STV

STV is een digitaal televisiekanaal en tevens een soort gelijke Schotse zender als het Britse ITV. Het is wellicht handig om te weten dat er slechts twee zenders in Schotland zijn.

Een voor Noord Schotland, en een voor centraal Schotland. Het kanaal is ontstaan na een fusie tussen twee partijen, genaamd Grampian TV en Scottish TV.

De Schotse cultuur en identiteit

Je zult er wellicht niet van opkijken dat de Schotten een eigen televisiezender hebben. Het is namelijk bewezen door middel van wetenschappelijk onderzoek dat van alle Britten, de Schotten het meeste waarden hechten aan hen eigen identiteit en cultuur. Een logisch gevolg hiervan is dat de Schotten dus een eigen zender, genaamd STV bezitten. We kunnen ons goed voorstellen dat je jezelf nu afvraagt: kan ik STV ook in Nederland bekijken? Het antwoord hierop is als volgt: het kanaal is bij een aantal providers in Nederland te bekijken, uiteraard wel bij de zogenoemde pluspakketten.

Programmering van het Schotse kanaal

We kunnen uiteraard goed begrijpen dat je nu nog niet in staat bent om een duidelijk, concreet beeld te kunnen vormen over de programmering van de zender. Mede hierdoor willen je aanvullende informatie, met een aantal specifieke voorbeelden verschaffen omtrent het aanbod van STV.

Men kan een enorm breed en divers aanbod aan programma’s verwachten. Ben jij een sportliefhebber? Dan is het kanaal een geschikte keuze voor jou. Uiteraard is het hier niet mee gezegd, ook entertainment, de actualiteiten en het nieuws zijn te zien bij het Schotse STV.

Een aantal voorbeelden van populaire programma’s uit het aanbod zijn:

  • ScotSport
  • High Times
  • Finding Alice
  • Thorne
  • Taggart

Hebben we jouw interesse gewekt met de genoemde voorbeelden en wil je meer informatie ontvangen over de beschikbaarheid en eventuele opties van het kanaal? Twijfel dan niet om even met ons verder te lezen en wellicht geniet jij binnenkort wel mee van bijvoorbeeld Thorne en Finding Alice!

Beschikbaarheid en eventuele opties/mogelijkheden

Laten we beginnen met het gegeven, dat de Schotse zender bij geen enkele provider beschikbaar is in het basispakket. Daarbij moeten we helaas mededelen dat STV ook niet optioneel verkrijgbaar is tegen de betaling van een meerprijs. We kunnen ons goed voorstellen dat je tijdens het kijken naar een van de programma’s wilt genieten van de best verkrijgbare beeldresolutie. Echter is HD kwaliteit bij geen enkele provider verkrijgbaar en zul je het dus moeten doen met de aangeboden beeldresolutie.

Voor zij die zich afvragen of STV een livestream bezit, hebben we goed nieuws! De zender beschikt over een livestream waarmee op ieder gewenst moment van de dag gekeken kan worden naar alle live programma’s. Heb jij jouw favoriete programma gemist? Controleer dan altijd even vroegtijdig of jouw huidige provider de opties Begin en -Programma gemist kan garanderen.

Als laatst, willen we het met je hebben over STV online kijken. Het is namelijk mogelijk door middel van een TV app te kijken op je tablet of smartphone. Het is wel noodzakelijk dat je even na gaat of jouw provider deze unieke optie ook buitenshuis, onderweg en zonder wifi kan garanderen.

Indien jij interesse hebt in STV en de daar bijbehorende opties, willen je graag verwijzen naar onderstaand overzicht. Hier vind je de beschikbaarheid en eventuele opties per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie