RT

RT is een Russisch digitaal televisiekanaal. Het is in 2005 gestart en het stond destijds bekend als Russia Today. Het is wellicht interessant om te weten dat deze naam destijds afgekort is naar RT. Ook willen we je vermelden dat het kanaal in meerdere talen uitzendt, zo kun je onder meer de de volgende talen kiezen: Arabisch, Spaans, Duits en Engels.

Ben jij geïnteresseerd in Rusland of Russische TV? Lees dan even met ons mee, we gaan het onder andere nog hebben over het aanbod, de beschikbaarheid en uiteraard de eventuele opties van RT.

Het aanbod van RT

Kijk jij graag het nieuws? Dan ben je op de juiste plek bij RT. Zo worden er elk uur nieuwsbulletins uitgezonden. Bij RT blijf je op de hoogte van het Russische nieuws, maar ook het internationale nieuws wordt uitgezonden. Logischerwijs heb je hierdoor nog geen duidelijk beeld kunnen vormen bij het aanbod van RT. Om je een zo’n duidelijk en specifiek beeld te laten vormen, willen we je aanvullende informatie geven. Ook gaan we natuurlijk een aantal voorbeelden uit de programmering voor je samenvatten.

Naast een breed scala aan nieuws en -actualiteitenprogramma’s, zijn er bij de Russische zender ook talloze talkshows en documentaires te zien. Maar hier is het niet mee gezegd, bij RT ben je namelijk ook op de juiste plek indien je interesse hebt in debatten, cultuur en sport. We zouden dus kunnen stellen dat het Russische kanaal een geschikte keuze is voor een brede doelgroep met verschillende behoeftes.

Zoals eerder aangegeven, willen we je een aantal populaire voorbeelden uit de programmering van RT geven, namelijk:

  • Keiser Report
  • In Question
  • Boom Bust
  • Watching The Hawks

Een voordeel aan de Russische zender is het feit dat het beschikt over een live stream, zo kun jij op ieder willekeurig moment genieten van de RT live programma’s.

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Jammer genoeg zijn we genoodzaakt te beginnen met het feit dat geen enkele provider in ons aanbod RT in het basispakket aanbiedt. En helaas is het ook niet optioneel verkrijgbaar. Controleer onderstaande vergelijker even of jouw provider kan voldoen aan HD kwaliteit.

Als volgt, willen we RT gemist met je bespreken. Het kan namelijk erg frustrerend zijn dat je jouw favoriete programma gemist hebt, zeker nadat je er achter komt dat je het niet meer terug kunt kijken. De opties Begin en -Programma Gemist kunnen hier een perfecte oplossing voor zijn.

Laten we de laatste optie even met je doornemen, RT online kijken. Zoals je ongetwijfeld weet, is TV kijken op een smart device een enorm populaire optie. Echter dien je rekening te houden met twee punten, namelijk het feit dat deze optie niet vanzelfsprekend beschikbaar is bij iedere provider. Bovendien is online kijken niet vanzelfsprekend zonder wifi. Het is wellicht verstandig dit van te voren even te controleren. Neem onderstaande tabel door, hier staan de mogelijkheden en beschikbaarheid van RT in Nederland per provider verwerkt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie