Televisiebeugel kopen in 2022? De beste muurbeugels in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze handige televisiebeugel review en kijk welk model het beste bij je past.

Een televisiebeugel kopen wordt steeds normaler met al die grote schermen tegenwoordig. Het design van je televisie is van groot belang in de woonkamer, veel mensen kiezen er daarom voor om een muurbeugel te kopen waarop de tv bevestigd wordt. Daardoor kun je ruimte besparen, je televisie draai en heb je nog veel meer voordelen. Weet je nog niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een muurbeugel? Lees dan de meest gestelde vragen of bekijk onze top 5 om je keuze makkelijker te maken.

Toch kan het lastig zijn om de juiste muurbeugel uit te kiezen, niet iedere televisie is namelijk geschikt voor elke beugel. Het is daarom slim om vooraf goed onderzoek te doen naar de verschillende televisiebeugels die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Bekijk onze handige top 5 televisiebeugels en bekijk bekende merken zoals Vogel’s.

1. Vogel’s Thin 505  

Als je zeker wil weten dat je televisie strak aan de muur is bevestigd moet je kiezen voor de Vogel’s Thin 505, deze muurbeugel heeft een vaste constructie waardoor de afstand tussen je tv en muur slechts 1,5 centimeter is. Je krijgt standaard een waterpas meegeleverd zodat je zeker weet dat je scherm recht hangt.

Voor- en nadelen Vogel’s Thin 505

Deze muurbeugel is geschikt voor televisies met een formaat tussen de 40 en 65 inch in. Het maximale gewicht van de TV mag ongeveer 40 kilo zijn. Het aansluiten van de Vogel’s Thin 505 is helemaal niet moeilijk met de bijgeleverde handleiding. Ook kun je gebruik maken van de Mount guide app op je telefoon, deze app kan je helpen om het perfecte boorgat voor je beugel te vinden en helpt je bij de installatie.

✓ S-pluggen en montagemateriaal wordt meegeleverd
✓ Handleiding en handige app helpen je bij het installeren
✓ Maximaal gewicht 40 kilo, geschikt voor 40-65 inch
✓ Waterpas standaard meegeleverd

2. BlueBuilt beugel 19-40

De BlueBuilt Draaibare Muurbeugel is een prima oplossing voor de wat kleinere televisies, je kunt deze draaibare muurbeugel gebruiken voor tv’s van 19 tot 40 inch. Het grote gemak van deze beugel is de draaifunctie, je kunt het scherm makkelijk iedere richting indraaien. Daardoor kun je de kijkpositie makkelijk aanpassen en heb je overal het beste zicht op het beeld.

Voor- en nadelen BlueBuilt Draaibare Muurbeugel

Als je televisie hoog aan de muur hangt kun je deze beugel ook makkelijk kantelen. Het is namelijk mogelijk om de beugel ongeveer 10 graden naar beneden te plaatsen zodat het scherm duidelijk zichtbaar blijft. Uiteraard krijg je een aantal spullen standaard meegeleverd. Denk bijvoorbeeld aan benodigde montagemateriaal, inclusief bouten, pluggen en een waterpas. Ook heb je de beschikking over kabelbinders zodat je alle losse kabels kunt samenbinden.

✓ S-pluggen en montagemateriaal wordt meegeleverd
✓ Tie-wrap en Kabelbinders (2x) worden meegeleverd
✓ Maximaal gewicht 40 kilo, geschikt voor 40-65 inch
✓ Waterpas standaard meegeleverd

3.Vogel’s Wall 3245

De Vogel’s Wall 3245 is een handige muurbeugel die je naar verschillende posities kan richten. Je hebt namelijk de mogelijkheid om de beugel 180 graden te draaien, daarnaast is de beugel ook kantelbaar tot 20 graden. Daardoor kun je de tv ook hoog aan de muur hangen, met 20 graden kantelen kun je het scherm duidelijk zichtbaar houden. Deze beugel is geschikt voor televisies van 32 tot 55 inch en een maximaal gewicht van 20 kilo.

Voor- en nadelen Vogel’s Wall 3245 

Het aansluiten van de Vogel’s Wall 3245 is helemaal niet moeilijk met de bijgeleverde handleiding. Ook kun je gebruik maken van de Mount guide app op je telefoon, deze app kan je helpen om het perfecte boorgat voor je beugel te vinden en helpt je bij de installatie.

✓ Handleiding en handige app helpen je bij het installeren
✓ Bouten met fisher pluggen meegeleverd
✓ Draai- en kantelbaar, maximaal 20 kilo gewicht
✓ Bevestigingsmateriaal meegeleverd

4. BlueBuilt beugel 32-55

De BlueBuilt Draaibare Muurbeugel is een prima oplossing voor de wat kleinere televisies, je kunt deze draaibare muurbeugel gebruiken voor tv’s van 32 tot 55 inch. Het grote gemak van deze beugel is de draaifunctie, je kunt het scherm makkelijk iedere richting indraaien. Daardoor kun je de kijkpositie makkelijk aanpassen en heb je overal het beste zicht op het beeld.

Voor- en nadelen Bluebuilt beugel 32-55 

Als je televisie hoog aan de muur hangt kun je deze beugel ook makkelijk kantelen. Het is namelijk mogelijk om de beugel ongeveer 15 graden naar beneden te plaatsen zodat het scherm duidelijk zichtbaar blijft. Uiteraard krijg je een aantal spullen standaard meegeleverd. Denk bijvoorbeeld aan benodigde montagemateriaal, inclusief bouten, pluggen en een waterpas. Ook heb je de beschikking over kabelbinders zodat je alle losse kabels kunt samenbinden.

✓ Bevestigingsmateriaal en Kabelbinders (2x) meegeleverd
✓ Steun, Waterpas en Tie-wrap meegeleverd
✓ Pluggen en Bouten meegeleverd
✓ Geschikt voor TV’s 32 tot en met 55 inch

5. One For All WM4661

De One For All WM4661 is een goed betaalbare muurbeugel en je kunt hem gebruiken voor zware en grote televisies. Zo kun je televisies met 32 tot 84 inch ophangen en heb je een maximaal gewicht van 60 kilogram. Ook kun je beschikken over een draaihoek van 120 graden waardoor je de beugel makkelijk naar een kijkpositie richt. Ook kun je gebruik maken van de geintegreerde waterpas waardoor je zeker weet dat de beugel recht tegen de muur wordt geplaatst.

Voor- en nadelen WM4661

We merken dat vooral mensen met een grote tv bij deze muurbeugel terecht komen, en dat is maar goed ook want hij is gemakkelijk op te hangen, de TV hangt makkelijk op de beugel en er zijn veel boutjes en schroefjes meegeleverd zodat de installatie snel verloopt.

De aangeraden schermdiagonaal van deze beugel verschilt mogelijk met het formaat dat op de doos staat aangegeven. Dit komt omdat de fabrikant kleinere marges hanteert. Hiermee wordt voorkomen dat de beugel aan de onder- of bovenkant van de tv uitsteekt.

✓ Geschikt voor grote en zwaardere televisies tot 60 kilo
✓ Strak tegen de muur, wel een draaihoek mogelijk
✓ Goedkoop en kwalitatief prima i.v.m. concurrentie
✓ Geïntegreerde waterpas, daardoor 100% recht hangen

Wat is een televisiebeugel precies?

Als je een beugel aanschaft is het belangrijk om goed te kijken naar de stationering, je wil natuurlijk ruimte besparen met je tv beugel, zo kun je kiezen voor bevestiging aan het plafond, de muur of aan het bureau. Omdat je zo’n groot aanbod hebt kan het soms lastig zijn om het juiste type aan te schaffen.
Je hebt daarnaast veel verschillende soorten tv beugels, denk bijvoorbeeld aan de vaste vorm, daarmee kan je de televisie vast aan de wand hangen. Het is dan niet mogelijk om te kantelen of draaien.

Daarnaast heb je ook draaibare tv beugels beschikbaar, je kunt deze beugel aan de muur bevestigen en het is dankzij scharnieren mogelijk om je televisie gemakkelijk te draaien. Doorgaans kun je 180 graden draaien, maar er is nog een andere optie beschikbaar. Zo kun je ook gebruik maken van kantelbare tv muurbeugels, daarmee kun je de tv naar voren of achter kantelen.

Dat kan handig zijn als je de TV bijvoorbeeld hoog aan een wand wil gaan hangen, als je de beugel dan naar voren kantelt kun je een prettige kijkhoek bereiken. Meer weten over de voordelen van een tv beugel? Er zijn namelijk een aantal echte voordelen:

  • Veel ruimte besparen in de kamer waarin je TV wil kijken
  • Er zijn veel verschillende soorten en maten beschikbaar
  • Veel TV beugels kunnen gedraaid worden
  • Veel TV beugels kunnen naar voren of achter gekanteld worden

Is er vaak een televisiebeugel aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een televisiebeugel aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een televisiebeugel aanbieding te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbieding televisiebeugel te vinden.

Bekijk de TOP 5 televisiebeugel voor aanbiedingen

Bekijk onze top 5 en kijk of er een aanbieding televisiebeugel beschikbaar is. Je kunt bij ons direct alle prijzen van populaire televisiebeugels vergelijken, we hebben de grote retailers zoals BOL.com, Coolblue en Mediamarkt langs elkaar gehouden. Al deze retailers hebben ook regelmatig televisiebeugel aanbiedingen beschikbaar, het is alleen soms lastig om deze te vinden en er is niet overal een overzicht beschikbaar.

Gemakkelijk televisiebeugel aanbieding vinden

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste muurbeugels geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbieding muurbeugels beschikbaar is zetten we die direct in onze televisiebeugel review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Kun je geen interessante aanbieding vinden in onze TOP 5 van televisiebeugel? Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle verschillende aanbiedingen samengebracht. Klik op een link om direct naar de aanbiedingen pagina van een retailer te gaan zodat je direct inzicht hebt in de huidige acties.

Nieuwe televisiebeugel kopen en overstappen van internet en televisie provider?

We hopen dat we je geholpen hebben bij het vinden van een geschikte televisiebeugel, door onze top 5 televisiebeugels review te bekijken heb je in iedere geval een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. We raden je aan om deze pagina regelmatig in de gaten te houden als je nog geen geschikt model hebt gevonden. We updaten de top 5 regelmatig met nieuwe modellen en televisiebeugel aanbieding(en).

Veel mensen vergeten dat ze een abonnement hebben

Zo weet je zeker dat je de beste televisiebeugel kunt vinden en dat je binnen een handomdraai een goedkope televisiebeugel hebt gevonden. Maar wist je dat er nog een manier is om flink te besparen? Als je een nieuwe televisiebeugel voor je TV hebt aangeschaft kun je wellicht eens een oog werpen op je huidige internet en tv pakketten. Doorgaans vergeten veel mensen dat ze al lange tijd bij dezelfde internet en tv providers zitten, terwijl je makkelijk geld kunt besparen door jaarlijks over te stappen.

Gemakkelijk besparen op je televisiebeugel met een nieuw pakket

Een televisiebeugel kopen is natuurlijk geweldig, je kunt waarschijnlijk niet wachten tot je nieuwste aanwinst in je woning of kantoor staat. Misschien is het ook wel tijd voor een verhuizing van internet en televisie provider, daardoor kun je namelijk tot 200 euro per jaar besparen. Binnen 3 minuten heb je een onafhankelijk vergelijking gemaakt van alle aanbieders. Vul je postcode in en vergelijk je huidige aanbieder met de actuele prijzen, wie weet sla je wel twee vliegen in een klap. Een van de beste televisiebeugel tegen de beste prijs, en een gloednieuw internet en televisiepakket met betere voorwaarden, wat wil je nog meer?

Meest gestelde vragen over televisiebeugels

Wat is een VESA maat?

De VESA maat is een referentie voor de 4 schroefgaten die achterop je televisie zitten. Deze hebben een draadbus waarin je een bout kunt draaien om de televisiebeugel te monteren aan de TV. Het kan zijn dat deze gaten rechthoekig of vierkant zijn. Om de VESA maat vast te stellen dien je de afstand van de schroefgaten op te meten.

Dat doe je zowel horizontaal en verticaal. We raden je aan om wel eerst horizontaal te meten voordat je het verticaal doet. Over het algemeen zijn er een aantal VESA maten beschikbaar, de meest voorkomende zijn:

  • 100×100
  • 200×200
  • 400×400

Bij welke muren moet je opletten met ophangen?

De eerste zaak waar je op moet letten zijn de muren. Sommige muren zijn wel geschikt voor het monteren van je TV beugel zoals beton of steen. Maar met een gipswand heb je speciale pluggen nodig om je beugel te bevestigen, daarnaast kan het zijn dat je rekening moet houden met het gewicht van je tv.

Een holle gipswand met een houten frame wordt vaak bekleed met gipsplanten. Als je de beugel op deze wand wil aanbrengen is het belangrijk dat je de televisiebeugel aan het houten frame achter de wand monteert.

Als je de televisiebeugel wil ophangen aan een wand van gasbeton is het belangrijk om deze goed te bevestigen met schroeven die dezelfde lengte hebben als de dikte van de wand. Daardoor blijft de beugel stevig hangen.

Goedkoopste televisiebeugel vinden?

Ben jij op zoek naar de goedkoopste televisiebeugel ? Dan ben je hier aan het juiste adres want er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel modellen beschikbaar in iedere prijsklasse.

Wil jij goedkoop televisiebeugel kopen? Bekijk dan onze top 10 om de beste televisiebeugel langs elkaar te houden bij alle grote retailers in Nederland. Een goedkope televisiebeugel vinden wordt daardoor een makkie, begin direct en vindt je perfecte model in 3 minuten.

Waar moet je op letten bij het bevestigen beugel?

Als je een televisie wil ophangen dan zijn er een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het type bouten en moeren die je nodig hebt om de televisie te monteren.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar het materiaal waar je de tv op bevestigd. De meeste pluggen zijn geschikt voor muren van beton en steen en de schroeven passen bijna altijd. Toch kan het zijn dat je tv afwijkende maten heeft of dat je een muur van gips hebt. Het kan dus gebeuren dat je bouten en schroeven toch niet passen.

Wat is de beste televisiebeugel ?

De beste televisiebeugel is voor iedereen anders. De dingen die jij belangrijk vindt zijn voor een ander misschien veel minder belangrijk. Kijk goed naar alle mogelijkheden en kijk welke televisiebeugel het beste bij je past. Zodra je een paar modellen hebt gevonden die je wel wat lijken kun je deze met elkaar vergelijken.

Doorgaans helpt het om de televisiebeugel beste koop te bekijken, dit zijn modellen die een goed reputatie hebben bij grote onafhankelijke testpartijen zoals de Consumentenbond. Wil je alvast kijken welke televisiebeugel beste koop interessant kan zijn voor jou? Bekijk dan direct onze top 5 en begin met televisiebeugel vergelijken.

Laatst geüpdatet