Vier tips om te besparen op internet, waar moet je allemaal aan denken

dec 15, 2021 | Internet

dec 15, 2021 | Internet

De prijs die je voor een internetabonnement betaalt heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. Afhankelijk van de keuzes die je maakt, kun je de kosten van het abonnement zo laag mogelijk houden. Heb je een abonnement voor onbepaalde tijd? Dan kun je snel en eenvoudig overstappen naar een ander abonnement of provider. Wij zetten vijf tips om te besparen op internet voor jou op een rijtje.

1. Kies de juiste internetsnelheid

Als je een internetabonnement afsluit, kun je kiezen tussen verschillende internetsnelheden. Welke snelheid je nodig hebt, is afhankelijk waarvan je internet gebruikt en met hoeveel apparaten je (tegelijkertijd) gebruikmaakt van het internet. Ben je alleen of met z’n tweeën en maken jullie niet zoveel gebruik van het internet? Dan is een internetsnelheid van 50 Mbit/s voldoende. Hiermee kun je social media bekijken en met één apparaat een film of serie via Netflix kijken. Woon je thuis met meerdere personen die vaak tegelijk gebruikmaken van het internet? Kies dan voor een snelheid tot 200 Mbit/s. Hiermee kun je (tegelijkertijd) interactieve tv te kijken, gamen en grote bestanden downloaden.

2. Glasvezel, kabel of (A)DSL?

In Nederland kun je kiezen tussen drie verschillende types internetverbindingen: glasvezel, kabel en (A)DSL. De goedkoopste verbinding is (A)DSL. Dit is vrijwel overal in Nederland beschikbaar, maar helaas niet altijd even snel. Glasvezel is het meest stabiel en supersnel. Hoewel steeds meer delen in Nederland worden verglaasd, is glasvezel nog niet overal beschikbaar in Nederland. Als je een postcodecheck doet, dan kun je zien wat voor type internet er op jouw adres beschikbaar is. Glasvezel is meestal wel iets duurder dan internet via kabel en (A)DSL.

3. Vergelijk verschillende providers

Wat veel mensen niet weten, is dat je naast een autoverzekering vergelijken, ook verschillende internetproviders kritisch onder de loep kunt nemen. Op deze manier weet je zeker dat je het goedkoopste abonnement kiest wat het beste bij jouw wensen en voorkeur past. Misschien kun je voor dezelfde prijs wel veel sneller internetten met glasvezel. Kies wel een pakket waarbij je zo min mogelijk hoeft te betalen voor extra’s die je niet gaat gebruiken. Vul direct je postcode in en kijk of jij ook gemakkelijk 180 euro per jaar kunt besparen.

4. Kies voor een alles-in-1 pakket

Als je kiest voor een alles-in-1 abonnement, dan sluit je tv, bellen en internet in één abonnement af. Dit is meestal goedkoper dan losse abonnementen bij verschillende aanbieders. Daarnaast kun je profiteren van extra diensten zoals interactieve tv en tv on-demand. Bovendien heb je maar één aanspreekpunt voor vragen én profiteer je als nieuwe klant vaak van een welkomstkorting.

Andere lezen ook:

Handige & leuke video’s