender, zal je het dus moeten doen met de aangeboden beeldresolutie.

Je zult vast en zeker vernomen hebben dat het tegenwoordig mogelijk is TV te kijken op je tablet of smartphone. Dit is uiteraard ook mogelijk bij DanceTelevision. Logischerwijs dien je rekening te houden met het feit dat het downloaden van een applicatie noodzakelijk is om te genieten van deze geweldige optie. Controleer wel van te voren even of jouw provider onderweg of buitenshuis kan voldoen aan deze optie, dit is namelijk niet vanzelfsprekend zonder wifi. Kun jij niet wachten om op je smart device TV te kijken? Neem dan eens onderstaande vergelijker door om te checken of jouw huidige provider deze optie aanbiedt.

Tot slot, willen we het met je hebben over Begin en -Programma Gemist. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je hebt je favoriete programma gemist, en komt er vervolgens achter dat je het niet terug kunt zien. Dit kan uiteraard erg teleurstellend zijn. Hou jij in hart en ziel van dancemuziek en wil je het liefst vandaag nog kijken naar DanceTelevision? Neem dan eens onderstaand overzicht door, hier staan de beschikbaarheid en eventuele opties van DanceTelevision per provider verwerkt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie