Hoe verander je het IP adres? Bekijk hier hoe het werkt & wat de mogelijkheden zijn!

okt 16, 2020 | Internet, VPN

okt 16, 2020 | Internet, VPN

Je IP adres veranderen kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Een voorbeeld hier van is de toegang tot de release van een game door middel van je IP adres veranderen naar een ander land, verder in dit artikel geven wij hier meer informatie over.

Maar hoe kun je nu een IP adres wijzigen? Dat gaan wij in dit artikel verder toelichten. Jouw IP veranderen hoeft namelijk niet moeilijk te zijn, door gebruik te maken van een VPN verbinding kun je dit makkelijk en snel aanpassen.

Verder in dit artikel hebben wij een aantal populaire aanbieders van deze VPN verbindingen op een rijtje gezet, wellicht maakt dit het maken van een keuze wat makkelijker.

traag internet oplossen

Wijzigen internetadres door middel van VPN 

De makkelijkste manier om een IP adres te veranderen is door gebruik te maken van een VPN verbinding. Je kunt makkelijk je IP adres veranderen door middel van deze software.

Deze software wordt aangeboden door al de verschillende aanbieders van VPN, op het moment dat je een abonnement hebt afgesloten kun je gebruik maken van deze software. Door verbinding te maken met een VPN server wordt alle data ontvangen en verzonden naar deze server.

Op deze manier wordt gedacht dat het IP adres van de VPN server jouw eigen IP adres is. Op het moment dat je dus verbinding maakt met een VPN server in de VS zul jij ook een IP adres krijgen uit de VS.

Een IP adres wijzigen wordt door de aanbieders van VPN dus erg makkelijk gemaakt, dankzij de software kun jij met één druk op de knop jouw IP adres veranderen, dit geldt ook voor bijvoorbeeld een Ziggo IP adres veranderen.

Internetadres aanpassen naar een ander land, hoe gaat dat in zijn werking? 

Je weet nu dat je door middel van een VPN server jou IP adres kunt veranderen naar een ander land, je kunt zelf kiezen uit welk land jij een IP adres wil ontvangen. Maar wat moet ik nu allemaal doen om mijn IP adres aan te passen door middel van een VPN verbinding?

Wij hebben dit voor jou in een stappenplan gezet, zo weet jij dadelijk precies welke stappen je moet ondernemen om jou IP adres aan te passen. 

 1. Na het afsluiten van een abonnement bij een VPN aanbieder kun je de app van deze aanbieder downloaden. Deze app is beschikbaar voor jouw telefoon, tablet, computer en laptop.
 2. Open de app die je gedownload hebt van de VPN aanbieder. 
 3. Klik op de verbindknop van de VPN app.
 4. Voer een controle uit of jou IP adres ook daadwerkelijk aangepast is naar een ander IP adres.

Een IP adres, hoe werkt dat eigenlijk?

Op het moment dat je gebruik maakt van het internet doe je dit altijd door middel van een modem. Iedere modem heeft een uniek IP nummer, dankzij dit nummer kan iedere router herkent worden. Je zou een modem kunnen vergelijken met jouw adres die een postbode nodig heeft om jou post op het goede adres te bezorgen.

Het IP adres is dus ook nodig om er voor te zorgen dat de data die jij verzend bij de juiste persoon terecht komt en dat de data die jij moet ontvangen ook daadwerkelijk bij jou aan komt. Je kunt een IP adres dus vergelijken met een woonadres.

Waarom zou ik mijn IP adres aanpassen?

Een IP adres wijzigen, waarom zou je dit doen? Hier kun je een aantal redenen voor hebben, zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je geblokt bent op jou favoriete gameserver.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij liever meer privacy hebt, door het aanpassen van jou IP adres blijf je namelijk anoniem en kun je dus met een fijner gevoel op het internet surfen.

Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom mensen er voor zouden kunnen kiezen om hun IP adres te veranderen. Een IP adres wijzigen doen mensen vaak in de volgende gevallen:

 • Privacy: op het moment dat je een ander IP adres hebt wordt het voor sommige organisaties lastiger om jou te volgen en een IP adres aan jou te koppelen. Op deze manier wordt het bijvoorbeeld voor advertentiebedrijven een stuk moeilijker om een profiel van jou te maken.
 • Deblokkeren: het kan voorkomen dat je geblokkeerd bent op een bepaalde gameserver of website. Deze blokkade is gekoppeld aan jou IP adres, op het moment dat je jou IP adres dus verandert kun je weer toegang krijgen tot hetgeen waar jij voor geblokkeerd was.
 • Veranderen van land: wil jij toegang tot een game die eerder is uitgegeven aan de andere kant van de wereld? Dan kun je jou IP adres aanpassen naar een IP adres in het betreffende land. Op deze manier krijg jij eerder toegang tot een game die in Nederland nog niet is uitgebracht. Een ander voorbeeld is Netflix, op de Amerikaanse server van Netflix staat misschien wel al dat nieuwe seizoen waar je zo lang op gewacht hebt terwijl je in Nederland nog een half jaar moet wachten.
 • Anoniem blijven: op het moment dat je, bijvoorbeeld, veel bezig bent met het downloaden van verschillende dingen is het een stuk prettiger als je anoniem blijft. Jou IP adres veranderen zorgt er voor dat je anoniem blijft, er is namelijk niet langer een IP adres gekoppeld aan jou.

IP adres veranderen naar ander land 

Een IP adres wijzigen naar een ander land kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Wij hebben eerder al benoemd dat je op deze manier toegang kunt krijgen tot content waar je normaal gesproken geen toegang tot hebt.

Ook weet je ondertussen dat je IP adres aan jou gekoppeld kan worden en aangeeft waar jij je ongeveer bevindt op de wereld.

 • Een IP adres veranderen zal er in de meeste gevallen dus ook voor zorgen dat jou locatie verandert wordt, ook dit kan weer verschillende voordelen met zich meebrengen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland dan is het niet langer mogelijk om naar Nederlandse zenders te kijken of gebruik te maken van bijvoorbeeld RTL XL.

Je moet dus je IP adres wijzigen voordat je weer toegang kunt krijgen tot de Nederlandse zenders en de apps die aangeboden worden om programma’s terug te kijken.

Je moet dan je IP adres veranderen naar een Nederlands IP adres. Dit is ook het geval als je wilt kijken naar verschillende Engelse programma’s of programma’s uit de VS.

IP veranderen door middel van VPN

Op het moment dat je jouw IP adres wilt veranderen naar een IP adres in een ander land is dit makkelijk en snel te regelen via een VPN verbinding.

Het is echter wel in de meeste gevallen zo dat het hier gaat om een VPN abonnement, er zitten dus maandelijkse kosten aan verbonden. Gratis IP adres veranderen door middel van VPN zal dus in de meeste gevallen niet mogelijk zijn.

Wil jij een VPN abonnement afsluiten zodat jij gebruik kunt maken van de Amerikaanse server zodat jij eerder toegang hebt tot verschillende games die uitgebracht worden in de VS? Controleer dan altijd of de aanbieder van VPN ook daadwerkelijk een VPN server heeft staan in Amerika, op het moment dat dit niet het geval is zul je dus niet eerder toegang krijgen tot de games in de VS.

Onthoudt ook: een KPN IP adres veranderen? Dat kan ook altijd door middel van een VPN verbinding.

Wijzigen IP adres op mobiele apparaten

Wanneer jij het IP adres wilt veranderen op jou mobiele apparaat dan is dit mogelijk. Ook dan kun je namelijk gebruik maken van de app van de VPN aanbieder die jij gekozen hebt.

 • Een voordeel van zo’n VPN verbinding is dat jou gegevens op dat moment ook versleuteld zijn, er is dus niemand die mee kan kijken of luisteren met wat jij allemaal online doet.

Wij geven verder in dit artikel een korte toelichting hoe jij jou IP adres kunt veranderen op een Android apparaat en op een apparaat met OIS.

Internetadres aanpassen Android en IOS

Het is bij bijna alle aanbieders van VPN mogelijk om voor jou mobiele apparaat IP adres te veranderen. Dit doe je door middel van de app die je van de VPN aanbieder kunt downloaden. Deze apps worden zowel uitgebracht voor een OIS besturingssysteem als voor een Android besturingssysteem.

Bij IOS moet je denken aan alle apparaten die je hebt van Apple, denk bijvoorbeeld aan een iPad of een iPhone. Op het moment dat je gebruik maakt van deze app kun je jou IP adres veranderen, op deze manier zal het voor de buitenwereld lijken alsof het IP adres van de VPN aanbieder jou eigen IP adres is.

IP adres veranderen Mac en Windows

IP adres veranderen Windows 10, IP adres veranderen Windows 7 en IP adres veranderen Mac kan erg gemakkelijk en snel. Bijna alle aanbieders van VPN hebben namelijk software ontwikkeld die zowel te gebruiken is op Windows als op Mac.

Over het algemeen werkt deze software prima voor het wijzigen van jou IP adres. Wil jij jou IP adres wijzigen en ben je benieuwd welke VPN aanbieders er zijn en welke prijzen hier bij horen? Maak dan nu een vergelijking op deze pagina.

Internetadres veranderen Chrome en Firefox

Als je kiest voor een VPN verbinding wordt al jou data via het IP adres van de VPN aanbieder geregeld. Je kunt er echter ook voor kiezen om alleen jou surfgedrag via een andere IP adres te laten verlopen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen op het moment dat je alleen anoniem over het internet wilt kunnen surfen.

Chrome en Firefox bieden daarom een aantal uitbreidingen aan die er voor zorgen dat alleen jou internetverkeer versleuteld is, deze gegevens zullen dus via een ander IP adres geregeld worden. Een bekende aanbieder van deze service is Surfshark.

Gratis IP adres veranderen is bij de meeste aanbieders niet mogelijk, bij Surfshark daarentegen is dit wel mogelijk. Je hebt dan echter wel een aantal beperkingen in het systeem zitten maar er zitten verder geen kosten aan verbonden.

Ziggo IP adres veranderen

Wil jij je Ziggo of KPN IP adres veranderen? Dat is mogelijk, dit is echter wel een stuk lastiger dan je misschien in eerste instantie gedacht had. Je kunt bijvoorbeeld je IP adres wijzigen door jouw router voor een bepaalde tijd uit te schakelen, bijvoorbeeld voor één nacht.

Als je vervolgens de volgende ochtend jouw router weer opstart kan het zijn dat er vanaf dat moment een nieuw IP adres aan jou router gekoppeld is. Dit is een makkelijke en goedkope oplossing om jou IP adres te veranderen.

Houdt er echter wel rekening mee dat dit niet in alle gevallen zal werken, het kan zijn dat je bij het opstarten van de router nog steeds hetzelfde IP adres hebt.

Tijdelijk IP veranderen

In de meeste gevallen is het niet handig als jou IP adres voor altijd verandert is. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik maken van een Amerikaanse server zodat jij kunt kijken naar de films en series die aangeboden worden op de Amerikaanse server van Netflix.

 • Het zou echter niet handig zijn als jou IP adres voor altijd aangepast wordt naar een IP adres in Amerika. Vandaar heb je bij de verschillende VPN aanbieders de mogelijkheid om tijdelijk gebruik te maken van een ander IP adres.

Op het moment dat jij weer een Nederlandse IP adres wilt hebben kun je simpelweg jou IP adres wijzigen via de app en kiezen voor een andere VPN server die in Nederland staat. Het is ook zo als je de verbinding verbreekt met de VPN server dat je op dat moment weer jou originele IP adres hebt.

Wij hopen dat we voldoende informatie hebben gegeven met betrekking tot het veranderen van een IP adres. Je weet nu wat de verschillende mogelijkheden zijn op verschillende apparaten.

Ook weet je dat het bij de meeste aanbieders van VPN mogelijk is om jou IP adres te veranderen, echter zitten hier in de meeste gevallen wel kosten aan verbonden.

Gratis IP adres veranderen kan dus wel via Surfshark, houdt er dan wel rekening mee dat er een aantal beperkingen zijn. Ben je benieuwd welke VPN aanbieders er allemaal zijn en welke kosten hier aan verbonden zitten? Maak dan nu een vergelijking op deze pagina.

Andere lezen ook:

Beste voor:

Mobiel gebruik

★★★★★

9,5 / 10

Prijs

Vanaf € 3,11 per maand

Voordelen

Ideaal voor Netflix
Dedicated IP-adres
Beste prijs/kwaliteit
6 apparaten verbinden

Beste voor:

Netflix

★★★★★

9,1 / 10

Prijs

Vanaf € 6,67 per maand

Voordelen

Geen data-logs
Kwalitatief en snel
30 dagen, geld terug
1700 servers, 94 landen

Beste voor:

Beginners

★★★★★

9,0 / 10

Prijs

Vanaf € 2,64 per maand

Voordelen

Zeer toegankelijk
Kwalitatief en snel
Codering militair niveau
6500 servers, 90 landen

Beste voor:

Prijs/kwaliteit

★★★★★

8,8 / 10

Prijs

Vanaf € 1,99 per maand

Voordelen

Adblocker
24/7 support
15 Netflix bibliotheken
1700 servers, 63 landen

Beste voor:

Privacy

★★★★★

8,5 / 10

Prijs

Vanaf € 2,50 per maand

Voordelen

Geen logs
Zeer scherp geprijsd
Snelle & stabiele servers
2640 servers, 47 landen

Handige & leuke video’s