TV kijken in het buitenland, lees hier alles over de mogelijkheden & bekijk waarom het zo lastig is!

sep 11, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

sep 11, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

Wil jij op vakantie kijken naar de GP van Oostenrijk om te zien hoe Max Verstappen het doet? Dat is mogelijk! Dit kan echter in sommige gevallen lastig zijn om te regelen. Als je binnen Europa op vakantie bent kun je bijvoorbeeld bijna altijd Ziggo tv kijken in het buitenland, dit is echter niet bij alle providers het geval.

Op het moment dat je op vakantie bent buiten Europa is het niet mogelijk om direct Nederlandse tv te kijken. Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot televisie kijken in het buitenland. Zo weet jij na het lezen van dit artikel precies wat je kunt doen om op vakantie toch Nederlandse televisie te kijken.

traag internet oplossen

Waarom wordt Nederlandse tv kijken in het buitenland vaak lastig?

De reden waarom tv kijken in het buitenland via internet soms zo lastig wordt gemaakt is omdat veel Nederlandse programma’s nog worden verkocht of al zijn verkocht, er is dus sprake van uitzendrechten. Uitzendrechten kosten over het algemeen veel geld en worden per land verkocht.

Het is dus zo dat de meeste Nederlandse programma’s ook alleen in Nederland uitgezonden mogen worden. Dit is dan ook de reden dat niet Nederlandse IP-adressen geweigerd worden op websites en apps, zo weten de organisaties zeker dat ze zich aan deze uitzendrechten houden.

Het is echter mogelijk om op een andere manier toch Nederlandse tv te kijken in het buitenland, dit kan namelijk via VPN, verder in dit artikel komen wij hier nog op terug.

VPN tv kijken buitenland

VPN tv kijken buitenland, hoe zit dat? Zoals je ondertussen weet kun je in de meeste gevallen alleen Nederlandse tv kijken in het buitenland op het moment dat je een Nederlands IP-adres hebt. Je moet er dus voor zorgen dat jou eigen IP-adres verborgen is en dat je een Nederlands IP-adres krijgt. Het klinkt wellicht allemaal een beetje lastig, dat is het echter niet. Op het moment dat je een abonnement afsluit bij een VPN provider heb je dit makkelijk en snel geregeld.

Je ontvangt namelijk na het afsluiten van een abonnement bij een VPN provider gratis software die je op ieder apparaat kunt installeren. Zo kun je dus ook tv kijken in het buitenland op jouw iPad. Op het moment dat je deze software hebt geïnstalleerd kun je in het buitenland tv kijken door middel van een VPN verbinding. Je wordt dan namelijk verbonden aan een VPN server in Nederland, jou buitenlandse IP-adres wordt op dat moment dus omgezet in een Nederlands IP-adres.

De meeste aanbieders van VPN verbindingen hebben meerdere servers in Nederland staan, het zou dus geen enkel probleem moeten zijn om verbinding te maken met één van deze servers op het moment dat jij in het buitenland zit. Online tv kijken in het buitenland hoeft dus niet lastig te zijn.

Online tv kijken buitenland: VPN aanbieders

Net zoals bij veel andere producten en diensten zijn er ook veel VPN aanbieders. Maar welke VPN aanbieder is nou eigenlijk het beste? Dat is een goede vraag! Voordat je een abonnement afsluit is het belangrijk om te weten of de aanbieder meerdere verschillende servers in Nederland heeft, is dit niet het geval dan zal de verbinding zeer waarschijnlijk niet goed zijn.

Een andere factor waar je rekening mee moet houden is de snelheid van de verschillende servers. De snelheid van de verschillende servers is belangrijk omdat er een snelle verbinding nodig is om op een goede manier te kunnen streamen, er is niets zo irritant als een video die vier keer stopt omdat die opnieuw moet laden. Wij hebben voor jou de vier meest gebruikte VPN aanbieders op een rijtje gezet:

  • ExpressVPN
  • NordVPN
  • Surfshark
  • CyberGhost

Tv kijken in het buitenland zonder schotel

Tv kijken in het buitenland zonder schotel is ,zoals je weet, mogelijk. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om toch tv te kijken in het buitenland door middel van een schotel. In de meeste gevallen is het echter niet handig aangezien je dan genoeg ruimte moet hebben om deze schotel mee te nemen, als je op vakantie gaat met een camper of caravan heb je deze ruimte vaak wel.

Het enige probleem in dit geval is dat je een extra tv abonnement moet afsluiten voor het kijken van tv via een schotel, dit is uiteraard zonde van het geld als je bijvoorbeeld al een abonnement hebt afgesloten bij Ziggo of KPN. Ook in dit geval is een VPN abonnement een goede oplossing. Houdt er echter rekening mee dat je wel een internetverbinding nodig hebt om via een VPN server tv te kijken in het buitenland.

Online tv kijken buitenland: camper en caravan

Op het moment dat je op vakantie gaat met een caravan of camper kun je ook televisie kijken in het buitenland. Ook in dit geval is een VPN abonnement een goede oplossing. Het is namelijk tegenwoordig zo dat je bijna op iedere camping gebruik kunt maken van wifi, dit is uiteraard noodzakelijk om verbinding te kunnen maken met een VPN server.

Houdt er echter wel rekening mee dat je in dit geval een laptop of chromecast nodig hebt, je kunt namelijk niet via jouw televisie verbinding maken met de VPN server. In het geval van een laptop zul je een HDMI kabel nodig waarmee je jouw laptop kunt verbinden met jouw televisie, op deze manier kun je verschillende zenders streamen op jouw tv.

Live tv kijken in het buitenland via internet

Op het moment dat je live tv wilt kijken in het buitenland kun je helaas niet het kastje van thuis hiervoor gebruiken. Het is in de meeste gevallen echter wel mogelijk om via een app of website live online tv te kijken op het moment dat je in het buitenland bent. Deze service is dan ook bedoeld voor mensen die niet in het bezit zijn van een televisie of mensen die onderweg toch live tv willen kijken. Bij de volgende aanbieders is dat bijvoorbeeld mogelijk:

  • Tv kijken in het buitenland KPN.
  • Tv kijken in het buitenland Ziggo.
  • Tv kijken in het buitenland via de interactie app en website van Telfort.
  • Tv Anywhere van T-Mobile.

Echter komen we in dit geval weer bij hetzelfde probleem, op het moment dat jij Nederland verlaat is het bij deze aanbieders niet meer mogelijk om zomaar live tv te kijken in het buitenland. Je hebt op dat moment namelijk geen Nederlands IP-adres meer.

Dus ook in dit geval zul je eerst verbinding moeten maken met een VPN server voordat jij in het buitenland live tv kunt kijken. Houdt er ook rekening mee dat je wel een abonnement afgesloten moet hebben bij één van de bovenstaande providers voordat je gebruik kunt maken van de app of de website, zonder abonnement is dit namelijk niet mogelijk.

Programma’s terugkijken in het buitenland

Nederlandse tv kijken in het buitenland is dus mogelijk. Maar hoe zit dat dan met programma’s terugkijken? Op internet kun je verschillende websites bezoeken waar dit mogelijk is, ook zijn er verschillende apps die het mogelijk maken om Nederlandse programma’s terug te kijken. Denk bijvoorbeeld aan NPO, SBS en RTL XL, dit zijn allemaal online platvormen waar je Nederlandse programma’s kunt terugkijken.

Echter geldt ook voor deze organisaties dat zij zich aan de uitzendrechten moeten houden, op het moment dat je dus een buitenlands IP-adres hebt is het wederom niet mogelijk om programma’s terug te kijken via de app of website. Ook in dit geval zul je dus gebruik moeten maken van een VPN server.

Is het mogelijk om zonder VPN Nederlandse programma’s te kijken in het buitenland?

Je zou het misschien niet verwachten aangezien je voor al de bovenstaande manieren van tv kijken in het buitenland een VPN verbinding nodig hebt, het is echter wel mogelijk om Nederlandse tv in het buitenland te kijken zonder VPN verbinding. De oplossing hiervoor is omroep BNV. BNV is namelijk een omroep die zich al jaren bezig houdt met het uitzenden van Nederlandse en Belgische publieke omroepen.

En je raadt het misschien al, zij zenden dit niet alleen uit in Nederland en België, zij zenden dit uit over heel de wereld. In dit geval maakt het dus niet uit of je een buitenlands IP-adres hebt ja of nee, je hebt overal op de wereld de mogelijkheid om naar de publieke omroepen te kijken die uitgezonden worden door omroep BNV. Je kunt BNV ontvangen via een schotel, een satelliet en via het internet.

Ook heeft BNV tegenwoordig een app die je kunt gebruiken voor het kijken van televisie. Houdt er echter rekening mee dat BNV een beperkt aanbod aan zenders heeft, het zal dus niet dezelfde ervaring geven als tv kijken via een VPN verbinding. We hopen dat we voldoende informatie hebben gegeven met betrekking tot tv kijken in het buitenland.

Je weet nu dat in de meeste gevallen een VPN abonnement cruciaal is voor het ontvangen van Nederlandse tv in het buitenland. Dit is het geval omdat je in het buitenland niet langer een Nederlands IP-adres hebt, door de uitzendrechten die van kracht zijn mogen Nederlanders zenders geen programma’s uitzenden in het buitenland. Ben je benieuwd naar de prijs van een VPN abonnement? Maak dan een vergelijking op deze pagina.

Handige & leuke video’s