ZDF

ZDF is een Duitse televisiezender en tevens het tweede kanaal van de Duitse publieke omroep. Zweites Deutsches Fernsehen is de volledige naam van de afkorting ZDF. Het is in 1963 begonnen en is sindsdien niet meer weg te denken voor veel Duitssprekende mensen.

Het is wellicht goed om te weten dat ZDF TV een divers aanbod aan programma’s aanbiedt voor het hele gezin. We zouden dus kunnen stellen dat het een echt familiekanaal is met een amuserend doel.

Wat kan ik vinden in het aanbod van ZDF?

Om je een duidelijk en concreet beeld te geven omtrent de programmering van het kanaal, willen we je aanvullende informatie verschaffen. Daarbij geven we je een aantal voorbeelden uit het aanbod. Zoals duidelijk geworden is, is ZDF een geschikt kanaal voor het hele gezin. In het aanbod van de zender vind je dan ook films die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Maar er zijn uiteraard meer ZDF tv-programma’s. Het nieuws en de actualiteiten zijn ook onderdelen uit de programmering. Is dit voor jou niet genoeg en ben jij een echte serieliefhebber? Ook dan is de familiezender een geschikte keuze voor jou. In de programmering kom je dan ook talloze series tegen. Je zou kunnen denken aan populaire Duitse misdaadseries of series zoals Hallo Deutschland. Heerlijke entertainment!

Een aantal populaire voorbeelden uit het aanbod zijn:

  • Ein Fall Für Zwei
  • Soko en Der Kommissar
  • Auslandjournal
  • Leute Heute
  • Bares Für Rares

Logischerwijs vraag je jezelf af: kan ik ZDF Live kijken? Het antwoord op deze vraag is als volgt: ja, dat kan. Een voordeel aan het kanaal is dat ze een zogenoemde ZDF livestream bezitten. Hiermee kun je op ieder gewenst moment van de dag kijk naar de liveprogramma’s. Ideaal, toch?

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Laten we starten met het gegeven, dat vrijwel iedere provider het kanaal aanbiedt in het basispakket. Slechts alleen de provider Youfone biedt het niet aan, helaas is het ook niet optioneel verkrijgbaar bij Youfone. Wil jij kijken naar bijvoorbeeld Bares Für Rares en Leute Heute in HD kwaliteit? Dan hebben we voor jou goed nieuws. HD kwaliteit is namelijk ook bij vrijwel iedere provider verkrijgbaar. Top!

Heb jij jouw favoriete Duitse programma gemist, en wil je het graag in alle rust even terug kijken? Dan willen we je graag naar onderstaande vergelijker verwijzen. Hier kun je eenvoudig aflezen welke providers kunnen voldoen aan de optie ZDF uitzending gemist.

Als laatst, willen we je aanvullende informatie verschaffen over ZDF online kijken. Het is namelijk mogelijk door middel van een applicatie op je smartphone of tablet tv te kijken. Controleer van te voren even of jouw huidige provider deze optie ook zonder wifi kan garanderen. Zo kom je er achter of je ook buitenshuis of onderweg gebruik kan maken van deze unieke optie. Tevens maakt deze applicatie het een stukje gemakkelijker om de ZDF tv gids in te zien, hiermee ben je altijd op de hoogte van het actuele programma.

Sta jij te poppelen om mee te kijken naar het enorm brede, diverse aanbod Duitse programma’s? Neem dan eens onderstaand overzicht door. Hier vind je de beschikbaarheid en eventuele opties van ZDF per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie