RTV 7

RTV 7 is een Antilliaans televisiekanaal wat onderdeel is van de Nederlandse Antillen, tevens bestaat de programmering ook voornamelijk uit programma’s over de Nederlandse Antillen. Het is wellicht interessant om te weten dat RTV 7 voornamelijk de focus legt op de Antilliaanse bevolking die in Nederland gevestigd is

De zender is in 2008 gestart en zendt vanaf dat moment programma’s uit in meerdere talen. We komen zowel Nederlands, Duits, Spaans en uiteraard Papiaments tegen bij RTV 7.

Het aanbod van RTV 7

Logischerwijs heb je nu nog geen duidelijk en concreet beeld kunnen vormen bij de programmering van de zender. In komend stuk tekst willen je aanvullende informatie verschaffen. Tevens gaan we ook een aantal populaire voorbeelden geven uit het aanbod van RTV 7.

Zoals eerder aangegeven is, vind je bij het kanaal voornamelijk programma’s met als onderwerp de Nederlandse Antillen. Daar is het natuurlijk niet mee gezegd. Bij RTV 7 kun je uiteraard het nieuws en de actualiteiten van Curaçao verwachten. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het feit dat ook het nieuws uit Suriname uitgezonden word bij RTV 7.

Ben jij een muziekliefhebber? Dan is RTV 7 ook een geschikte zender voor jou. In het aanbod vindt men talloze muziekprogramma’s. Ook programma’s omtrent cultuur, de actualiteiten en shows kun je verwachten bij de Antilliaanse zender. Daarnaast kom je talloze series tegen in het aanbod van RTV 7.

Een aantal voorbeelden van populaire programma’s die je kunt tegenkomen bij het kanaal zijn:

  • Punto Final
  • News Aruba
  • Bonochi Koursou

Je zult je zelf wellicht afvragen: beschikt de zender over een RTV 7 Live Stream? Voor jou hebben wij goed nieuws! Het Antilliaanse kanaal beschikt namelijk over een livestream waarmee je op ieder gewenst moment van de dag kunt kijken naar de live RTV 7 programma’s. Ideaal, toch?

Beschikbaarheid en eventuele opties

Laten we starten met het feit dat de providers Budget, Caiway en XS4ALL het kanaal aanbieden in het basispakket. Gaat jouw keuze niet uit naar een van deze providers? Neem dan eens onderstaande vergelijker door, en kom er achter of een aantal providers RTV 7 wellicht optioneel aanbiedt tegen de betaling van een meerprijs.

Wil jij tijdens het kijken naar Bonochi Koursou of bijvoorbeeld Punto Final genieten van de best verkrijgbare beeldresolutie? Dan moeten we je helaas medeleden dat geen enkele provider HD kwaliteit kan garanderen. Dit betekent dat je het zult moeten doen met de aangeboden beeldkwaliteit per provider.

Heb jij jouw favoriete programma bij RTV 7 Gemist? Niet getreurd! De provider XS4ALL kan de unieke optie Begin en -Programma Gemist garanderen. Hiermee kun je in alle rust na het werk je programma opnieuw op starten, of terugkijken. Top, toch?

Tot slot willen we het met je hebben over online kijken. Je zult vast meegekregen hebben dat het met de hedendaagse technologie mogelijk is tv te kijken op je tablet of smartphone. Echter is het wel noodzakelijk dat je van te voren even na gaat of jouw provider deze optie ook buitenshuis, onderweg en zonder wifi kan garanderen. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend.

Sta jij te poppelen om mee te kijken naar de leukste RTV 7 programma’s en wil je meer weten over de beschikbaarheid en mogelijkheden? Neem dan onderstaand overzicht eens door. Hier vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van RTV 7 per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie