Stereo versterker kopen in 2022? De beste versterker in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

De stereo versterker is ervoor gemaakt om het geluid van je telefoon, cd-speler of laptop of het geluid van een andere bron te versterken. De audio versterker die hier voor nodig is zit tegenwoordig vaak al in de speakers, maar regelmatig is dit nog niet het geval. Met een versterker kan je in plaats muziek voor jezelf afspelen meerdere mensen of het hele huis laten genieten van de muziek.

Om dit goed te kunnen doen wil je natuurlijk over de beste versterker beschikken. Versterkers zijn een relatief dure aankoop, onthoud bij het een audio versterker kopen wel dat als je voor een goedkope versterker kiest dit zeker niet de beste audio versterker zal zijn. Om je de moeite te besparen van allerlei audio versterkers te vergelijken op verschillende website’s hebben we hieronder voor je een top 5 samengesteld.

1. Cambridge CXA-80

Deze beste audio versterker is een veelzijdige in zijn soort. Het model maakt gebruik van dezelfde Wolfson-DAC als de prijswinnende Cambridge audio DacMagic. Een hoge kwaliteit geluid wordt verzorgt door een digitale-analoog omzetter en nog meer hoogwaardige onderdelen.

Je kan in HD van je muziek luisteren wanneer je dit apparaat via de analoge of digitale ingangen verbind met een van je muziekapparaten.

Met het gebruik van een USB kan je deze versterker ook gebruiken als kwalitatieve audio interface voor je eigen computer. Op deze manier zal je je FLAC-bestanden horen zoals je ze nooit eerder hebt gehoord.

Voor- en nadelen Cambridge CXA-80

Om ervoor te zorgen dat je snel aan de gang kan met de versterker worden een netsnoer en handleiding met het product meegeleverd. Om het gebruik je wat makkelijker te maken zit er ook een afstandsbediening in de verpakking.

 De Wolfson-DAC die in de DacMagic zit verwerkt, die het apparaat een Hi-Fi award opleverde zit ook in deze versterker verwerkt
 De versterker is via de usb ingang te gebruiken als kwalitatieve audio interface voor je eigen computer
 Professionele apparatuur is eenvoudig aan te sluiten op de gebalanceerde XLR-ingang
 Een USB-ingang die gebruikt kan worden om digitale muziekbestanden af te spelen ontbreekt
Een platenspeler kan niet aangesloten worden door het ontbreken van een phono-ingang

2. Onkyo TX-8250

De Onkyo tx-8250 beschikt over een veelvoud aan afspeel- en streaming mogelijkheden, het apparaat is een 2.1 kanaal receiver. De receiver is met een netwerkkabel of via de wifi te verbinden met je thuisnetwerk.

Op deze manier kan je draadloos muziek streamen vanaf je tablet, laptop of smartphone. Je kan hi res audiobestanden afspelen als geluidkwaliteit belangrijk voor je is.Denk hierbij aan WAV en flac bestanden. Je kan van hoogwaardige geluid genieten door de combinatie met de hoogwaardige DAC.

Een platenspeler is te verbinden met de versterker dankzij de phono ingang, hierdoor is geen externe versterker meer nodig. De Onkyo tx-8250 is op twee manieren te bedienen, namelijk door gebruik van de koppen op de behuizing, of met de afstandsbediening die meegeleverd wordt. Het kan nog gemakkelijker door gebruik te maken van de Onkyo controller app die geïnstalleerd kan worden op je smartphone of tablet.

Voor- en nadelen Onkyo TX-8250

Zoals vermeld wordt bij deze versterker audio een afstandsbediening meegeleverd. Dit is niet het enige wat meegeleverd wordt met de versterker. Je zal namelijk ook AAA-batterijen, een FM antenne, een DAB antenne en een stroomkabel in de verpakking vinden. Vanzelfsprekend zal je ook een handleiding vinden.

 Je kan draadloos bestanden streamen vanaf je netwerk met de interne wifi ontvanger
 De hoogwaardige DAC en de mogelijkheid om hi res audiobestanden af te spelen zorgt ervoor dat je geniet van goed geluid
 De platenspeler is via de phono ingang te verbinden met de versterker
 Het apparaat is niet geschikt om een home cinema surround geluidsopstelling te creëren, omdat het geen AV receiver en dus geen surround versterker is.

3. Yamaha A-S701

Elke klank wordt zoveel mogelijk bij het oorspronkelijke geluid gehouden door de Yahama versterker. De binnenzijde van de versterker is volledig symmetrisch opgebouwd, dit is te danken aan het Yahama’s ToP-ART-desgin. Omdat het rechter- en linkerkanaal gescheiden zijn in de versterker, beïnvloeden deze elkaar niet.

De directe cd-ingang naar de speaker zorgt ervoor dat de ruis bij het afspelen van cd’s wordt geminimaliseerd. Wil je de muziek in zijn puurste vorm horen? Dan kan je bij deze versterker gebruik maken van de Pure Direct-modus.

Deze modus zorgt ervoor dat alle mogelijke aanpassingen aan de klank worden overgeslagen. Het is bij deze versterker van Yamaha ook nog mogelijk om een subwoofer aan te sluiten. Hij beschikt daarnaast ook over multiroom audio, en een digitale coaxiale aansluiting.

Voor- en nadelen Yahama A-S701

Bij deze versterker zullen de gebruikshandleiding en de afstandsbediening meegeleverd worden.

 Deze versterker zorgt voor minimale storing doordat de symmetrische opbouw het rechter- en linkerkanaal scheidt
 Onvervormde muziek kan worden afgespeeld door de Pure Direct-modus
 Ruis wordt geminimaliseerd door de directe ingang van de speakers naar de cd-ingang
Surround geluid kan niet worden weergeven met deze versterker

4. Denon PMA-800NE

De audioprestatie van je hifi set upgraden kan met de Denon audio versterker. Deze versterker behoort tot de Denon 800 serie. Op andere delen van deze zet zoals de audiostreamer en de cd speler sluit dit design dus naadloos aan. Omdat deze versterker gebruikt maakt van een versterkerschakeling kan je nog beter genieten van gedetailleerde hoge en diepe bastonen.

Op deze manier worden veel detail en een krachtig geluid met elkaar gecombineerd. Alle digitale circuits worden uitgeschakeld wanneer je beslist gebruik te maken van de analoge mode.

Zo zorg je ervoor dat de digitale en analoge signalen geen invloed hebben op elkaar waardoor de geluidskwaliteit niet wordt aangetast. Met deze versterker breng je dus genoeg mogelijkheden in huis.

Voor- en nadelen Denon PMA-800NE

Om de versterker aan de praat te kunnen krijgen worden de batterijen en de netsnoer bij aankoop van het product meegeleverd. Daarnaast zijn ook de afstandsbediening en de gebruikershandleiding altijd in de verpakking van de Denon audio versterker te vinden.

 Je kan nog meer genieten van gedetailleerde hoge en diepe bastonen door de versterkerschakeling
 Digitale en analoge signalen beïnvloeden elkaar niet met de analog mode. Dit zorg voor een onaangetaste geluidskwaliteit.
 Het is niet mogelijk om via bluetooth of wifi muziek te streamen naar de versterker

5. Marantz PM6006

Wil je een versterker kopen die muziek in hoge kwaliteit afspeelt, dan kan je zeker de Marantz PM6006 overwegen. Deze versterker is deel van de Marantz 6006 serie. Op andere delen van deze zet zoals de audiostreamer en de cd speler sluit dit design dus naadloos aan.

Met de versterker geniet je van een gedetailleerde geluidsweergave door de hoogwaardige DAC waar die gebruik van maakt. Een metalen behuizing schermt de analoge en digitale signalen van elkaar af.

Op deze manier beïnvloeden de signalen elkaar niet. Omdat de signalen elkaar niet beïnvloeden geniet je van een gedetailleerde geluidsweergave.Een platenspeler is op de versterker aan te sluit door gebruik te maken van de phono ingang. Op deze manier geniet je in hoge kwaliteit van je platen.

Voor- en nadelen Marantz PM6006

Bij aankoop van de Marantz PM6006 worden automatisch een netsnoer, een afstandsbediening en een gebruikershandleiding meegeleverd.

 Je geniet van een gedetailleerde geluidsweergave met dank aan de hoogwaardige DAC
 Door de metalen behuizing die de analoge en digitale signalen scheidt geniet je van een nog beter kwaliteit geluid
 Via de phono aansluiting kan je een platenspeler aan de versterker aansluiten
 Het is niet mogelijk om via wifi of bluetooth muziek te streamen naar de versterker

Laatst geüpdatet