NHK World

NHK World is een Japans digitaal televisiekanaal. De zender is tevens onder beheer van de Japanse publieke omroep NHK. Je zult jezelf wellicht afvragen wat NHK betekend. NHK is de afkorting van Nippon Hoso Kyokai.

Het is wellicht interessant om te weten dat NHK World in 1995 gestart is en vanaf dat moment voornamelijk de focus heeft liggen op een brede, internationale doelgroep. De zender beschikt over een aantal onderdelen, namelijk: NHK World TV, Nippon Hoso Kyokai Premium en NHK World Radio Japen.

De programmering van NHK World

Logischerwijs heb je nu nog geen duidelijk beeld kunnen vormen bij het aanbod van NHK World. Om een concreet en duidelijk beeld te kunnen verschaffen van de televisiezender gaan we je aanvullende informatie, met uiteraard wat specifieke voorbeelden geven over de programmering van NHK World.

Laten we starten met het feit dat NHK World bekend geworden is doordat het een betrouwbare, onafhankelijk nieuwsbron is. Je ziet het wellicht al aankomen: de zender richt zich voornamelijk op het actuele nieuws uit Azië en Japan. Het voornaamste doel van NHK World is om de brede, internationale doelgroep het actuele nieuws over te brengen vanuit een Japans oogzicht. NHK World probeert hiermee een sterke band te creëren tussen de verschillende culturen.

Echter blijft het niet alleen bij het nieuws en de actualiteiten. Bij NHK World ben je namelijk ook op de juiste plek indien je interesse hebt in documentaires, talkshows, lifestyleshows en uiteraard achtergrondfoto’s vanuit een Aziatisch perspectief.

Een aantal populaire programma’s uit het aanbod van de Japanse zender zijn:

  • Newsroom Tokyo
  • Ukiyou Edo Life: Good or Evil Soul
  • Japan From Above: UP Close

Wil jij weten of het Japanse televisiekanaal beschikt over een livestream? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Het beschikt namelijk over een livestream. Hiermee kan je op ieder moment van de dag genieten van de NHK World Live programma’s. Top!

Mogelijkheden en eventuele beschikbaarheid

Laten we starten met het gegeven dat NHK World bij geen enkele provider beschikbaar is in het basispakket. Echter betekend dit niet direct dat je geen kans hebt om mee te genieten van het brede Japanse aanbod. Het is namelijk bij de providers Delta en Caiway mogelijk NHK World optioneel te verkrijgen, uiteraard dien je hiervoor wel een meerprijs te betalen.

Helaas moeten we je teleurstellen als je NHK World in HD kwaliteit wilt bekijken. De zender is namelijk bij geen enkele provider beschikbaar in HD kwaliteit. Daarnaast willen we het met je hebben over de opties Begin en -Programma Gemist. Je kunt je vast voorstellen dat het erg vervelend is dat je jouw favoriete NHK World programma gemist hebt, en het vervolgens niet meer terug kunt kijken. Indien jij interesse hebt in deze unieke opties waarmee je NHK World programma’s terug kunt kijken, willen we je graag verwijzen naar onderstaande vergelijker.

Tot slot willen we je aanvullende informatie verschaffen over NHK World online kijken. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk door middel van een tv applicatie op je tablet of smartphone tv te kijken. Echter dien je van te voren wel even na te gaan of jouw provider deze optie ook buitenshuis, zonder wifi mogelijk maakt.

Heb jij interesse in de Japanse tv zender NHK World, wat onder beheer is van de publieke omroep NHK? Neem dan eens onderstaand overzicht door, hier vind je de beschikbaarheid en eventuele mogelijkheden van NHK World per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie