Travel Channel

De Amerikaanse digitale televisiezender Travel Channel valt onder beheer van het welbekende Discovery Inc. Het kanaal was vanaf 2012 op de Nederlandse televisie te zien maar is helaas eind januari 2019 gestopt met het uitzenden in België, Nederland en Luxemburg. Dit resulteert dus in het feit dat Travel Channel Nederland niet meer beschikbaar is. Het goede nieuws is echter, dat vrijwel de gehele programmering van Travel Channel wordt gebruikt in het aanbod van verschillende zenders die onderdeel van Discovery Inc zijn, goed alternatief, vind je niet?

Nu we een korte inleiding omtrent Travel Channel gelezen hebben, willen we je graag voorzien van aanvullende informatie over bijvoorbeeld het aanbod. Ook willen we de mogelijkheden en eventuele beschikbaarheid behandelen. Lees je even mee?

Wat kan ik zien in de programmering van Travel Channel?

Zoals de naam al naar voren laat komen, is Travel Channel uitsluitend gefocust op het uitzenden van programma’s die te maken hebben met reizen. Het zal je dan ook niet verbazen dat er talloze geweldige documentaires te zien zijn die de kijker meenemen naar de meest prachtige en bijzondere plekken op deze aardbol.

Ben jij een liefhebber van realityprogramma’s of laat jij jezelf liever vermaken door bijvoorbeeld how-to shows? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In het aanbod van Travel Channel zijn namelijk verschillende realityprogramma’s en how-to shows te vinden.

Kortom, kunnen we concluderen dat Travel Channel de ideale keuze is voor eenieder die zich graag laat amuseren door een aanbod bordenvol fascinerende hotels, unieke reizen en uiteraard de meest bijzondere natuurplekken op aarde. Een ander onderwerp wat bij Travel Channel regelmatig aan bod komt, zijn de verschillen in de intercontinentale eetculturen. Hier worden ook programma’s over uitgezonden, namelijk:

  • Food Paradise
  • Bizarre Foods

Eventuele mogelijkheden en beschikbaarheid

Helaas zijn we genoodzaakt te starten met het feit dat Travel Channel bij geen enkele provider beschikbaar is in het basispakket. Daarbij moeten we helaas mededelen dat Travel Channel ook niet optioneel aangeboden wordt. Wil jij checken of jouw provider kan voldoen aan Travel Channel HD kwaliteit, willen we je graag verwijzen naar onderstaande vergelijker.

Je zult vast en zeker vernomen hebben dat het tegenwoordig mogelijk is TV te kijken op je tablet of smartphone. We kunnen ons goed voorstellen dat jij Travel Channel wilt zien op je smart device. Houdt er echter wel rekening mee dat een applicatie een vereiste is voor deze unieke optie. Indien jij Travel Channel online wilt bekijken, kunnen we je sterk aanraden van te voren even na te gaan of jouw huidige provider deze optie kan garanderen zonder wifi. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend. Een ander pluspunt aan de applicatie is het feit dat het een stukje eenvoudiger wordt inzage te krijgen in de Travel Channel gids. Super handig, toch?

Om mee af te sluiten, willen we aanvullende informatie verschaffen over Travel Channel Begin en -Programma Gemist. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je jouw favoriete programma gemist hebt, en het vervolgens niet terug kunt zien. Indien jij geen programma van Travel Channel in de toekomst wilt missen, willen we je graag verwijzen naar onderstaand overzicht. Hierin staan de beschikbaarheid en eventuele mogelijkheden van Travel Channel per provider verwerkt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie