Mezzo

Het Europese televisiekanaal Mezzo richt zich op het uitzenden van jazz en klassieke muziek. Het is van oorsprong een Franse zender die in 1992 gestart is en tevens vanuit de hele wereld uitzendt. Zoals hierboven aangegeven is, wordt er voornamelijk klassieke muziek en jazz uitgezonden. Maar hier is het niet mee gezegd, de genres opera, ballet, fusion, soul en dans en tot slot wereldmuziek zijn allemaal te bewonderen bij de Europese muziekzender.

Wat kan ik zien bij Mezzo TV?

Nu we op de hoogte zijn van het feit, dat het een Europese muzikale zender is, willen je graag aanvullende informatie verschaffen over het aanbod hiervan. Laten we starten met het gegeven dat het een partner is met het Koninklijk Concertgebouworkest. Dit resulteert in het feit dat er regelmatig programma’s live vanuit het Amsterdamse concertgebouw uitgezonden worden.

Bij het aanbod kun je uiteraard denken aan muzikale programma’s. Maar hier is het niet mee gezegd, in de programmering vindt men namelijk ook talloze culturele onderwerpen terug. Een aantal voorbeelden van deze muzikale en culturele programma’s zijn: documentaires, klassieke concerten, live verslagen van evenementen en tot slot biografieën.

We kunnen concluderen dat Mezzo TV programma’s uitzendt die op andere zenders niet beschikbaar zijn. Het is een geschikte keuze voor eenieder die opzoek is naar muzikale en culturele programma’s.

Eventuele beschikbaarheid en opties

Laten we starten met het feit dat het slechts alleen bij Delta beschikbaar is in het basispakket. Wees echter niet direct getreurd als dit niet jouw keuze is. Ziggo, T-Mobile, Caiway en Online bieden Mezzo namelijk optioneel aan tegen de betaling van een meerprijs.

Wil jij tijdens het kijken naar culturele of muzikale programma’s genieten van de best verkrijgbare beeldresolutie? Dan moeten we je helaas teleurstellen, het is namelijk bij geen enkele provider beschikbaar in HD kwaliteit.

Ook willen we het met je hebben over Mezzo TV online kijken. Je zult vast en zeker op de hoogte zijn van het feit dat je tegenwoordig TV kunt kijken op je smartphone of tablet. Het is echter noodzakelijk dat je hiervoor een TV applicatie download. Je dient er wel rekening mee te houden dat niet iedere provider deze unieke optie ook zonder wifi kan garanderen. Het is dus mogelijk dat je onderweg of buitenshuis niet kunt genieten van deze optie. Tevens maakt deze applicatie het erg eenvoudig om de Mezzo TV gids in te zien, zo ben je altijd op de hoogte van het actuele programma!

Heb jij jouw favoriete Mezzo TV programma gemist? Neem dan eens onderstaande vergelijker door. Zo kom je er eenvoudig achter of jouw provider de opties Begin en -Programma Gemist aanbiedt. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend.

Ben jij een echte liefhebber van muzikale programma’s? Of wekken we jou interesses op met informatieve, culturele TV programma’s? Neem dan eens onderstaand overzicht door. Hier vind je de beschikbaarheid en alle eventuele opties van Mezzo per provider. Wellicht geniet jij binnenkort wel mee met programma’s bij Mezzo!

Tabel

Zenders in dezelfde categorie