NPO Doc

Je zult er wellicht niet van op de hoogte zijn, maar de Nederlandse televisiezender NPO Doc is in eerste instantie gestart onder het mom van Holland Doc 24. Zoals je ongetwijfeld uit de naam kan halen, richt de zender zich vrijwel volledig op het uitzenden van documentaires.

NPO Doc zendt wekelijks documentaires met een nieuw thema uit. De inspiratie van deze thema’s wordt meestal gebaseerd op de actualiteiten. Erg interessant! Tevens is het wellicht goed om te weten dat de documentaires bij NPO Doc vaak eerder te zien waren bij andere zenders.

Om je een concreet en meer gedetailleerd beeld bij de programmering te kunnen geven, gaan we hieronder een aantal populaire voorbeelden benoemen, namelijk:

  • Zembla
  • Het Uur van de Wolf
  • Tegenlicht

Kun jij niet genoeg krijgen van het reguliere aanbod vol interessante documentaires? Dan is er speciaal voor jou een livestream beschikbaar zodat je op ieder gewenst moment kunt genieten van de NPO Doc live documentaires. Geweldig, vind je niet?

NPO Doc stopt als resultaat van bezuinigen

Logischerwijs, vraag je jezelf af of NPO Doc nog te bewonderen is in Nederland. Helaas hebben wij slecht nieuws voor je. Mede als resultaat van bezuinigingen bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), is besloten om te stoppen met de uitzendingen van NPO Doc. Uiteraard is dit erg betreurend, zeker nadat het kanaal bij een bekende internationale verkiezing als tweede eindigde.

We kunnen ons goed voorstellen dat je het betreurd dat NPO Doc niet meer zichtbaar is op de televisie. Echter kunnen we je wel mededelen dat de doelen en taken van het kanaal door andere zenders overgenomen worden.

Mogelijkheden en eventuele beschikbaarheid

Helaas voelen we ons verplicht te starten met het gegeven dat geen enkele provider NPO Doc aanbiedt in het basispakket. Daarbij is het ook niet mogelijk het kanaal optioneel te ontvangen. Indien jij van de best verkrijgbare beeldresolutie wilt profiteren, willen we jou doorverwijzen naar onderstaande vergelijker.

TV kijken op je tablet of smartphone, je zult er vast en zeker van gehoord hebben. Indien jij interesse hebt in NPO Doc op je smart device, willen we je meegeven dat de download van een applicatie hier noodzakelijk voor is. Middels deze applicatie ben je in een aantal klikken voorzien van het NPO Doc aanbod. Controleer wel van te voren even of jouw huidige provider dit zonder wifi mogelijk maakt. Tevens maakt deze applicatie het aanzienlijk eenvoudiger om inzage te krijgen in de NPO Doc gids. Dankzij deze applicatie ben je dus ten alle tijden op de hoogte van het actuele aanbod!

Ken je het vervelende gevoel dat je vertraging oploopt op bijvoorbeeld je werk en hierdoor je favoriete programma moet missen? Wij helaas ook! Indien jij op zoek bent naar meer informatie omtrent uitzending gemist NPO Doc, willen we je sterk aanraden even onderstaand overzicht door te nemen. Hier zijn de beschikbaarheid en opties van NPO Doc per provider schematisch verwerkt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie