Short throw beamer kopen in 2022? De beste short throw projector in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Ben jij van plan om binnenkort een Short throw beamer of ultra short throw beamer aan te schaffen maar ben je nog niet genoeg geïnformeerd, dan ben je hier op het juiste adres. De short throw beamers zijn namelijk in opkomst en zijn ook handig om te gebruiken in het onderwijs of als je iets moet presenteren. Deze short throw projectors projecteren op een korte afstand een groot scherm. Dit komt doordat ze gebruikt hebben gemaakt vaan een bepaalde soort lens of ze hebben spiegels gebruikt waardoor het beeld als het ware weerkaatst. Een ultra short throw projector projecteert al een beeld van 50 inch op een afstand van maar 10 centimeter. Hierdoor sta je bij het presenteren nooit meer in de projectie van de beamer en blijven alle beelden duidelijk zichtbaar.

Met een short throw beamer 4K of een short throw beamer Full HD kan je ook een home cinema set creëren. Deze beamers mogen dan wel op korte afstand projecteren maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit van het beeld hierdoor achteruit gaat. Sterker nog zijn deze beamers ideaal om te gebruiken voor een home cinema set. Een short throw beamer 4K produceert namelijk ook gewoon heldere en gedetailleerde 4K beelden weer waarmee je intens geniet van jouw favoriete films en series.

Ben jij nou op zoek naar een uitgebreide handleiding over de short throw- en de ultra short throw beamers dan kan je er onder aan deze pagina meer over lezen. Ook hebben wij al een top 5 voor je opgesteld van de beste short throw beamers op dit moment. Hiermee helpen we jou al een handje om een keuze te maken bij aanschaffen van een short throw beamer of ultra short throw projector.

1. LG HF65LSR

De LG HF65LSR een short throw beamer Full HD die beelden projecteert op een korte afstand. Deze short throw beamer Full HD heeft namelijk een projectieverhouding 0:29.1.

Dat wil zeggen dat deze short throw projector een beeld van 60 inch projecteert op een afstand van nog geen halve meter. Hierdoor kan je ook eenvoudig voorkomen dat er telkens iemand door de projectie loopt en er schaduwen ontstaan op het beeld.

Verder kan je deze beamer verbinden met internet waarmee je gebruik kan maken van de smart functie. Deze beamer ondersteunt namelijk de WebOS smartomgeving waarmee je handige apps zoals YouTube en/of Netflix downloadt.

Hierdoor geniet je ook op het grote beamer scherm van je favoriete films en series. Ook schakel je eenvoudig tussen apps dankzij de meegeleverde magic remote. Door met deze afstandsbediening naar het scherm te wijzen kan je een optie selecteren.

Voor- en nadelen HF65LSR

Bij de LG HF65LSR short throw beamer Full HD worden ook nog een aantal items standaard meegeleverd in de doos. Je ontvangt namelijk als eerst de handleiding om je te helpen met het installeren van de short throw projector. Daarnaast wordt de stroomkabel met de stroomadapter ook standaard meegeleverd in de doos met de LG HF65LSR short throw beamer.

Verder wordt de magic remote nog meegeleverd waarmee je de beamer eenvoudig op afstand bediend. Ook worden de 2 AA batterijen van de magic remote ook gewoon in de doos verpakt.

 Apparaten, apps en programma’s komen in een menu overzichtelijk samen dankzij het WebOS besturingssysteem
 Je bediend deze beamer eenvoudig door met de magic remote naar het scherm te wijzen of te richten
 Op korte afstand wordt er met deze short throw beamer een groot beeld geprojecteerd
Het beeld van deze short throw beamer wordt in een fel verlichte ruimte minder zichtbaar door de lichtopbrengst van maar 1.000 ANSI Lumen

2. Optoma W330UST

De Optoma W330UST is een echte ultra short throw beamer die op een kleine afstand een mega groot beeld projecteert. Zo heeft deze ultra short throw projector een projectieverhouding van 0.27:1. Dit wil zeggen dat deze ultra shorth throw beamer een beeld van meer dan 2 meter breed projecteert op een afstand van ongeveer een halve meter. Hierdoor is deze beamer zeer geschikt voor presentaties of voor het gebruik van lesgeven.

Het wordt namelijk heel lastig om nog voor de projectie door te lopen. Dit is handig voor als je een presentatie geeft, er komen namelijk niet de hele tijd schaduwen in beeld van mensen die er voor lopen of er voor staan. Deze ultra short throw beamer heeft een lichtopbrengst van maar liefst 3.600 ANSI Lumen waardoor het beeld in een verlichte kamer nog steeds duidelijk zichtbaar is.

Met de handige USB-poort die deze ultra short throw projector ondersteunt hoef je geen laptop meer mee te nemen voor het tonen van bijvoorbeeld foto’s, Office documenten of PDF bestanden. Deze kan je voortaan namelijk eenvoudig via een USB in pluggen.

Voor- en nadelen W330UST

Bij de Optoma W330UST ultra short throw projector worden ook nog een aantal spullen standaard meegeleverd. Als eerst ontvang je namelijk de handleiding van de beamer waarmee je hem eenvoudig instelt naar eigen wens. Daarnaast ontvang je de stroomkabel waarmee je de ultra short throw beamer voorziet van stroom.

Als laatst ontvang je nog de afstandsbediening voor de beamer waardoor je niet iedere keer hoeft op te staan om de beamer instellingen aan te passen. Verder worden de 2 AAA batterijen voor de afstandsbediening ook altijd standaard in de doos meegeleverd.

 Ook in fel verlichte ruimtes blijven de beelden van deze ultra short throw projector duidelijk zichtbaar dankzij de lichtopbrengst van 3.600 ANSI Lumen
 Ook is het mogelijk om bestanden vanaf een USB stick te projecteren door de geïntegreerde mediaspeler
 Op een korte afstand geeft deze ultra short throw beamer grote beelden in mooie kwaliteit weer
 Deze beamer neem je niet gemakkelijk mee doordat deze 3.9 kg weegt

3. BenQ TH671ST

De BenQ TH671ST short throw beamer Full HD voorkom je dat mensen voor je projectie staan of lopen. Deze short throw projector produceert namelijk een beeld van maar liefst 100 inch op een afstand van minder dan 1,5 meter. Heel handig dus voor in vergaderruimtes maar ook om te gebruiken als thuisbioscoop.

Je kan er ook voor kiezen om een laptop aan te sluiten en zelfs een spelcomputer dankzij de VGA en HDMI poorten. Deze short throw beamer Full HD is ook geschikt voor het gamen dankzij de lage input lag, dat wil zeggen dat de beeldverversing snel soepel verloopt.

Hierdoor is de reactietijd tussen het indrukken van het knopje op de controller en de reactie ervan op het scherm een stuk kleiner. Hierdoor ben jij jou tegenstander altijd al een stapje voor en mis je niks meer. Ook in fel verlichte ruimtes levert deze short throw projector geweldige prestaties.

Dankzij de lichtopbrengst van maar liefst 3.000 ANSI Lumen blijven de beelden duidelijk wanneer het licht is. Ook past de beamer zich aan op de hoeveelheid licht in de kamer waardoor je altijd geniet van de perfecte beeldweergave.

Voor- en nadelen TH671ST

De BenQ TH671ST short throw projector komt samen met een aantal aanvullende items die bij de short throw beamer passen. Zo ontvang je natuurlijk de handleiding en een snelstartgids om je op weg te helpen en er snel mee aan de slag te gaan. Daarnaast wordt er ook een stroomkabel in de doos meegeleverd.

Verder ontvang je nog de afstandsbediening van de short throw beamer waarmee je hem eenvoudig vanaf de bank bediend. Bovendien worden de batterijen van de afstandsbediening ook standaard meegeleverd. Als laatst ontvang je nog een VGA kabel waarmee je een apparaat op de beamer aansluit.

 Met de meegeleverde VGA kabel heb je de mogelijkheid om een computer aan te sluiten op de short throw beamer
 Er wordt een groot beeldformaat geproduceerd op kleine afstand met deze short throw projector
Deze short throw beamer Full HD is helaas niet goed hoorbaar, alleen in kleine ruimtes is deze van dichtbij hoorbaar

4. BenQ W1600UST

De BenQ W1600UST is ook een short throw beamer Full HD waarmee jij de bioscoop naar je eigen huiskamer haalt. Met een projectieverhouding van 0.23:1 creëer je een beeldformaat van maar liefst 86 inch op een afstand van maar 1 meter.

Verder vergroot je dit beeldformaat maximaal tot een beeld van 140 inch wanneer je de short throw beamer Full HD verder van de muur plaatst. Deze beamer is zeer geschikt voor het presenteren ook in voor in klaslokalen.

Je verkleint met deze short throw beamer namelijk de kans dat er iemand door je projectie heen loopt doordat de beamer dicht bij de muur staat of hangt. Verder is deze short throw projector voorzien van een VGA en HDMI ingang waarmee je dus 2 apparaten tegelijk aansluit op de beamer.

Denk hierbij aan een laptop of computer en bijvoorbeeld een Blu-ray speler. Hierdoor kan je namelijk altijd genieten van je favoriete films en series op een groot scherm met mooie beeldkwaliteit.

Voor- en nadelen W1600UST

Met de BenQ W1600UST short throw beamer Full HD komen nog een aantal spullen meegeleverd die standaard in de doos zitten. Je ontvangt als eerst namelijk een handleiding en een snelstartgids waarmee je de short throw projector snel en eenvoudig instelt. Bovendien wordt deze handleiding bij dit exemplaar ook als CD meegeleverd in de doos.

Verder ontvang je nog de stroomkabel om de beamer te voorzien van stroom. Je ontvangt als laatst ook nog een afstandsbediening voor eenvoudige bediening van het apparaat. Daarnaast worden de batterijen van de afstandsbediening ook standaard meegeleverd.

 Dankzij de VGA ingang sluit je een computer aan op de beamer
 Op een korte afstand wordt een groot beeld met hoge kwaliteit geprojecteerd door deze short throw beamer
 De beamer is alleen in een kleine en stille ruimte van dichtbij hoorbaar

5. Epson LS-100

De Epson LS-100 is ook een echt ultra short throw beamer waarmee je op een halve meter afstand een beeld creëert van ongeveer 100 inch. Daarmee voorkom je gelijk dat mensen voor je projectie doorlopen of in de weg zitten. Je hoeft je dus ook geen zorgen meer te maken over de perfecte positie van de ultra short throw beamer.

Verder begin je met deze ultra short throw projector ook in elke kleine ruimte een thuisbioscoop omdat je hier geen grote ruimte voor nodig hebt. Door het grote contrast tussen zwart- en kleuren tinten worden de kleinste details duidelijk zichtbaar op het grote scherm. Ook in verlichte kamers hoef jij je geen zorgen te maken dankzij de lichtopbrengst van maar liefst 4.000 ANSI Lumen.

De beeldkwaliteit blijft hierdoor hetzelfde als in een verduisterde kamer. Verder beschikt deze ultra short throw projector ook nog over de 3LCD technologie. Deze zorgt ervoor dat dit exemplaar een levensduur heeft van maximaal 30.000 uren.

Voor- en nadelen LS-100

Naast de Epson LS-100 ultra short throw beamer ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Je ontvangt om te beginnen natuurlijk de handleiding die je op weg helpt met het instellen van de ultra short throw projector.

Daarnaast ontvang je de stroomkabel voor de beamer die de projector voorziet van stroom. Als laatst ontvang je nog de afstandsbediening inclusief de batterijen ervoor. Hierdoor hoef je niet iedere keer op te staan om te wisselen tussen apps en zenders.

 Geniet van realistische beelden met natuurgetrouwe kleuren dankzij de hoge contrastratio van deze ultra short throw beamer
 Ook heb je in een fel verlichte kamer duidelijk beeld door de lichtopbrengst van maar liefst 4.000 ANSI Lumen
 Op korte afstand wordt er een groot beeld geprojecteerd dankzij deze ultra short throw projector
De ultra short throw beamer is alleen in een stille ruimte van dichtbij hoorbaar

Laatst geüpdatet