TV5monde

TV5Monde is een Franstalige, internationale televisiezender dat in 1984 is opgericht. Voorheen stond TV5Monde bekend als TV5, maar door een naamswijziging gaat het tot op heden verder onder het mom van TV5 Monde. Bij het kanaal kan met Zwitserse, Canadese, Franse en Belgische programma’s verwachten. De doelgroep van TV5Monde is uiteraard de Franse bevolking van jong tot oud.

Het is wellicht interessant om te weten dat vrijwel alle programma’s bij TV5Monde Nederlands ondertiteld zijn. Als dit niet het geval is word TV5Monde vertaald door teletekst. Ideaal, vind je niet? TV5Monde is uitermate geschikt voor mensen die de Franse taal beter willen beheersen.

Heb jij interesse in het Franse kanaal of wil je eventueel een woordje Frans leren spreken? Lees dan even met ons mee en kom er achter wat er te vinden is in het aanbod en wat de eventuele opties zijn.

De programmering van TV5Monde

Nu we een globaal beeld gegeven hebben wat je kunt verwachten bij TV5Monde, willen we je uiteraard voorzien van extra informatie. Hiermee willen we je een duidelijk een concreet beeld geven over de programmering van TV5Monde. Uiteraard gaan we ook een aantal specifieke voorbeelden verschaffen uit het aanbod van het kanaal.

De programmering van TV5monde bestaat uit een erg divers aanbod programma’s. Ten eerste kun je talloze documentaires verwachten met verschillende onderwerpen als cultuur, sport en muziek. Daar blijft het niet bij, bij TV5Monde ben je ook op de geschikte plek indien je opzoek bent naar speelfilms, het nieuws en tevens amuserende programma’s.

Hieronder willen we je een aantal voorbeelden geven van populaire TV5Monde programma’s, namelijk:

  • Karl & Max Questions
  • La Grande Librairie
  • Le Journal De L’Eco
  • Tout Le Monde Eut Prendre Sa Place

Logischerwijs vraag je jezelf nu af: kan ik TV5Monde live kijken? Het antwoord op deze vraag is als volgt: ja, dat kan. TV5Monde beschikt namelijk over een livestream waarmee je eenvoudig op ieder moment van de dag kunt genieten van het gevarieerde aanbod.

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Het kanaal is bij een aantal providers beschikbaar in het basispakket. Zowel Ziggo, T-Mobile, Delta, Caiway en Budget bieden het aan in het basispakket. Verder kan het belangrijk zijn om op de hoogte te zijn van het feit dat het bij geen enkele provider optioneel verkrijgbaar is tegen de betaling van een meerprijs.

Wil jij genieten van een goede beeldresolutie? Dan willen we je sterk aanraden even onderstaande vergelijker door te nemen. Hier vind je in één oogopslag alle providers die TV5Monde in HD kwaliteit aanbieden. Heb jij jouw favoriete Franse programma gemist? Houdt er dan rekening mee dat geen enkele provider de opties Begin en -Programma Gemist aanbiedt.

Tot slot willen het met je hebben over de unieke optie TV5Monde online kijken. Je zult vast meegekregen hebben dat het tegenwoordig mogelijk is tv te kijken op je tablet of smartphone. Het is echter wel noodzakelijk dat je hiervoor een applicatie download. Een ander pluspunt aan deze applicatie is dat het eenvoudig een inkijk biedt in de TV5Monde gids. Hiermee ben je dus altijd op de hoogte van het actuele programma. Je dient er wel rekening mee te houden dat het niet vanzelfsprekend is dat de app beschikbaar is zonder wifi.

Ben jij een echte liefhebber van Franse tv en wil je liever vandaag als morgen kijken naar TV5Monde? Neem dan eens onderstaand overzicht door. Hier vind je de mogelijkheden en beschikbaarheid van TV5Monde per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie