WDR

WDR is een Duitstalig televisiekanaal en tevens onderdeel van de publieke omroep Noordrijn-Westfalen, dit is een deelstaat gelegen in Duitsland. West Deutscher Rundfunk is de volledige naam van WDR, wat opgericht is in 1956. Het is een geschikte zender voor jong en oud, de programmering bestaat dan ook uit een erg divers aanbod.

Na deze korte inleiding, zouden we je graag aanvullende informatie verschaffen. Ook populaire voorbeelden uit de programmering zullen in onderstaande tekst benoemd worden. Hiermee hopen we een duidelijk omschreven beeld van WRD te creëren. Kijk je even met ons verder?

Wat kun je verwachten in het aanbod van WDR TV?

West Deutscher Rundfunk is, zoals eerder aangegeven een Duitstalig kanaal. Je zult er dan ook niet raar van opkijken dat het aanbod voornamelijk bestaat uit Duitse programma’s. Hieronder willen we je graag voorzien van extra informatie om je een duidelijk beeld mee te geven omtrent de programmering van WRD.

Zoals je wellicht al zult verwachten, ben je op de juiste plek indien je op de hoogte wilt blijven van de Duitse actualiteiten, en uiteraard het nieuws. Maar de programmering van WDR is breder dan alleen het nieuws. Bij het kanaal worden er talloze series en speelfilms uitgezonden, uiteraard voor alle leeftijden. Kijk jij liever naar hoogtepunten uit de Duitse sportcompetities? Ook dan is WDR voor jou de ideale zender.

Tot slot worden er diverse programma’s uitgezonden waarbij dieper word ingegaan op maatschappelijke kwesties. We zouden kunnen stellen dat WDR een perfecte zender is voor zij die zich willen laten amuseren door een programma bordenvol entertainment.

Een aantal populaire WDR programma’s zijn:

  • In Aller Freundschaft
  • Hier Und Heute
  • Abenteuer Erde
  • Aktuelle Stunde
  • Erlebnisreisen

We kunnen ons uiteraard goed voorstellen dat je benieuwd bent of je bij West Deutscher Rundfunk kunt genieten van een WDR livestream. Het antwoord hierop is als volgt: Ja, dat kan. Het kanaal beschikt over een livestream waarmee je op ieder moment van de dag kunt genieten van de live programma’s.

Beschikbaarheid en opties

Het lijkt ons een goed idee om te starten met het feit dat WDR bij vrijwel al onze provider beschikbaar is in het basispakket. Enkel alleen Youfone kan het kanaal niet aanbieden in het basispakket, en tevens ook niet optioneel. Wil jij tijdens het kijken naar het diverse aanbod van WDR genieten van een goed beeldkwaliteit? Dan willen we je graag verwijzen naar onderstaande vergelijker, zo kom je er snel achter of jouw provider WDR kan aanbieden in HD kwaliteit. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend.

Budget, Ziggo en Caiway maken het mogelijk WDR online te kijken. Door middel van een applicatie ben je in een aantal klikken voorzien van het aanbod op je smartphone of tablet. Controleer wel van te voren even of dit buitenshuis of onderweg mogelijk is. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend zonder wifi. Tevens maakt de app het eenvoudig om de WDR tv gids te bekijken. Een extra voordeel!

Heb jij WDR gemist en wil je weten of jouw provider de unieke opties Begin en -Programma gemist kan aanbieden? Dan moeten we je helaas mededelen dat geen enkele provider in ons aanbod deze opties beschikbaar stelt. Hebben we jouw interesse gewekt en wil je het liefst vandaag nog kijken naar het brede aanbod? Neem dan eens onderstaand overzicht door, hier staan de beschikbaarheid en opties van WDR per provider samengevat.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie