Discovery World

De digitale televisiezender Discovery World is een themazender van Discovery Networks en is in 2008 gestart. Het richt zich voornamelijk op geschiedenis, de programmering bestaat dan ook veelal uit programma’s die te maken hebben met de oudheid. We zouden kunnen stellen dat Discovery World een aftakeling en tevens geschiedeniskanaal van Discovery Networks is.

De programmering van Discovery World richt zich op de geschiedenis van de gehele wereld, de kennis en informatie word dan uiteraard ook wereldwijd opgedaan en uitgezonden in de inspirerende programma’s waarbij de geschiedenis, het ontstaan van de wereld en oude beschavingen voorop staan.

Wat kan ik verwachten bij Discovery World?

Zoals uiteraard duidelijk geworden is, richt de themazender Discovery World zich voornamelijk op geschiedenis. Logischerwijs heb je dan nog geen duidelijk beeld kunnen vormen over de programmering. Om je een zo’n duidelijk en concreet mogelijk beeld te verschaffen van Discovery World, willen je hieronder aanvullende informatie met uiteraard een aantal specifieke voorbeelden uit het aanbod geven.

Om te beginnen, komen de meeste programma’s uit het bestand van Discovery Channel. Het aanbod van Discovery World bestaat uit interessante documentaires over bijvoorbeeld cultuur. Daar blijft het natuurlijk niet bij, men kan ook series verwachten met als onderwerp bijvoorbeeld conflicten en mysteries uit de geschiedenis.

Een aantal voorbeelden uit de programmering van Discovery World zijn:

  • Chasing Classic Cars
  • Extreme Engineering
  • Bizarre Foods
  • Codes and Conspiracies

Heb jij interesse in Discovery World en wil je meer te weten komen over de beschikbaarheid en eventuele opties? Lees dan even met ons verder.

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Laten we starten met het feit dat Discovery World, wat onderdeel is van Discovery Networks is slechts alleen bij Ziggo beschikbaar in het basispakket. Maar wees niet direct teleurgesteld. De providers Budget en XS4ALL bieden Discovery World optioneel aan tegen de betaling van een meerprijs. Helaas moeten we je mededelen dat het kanaal bij geen enkele provider beschikbaar is in HD kwaliteit. Je zult Discovery World dus moeten kijken met de aangeboden beeldkwaliteit.

Heb jij jouw favoriete documentaire over bijvoorbeeld de farao of Romeinse tijd bij Discovery World gemist en wil je het graag terugzien? Neem dan eens onderstaande vergelijker door om te controleren welke providers de opties Begin en -Programma Gemist aanbieden. Niet elke provider biedt de unieke optie om Discovery World programma’s terug te kijken aan.

Tot slot willen we het met je hebben over Discovery World online kijken. Door middel van een applicatie is het mogelijk op je tablet of smartphone te kijken. Echter is het wel van belang dat je van te voren even na gaat of jouw provider dit buitenshuis of onderweg mogelijk maakt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat iedere provider deze optie zonder wifi kan garanderen. Deze appt maakt het tevens erg eenvoudig de Discovery World TV Gids in te zien. Hiermee ben je altijd op de hoogte van het actuele programma bij Discovery World, ideaal!

Hebben we jouw interesse gewekt met bovenstaande informatie over Discovery World? En wil je in één oogopslag de beschikbaarheid en eventuele opties zien? Neem dan eens onderstaande tabel door. Hier vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van Discovery World per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie