Iedereen is tegenwoordig altijd en overal online. Veel mensen hebben onbeperkt internet op hun telefoon, maar voor de mensen die het niet hebben is er bijna altijd wel een wifi signaal wat je kan oppikken met je telefoon. Hierdoor kun je toch op je telefoon appen en door je social media scrollen. Niet alleen in ons land heb je bereik met onbeperkt internet, maar binnen heel Europa kan dit kosteloos. Ondanks dat bijna iedereen onbeperkt internet heeft of in ieder geval een internetbundeltje, is er toch steeds meer vraag naar een internetverbinding in de auto. Internetverbinding in de auto kent dan ook een aantal voordelen.

 

Fleet management

Een van de voordelen van internet in de auto is dat de fleet management software geïnstalleerd kan worden. Dit is vooral handig voor bedrijfsauto’s. Zo kan iedere bedrijfsauto gevolgd worden. Je kan bovendien alerts ontvangen als er te snel gereden wordt en je kan besparen op brandstofverbruik. Zeker wanneer je bedrijf veel auto’s heeft kunnen de besparingen al snel flink oplopen. Het is dus zeker het overwegen waard om fleet management software in iedere bedrijfsauto te installeren.

 

Real-time

Een ander voordeel van internetverbinding in de auto is het krijgen van real-time verkeersinformatie. Je kan met deze informatie sneller en efficiënter reizen. Zo kan deze informatie je helpen om op tijd aan te komen op bestemming, ongeplande omwegen te vermijden en zelfs af en toe brandstof te besparen. Real-time verkeersinformatie kun je natuurlijk ook zelf op je telefoon verkrijgen, maar steeds vaker is het in de nieuwere auto’s ook op het dashboard ingebouwd. Dit werkt dan via wifi in de auto.

Veiliger

Internet in de auto kan er ook voor zorgen dat er veiliger gereden wordt. Vooral de modernere auto’s kunnen hiervoor zorgen. Deze auto’s zijn uitgerust met veiligheidssystemen en rijhulpsystemen die helpen bij het verminderen van verkeersongevallen. Door internet in de auto kunnen de systemen in real-time allemaal informatie uitwisselen met andere voertuigen. Dat niet alleen, ook met verkeerscentra kunnen deze gegevens worden uitgewisseld. Zo kan het weer worden gemeld op de radio bij de filemeldingen bijvoorbeeld en kunnen veel weggebruikers hiervan profiteren.

 

Communiceren

We willen toch altijd even reageren op dat appje of op dat belletje, zelfs in de auto als de situatie het eigenlijk niet toelaat. Door de komst van wifi in de auto kun je gemakkelijker communiceren op een veilige manier, namelijk handsfree. Je kan je telefoon opnemen door een druk op de knop en je kan de ander goed verstaan en de ander jou ook. Je kan zelfs een appje terugsturen door middel van spraak. Ideaal dus voor de weggebruiker die altijd verbonden wil blijven met iedereen.