Receiver kopen in 2022? De beste receivers in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Een receiver is ideaal, want thuis wilt u natuurlijk het geluid van uw hifi set of home cinema vanuit een punt regelen. Met de aanschaf van een receiver krijgt u dit eenvoudig voor elkaar. Via de receiver kunt u de signalen ontvangen van bijvoorbeeld uw televisie, die vanuit de audio receiver de signalen weer doorstuurt naar de speaker. Bij het kiezen van een AV receiver heeft u de keuze uit vele mogelijkheden.

Zo kunt u ervoor kiezen er een te kopen met bluetooth, of een DLNA aansluiting. Daarbij heeft u bij de keuze voor een home cinema receiver, waarbij u kunt kiezen voor een receiver met extra beeldondersteuning. Hierbij beschikt hij over Dolby Atmos ondersteuning.

1. Denon AVR-X4500H

Als u thuis een stereo receiver van uitstekende kwaliteit wil, is de Denon AVR-X4500H een aanrader. Hij beschikt over een 11.2 kanaals receiver, waarmee hij het geluid helder verstuurt naar uw boxen. Doordat de receiver beschikt over Dolby Atmos technologie, kunt u tijdens het kijken van een film genieten van een fantastisch scherp en helder geluid.

Door de Dolby Atmos technologie wordt het geluid tegen het plafond aangekaatst, waardoor het geluid van uw tv of muziek in uw luisterpositie extra ruimtelijk klinkt. Verder heeft de receiver de mogelijkheid om Hi-Res audiobestanden, hiermee luistert u naar audio van zeer hoge kwaliteit.

Heeft u thuis de beschikking over HEOS multiroom speakers, dan heeft u de mogelijkheid om de receiver te integreren. Hiermee kunt u al uw boxen in uw huis aansluiten, zodat u overal in huis kunt genieten van het beste geluid.

Voor- en nadelen Denon AVR-X4500H

U kunt luisteren naar Hi-res audiobestanden met de receiver.
U kunt de receiver integreren met uw HEOS multiroom systeem, zodat u overal in huis kunt genieten van geluid.
Met behulp van de Dolby Atmos technologie, weerkaats het geluid via het plafond rechtstreeks naar uw luisterpositie.
De AV receiver heeft niet de mogelijkheid om met een hoofdtelefoon geluid af te spelen.

2. Yamaha HTR-4071

Thuis wilt u natuurlijk het geluid eenvoudig kunnen regelen vanuit een centraal punt. Met een AV receiver kunt u dit eenvoudig voor elkaar krijgen, en de Yamaha HTR-4071 (RX-V483) is hiervoor een aanrader.

U kunt met deze AV receiver eenvoudig vanaf uw smartphone muziek streamen. U kunt dit eenvoudig voor elkaar krijgen doordat hij verbonden is met uw netwerk, waarnaast hij ook nog beschikt over airplay. Op deze manier kunt u in het hele hele huis genieten van uw muziek.

Voor- en nadelen Yamaha HTR-4071 (RX-V483)

Als u liever een filmpje kijkt, dan heeft beschikt de Yamaha HTR-4071 (RX-V483) over genoeg opties om dit voor elkaar te krijgen. Doordat hij beschikt over zowel Dolby audio als Dolby Vision technologie kunt u genieten van een helder en scherp geluid.

Hierdoor kunt u genieten van een film met een extra dimensie. Wilt u een optimale geluidservaring, dan wordt het aangeraden om de 2 speakers aan de voor en achterkant van uw luisterpositie te plaatsen.

U kunt met deze receiver muziek streamen rechtsreeks vanaf uw computer of laptop door de interne wifi ontvanger.
U kunt de home cinema receiver eenvoudig bedienen met een app op uw smartphone of tablet.
Door de MusicCast multiroom systeem kunt u muziek afspelen door boxen verspreid over het hele huis.
U heeft hierbij geen beschikking over een phono ingang om een platenspeler aan te sluiten op uw receiver.

3. Denon DRA-800H

Als u thuis wilt genieten van een muziekje of een filmpje, dan is het natuurlijk handig als u alles vanuit een centraal punt kunt regelen. Als u daarbij ook nog een goed en scherp geluid wilt, dan is de Denon DRA-800H een uitstekende keus voor u.

De receiver beschikt over meerdere streaming- en afspeelmogelijkheden, zodat u op meerdere manieren muziek kunt afspelen. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf uw laptop of computer eenvoudig muziek streamen, maar ook vanaf airplay of rechtstreeks van een streamingsdienst zoals Spotify of Deezer.

Weet u niet wat u wilt luisteren, wees dan niet getreurd. Omdat de stereo receiver beschikt over internetradio, heeft u nog de keus uit duizenden radiozenders.

Door de vele mogelijkheden om geluid af te spelen, is de stereo receiver ideaal voor als u thuis meerdere opties heeft om geluid af te spelen. Door zijn veelzijdigheid heeft u altijd de mogelijkheid om muziek af te spelen.

Voor- en nadelen DRA-800H

U kunt door de interne wifi ontvanger eenvoudig draadloos bestanden afspelen van de uw computernetwerk.
U kunt door de USB ingang eenvoudig muziek afspelen van uw usb stick.
Als u een grote kamer wilt vullen met diepe bass klanken, dan kunt u 2 subwoofers aansluiten op de receiver.
Als u muziek streamt via bluetooth, dan is de kwaliteit lager dan bij receivers die beschikken over het aptX bluetooth profiel.

4. Denon AVR-X3600H

Als u thuis wilt genieten van muziek op uw boxen, dan is het aanschaffen van een av receiver hiervoor ideaal. Hiermee kunt u uw geluid regelen vanuit een centraal punt. de Denon AVR-X-3600H is hiervoor een echte aanrader, hiermee haalt u een 7,2 kanaals AV receiver in huis met vele opties.

Met de Denon AVR-X3600H kunt u zowel uw audio als beeld aansluiten. Op deze manier kunt u thuis een echte bioscoop ervaring creëren. U kunt door deze receiver haarscherp een film kijken dankzij de 4K video ondersteuning.

Daarnaast kunt u met het surround systeem en de Dolby Atmos technologie genieten van een kamervullend geluid. Doordat hij beschikt over deze technologie, wordt het geluid weerkaatst via het plafond waardoor u de ideale luisterervaring krijgt.

Voor- en nadelen Denon AVR-X3600H

Wilt u geen film meer kijken, dan kunt u met de receiver ook fantastisch muziek luisteren. Met de Denon AVR-X3600H kunt u eenvoudig muziek streamen rechtstreeks van een streamingsdienst zoals bijvoorbeeld Spotify, tidal, Deezer of een andere streamingsdienst.

Als u daarnaast uw receiver aansluit op uw Denon HEOS speakers, kunt u muziek door het hele huis streamen.

Met de meetmicrofoon kunt u de geluidsweergave van de receiver aanpassen op de ruimte waarin u geluid afspeelt.
U kunt de Denon AVR-X3600H aansluiten op het Denon multiroom systeem en zo muziek door het hele huis streamen.
Doordat hij beschikt over Dolby Atmos technologie weerkaatst hij surround geluid via het plafond voor de ideale luisterervaring.
U kunt niet ruisvrij luisteren naar DAB+ radio.

5. Marantz SR5014

Als u thuis graag naar muziek luistert, dan is het natuurlijk wel fijn als u het geluid vanuit een centraal punt kunt regelen. Met een stereo receiver kunt u dit eenvoudig voor elkaar krijgen, en de Marantz SR5014 is hiervoor een echte aanrader.

Deze stereo receiver is een surroundreceiver, waarmee u al uw afspeelapparaten in huis kunt afspelen. Bij deze reciever HDMI kunt u 8 apparaten aansluiten via de HDMI ingang, zoals uw Playstation, Xbox, uw Blu-Ray speler of meer. Hiermee kunt u zelfs gamen waarbij het geluid nog meer mee trekt in het spel.

Voor en nadelen Marantz SR5014

Daarnaast beschikt de Marantz SR5015 over Dolby Atmos technologie, waardoor het surround geluid via het plafond naar uw luisterpositie wordt gekaatst. Op deze manier komen uw films nog meer tot leven.

Sluit de Marantz SR5014 aan op het HEOS multiroom systeem en luister muziek door heel uw huis.
De receiver geeft 4K beelden door van de AV bron naar je tv.
Doordat hij beschikt over Dolby Atmos technologie weerkaatst hij het geluid via het plafond voor de ideale luisterervaring.
U kunt niet luisteren naar digitale radio via een DAB+ signaal.

Laatst geüpdatet