NPO Cultura

De digitale televisiezender NPO Cultura de voorganger van het huidige NPO 2 Extra. Het is in 2006 gestart en is tevens een naamwijziging ondergaan, het heette destijds namelijk Cultura 24. Het is wellicht interessant om te weten dat het kanaal sinds 2018 verder ging onder het mom van NPO 2 Extra.

Ook willen we je meegeven dat het een themakanaal is van de Nederlandse Publiek Omroep. Zoals je wellicht al ziet aankomen ligt de focus op kunst en cultuur.

De programmering van NPO Cultura

Zoals de naam al naar voren laat komen, is NPO Cultura een ideale zender voor zij die zich interesseren in cultuur. Maar we kunnen ons uiteraard goed voorstellen dat je nog geen duidelijk en concreet beeld hebt kunnen vormen omtrent de programmering. Mede hierdoor willen we je aanvullende informatie, en tevens een aantal specifieke voorbeelden uit het aanbod van de NPO Cultura zender geven.

Laten we starten met het feit dat je bij NPO Cultura op de geschikte plek bent indien je opzoek bent naar documentaires met als onderwerp bijvoorbeeld literatuur, kunst, cultuur. Ook hebben talloze documentaires te maken met mode, jazz, architectuur en bijvoorbeeld fotografie.

Ben jij meer een echte serieliefhebber? Dan is NPO Cultura ook voor jou een geschikt kanaal. De programmering bestaat namelijk uit talloze series en films.

Een aantal voorbeelden uit de NPO Cultura programma’s zijn:

  • AVRO Kunstuur
  • Made In Europe
  • Knetterende Letteren
  • Bij Nader Inzien

Ben jij een echte kunst en cultuurfanaat en wil je meer te weten komen over de beschikbaarheid en eventuele opties van NPO Cultura? Twijfel dan niet om even met ons verder te lezen.

Beschikbaarheid en eventuele opties

We willen graag starten met het feit dat het niet vanzelfsprekend is dat NPO Cultura beschikbaar is in het basispakket. Helaas biedt geen enkele provider uit ons aanbod het kanaal aan in het basispakket. Maar dit wil niet direct zeggen dat je geen optie hebt om te kunnen genieten van NPO Cultura. Het is namelijk optioneel verkrijgbaar tegen de betaling van een meerprijs bij de provider Budget.

We kunnen uiteraard goed begrijpen dat je wilt genieten van de best verkrijgbare beeldresolutie. Helaas moeten we je meegeven dat NPO Cultura bij geen enkele provider beschikbaar is in HD kwaliteit. Je zult het dus moeten doen met de aangeboden beeldkwaliteit per provider.

We willen je graag aanvullende informatie verschaffen over uitzending gemist NPO Cultura. Iedereen heeft vast wel eens ervaren dat het erg vervelend kan zijn als je jouw favoriete programma gemist hebt en het vervolgens niet kunt terugzien. Wil jij weten of jouw huidige providers de unieke opties Begin en -Programma Gemist aanbieden? Dan willen je graag verwijzen naar onderstaande vergelijker. Wellicht kun jij na het checken van de vergelijker wel NPO Cultura terugkijken!

Tot slot willen we het met je hebben over de NPO Cultura app. Deze applicatie maakt het namelijk mogelijk eenvoudig tv te kijken op je tablet of smartphone. Het is echter wel noodzakelijk dat je van te voren even na gaat of jouw provider dit ook buitenshuis of onderweg mogelijk maakt. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend zonder wifi. Een ander pluspunt aan deze applicatie is dat je eenvoudig de NPO Cultura tv gids kan inzien. Zo ben je altijd op de hoogte van het actuele programma, ideaal!

Wil jij snel en schematisch de beschikbaarheid en opties van NPO Cultura, wat onder de Nederlandse Publiek Omroep valt, controleren? Neem dan eens onderstaand overzicht door en wellicht kun jij binnenkort wel NPO Cultura kijken!

Tabel

Zenders in dezelfde categorie