France 24

France 24 is een digitale televisiezender wat zich 24 uur per dag, 7 dagen per week focust op het uitzenden van de actualiteiten en het dagelijkse nieuws. Het is wellicht interessant om te weten dat het onderdeel is van het Franse mediabedrijf France Média Monde en tevens een enorm breed en internationaal bereik heeft.

De nieuwszender is in 2005 gestart en stond destijds bekend als Chaine Française d ’Information Internationale. Echter heeft er een naamswijziging plaatsgevonden en is het vanaf dat moment verder gegaan onder het mom van France 24.

Je zult je wellicht afvragen: waarom staat het getal 24 achter de naam France? Het antwoord hierop is kort maar krachtig, de 24 is gebruikt omdat het kanaal 24 uur per dag programma’s uitzendt. France 24 tv wordt gesteund door de Franse regering in de vorm van subsidie. Hiermee willen ze een sterke concurrentie zijn voor welbekende Amerikaanse en Britse nieuwszenders zoals BBC World en bijvoorbeeld CNN.

Het aanbod van France24

Zoals ongetwijfeld duidelijk geworden is, is France 24 een nieuwszender. Logischerwijs bestaat de programmering dan ook uit het nieuws en de actualiteiten. Schrik niet: bij de Franse nieuwszender worden wel eens vier nieuwsupdates per uur uitgezonden. Hiermee mis je dus nooit het laatste nieuws.

Uiteraard bestaat het aanbod niet enkel alleen uit nieuws. Bij France 24 kun je ook programma’s omtrent de actualiteiten verwachten. Ben jij een sportliefhebber en wil je graag op de hoogte blijven van de hoogtepunten uit de sportwereld? Dan is France 24 ook een geschikte keuze voor jou! Tot slot worden er bij de zender achtergrondverhalen getoond vanuit een Frans oogpunt.

Om je een concreet en duidelijk beeld te laten vormen bij de programmering van het kanaal, hebben we hieronder een aantal populaire voorbeelden voor je samengevat, namelijk:

  • Business Daily
  • Talking Europe
  • Headlines
  • Encore
  • Top Story

Tevens beschikt het kanaal over een livestream waarmee je op ieder gewenst moment van de dag France 24 live kunt kijken. Ideaal, vind je niet? Spreken de programma’s Talking Europe of Top Story jou aan en wil je het liefst vandaag nog beginnen met kijken? Lees dan even met ons verder en kom erachter wat de beschikbaarheid en eventuele opties van de Franse nieuwszender zijn!

Beschikbaarheid en eventuele opties

Graag willen we starten met het feit dat slechts alleen de provider Online France 24 aanbiedt in het basispakket. Maar dit betekend niet meteen dat er geen optie is om te genieten van het kanaal. De providers Delta, T-Mobile en Caiway bieden het optioneel aan. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit tegen de betaling van een meerprijs is.

Wil jij genieten van het laatste nieuws in HD kwaliteit? Dan willen we je graag even naar onderstaande vergelijker verwijzen. Als volgt willen we het met je hebben over online kijken. Het is namelijk mogelijk France 24 te kijken op je tablet of smartphone. Echter is het noodzakelijk dat je hiervoor een applicatie download. Ga van te voren altijd even na of jouw provider dit onderweg of buitenshuis mogelijk maakt. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend zonder wifi.

Sta jij te poppelen om mee te kijken naar France 24 en wil je in één oogopslag controleren of jouw huidige provider kan voldoen aan bijvoorbeeld de unieke opties Begin en -Programma Gemist? Neem dan eens onderstaand overzicht door, hier staat de beschikbaarheid en eventuele opties van France 24 per provider verwerkt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie