Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zakelijk internet abonnement?

mei 1, 2022 | Internet

mei 1, 2022 | Internet

Als eigen baas kun je jouw eigen planning in grote lijnen opstellen. Dat is vaak niet zo als je in loondienst werkt. Ook kun je wellicht het werk uitkiezen dat je leuk vindt. Als je in loondienst werkt, wordt je vaak simpelweg opgedragen wat je moet doen. Maar als eigen baas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn natuurlijk. Zo moet er het nodige geregeld worden. Dat doet je werkgever voor je als je in loondienst werkt. Maar als eigen baas moet je er zelf achter aan.

Internet abonnement

Als ondernemer kun je eigenlijk niet meer zonder internet. Stel je hebt een productiebedrijf en je hebt mensen op kantoor in de functies productieleider, ploegbaas, verkoopmedewerkers en inkoopmedewerkers. Vooral bij verkoop bijvoorbeeld zal er veel contact zijn met de klanten. Dit contact loopt veelal via internet door middel van e-mailen. Het is daarom van belang als ondernemer een internet abonnement te kiezen dat past bij de onderneming. Maar een aantal aspecten zijn sowieso van belang.

Zo is de snelheid een cruciale factor bij het kiezen

Je wilt dat je medewerkers natuurlijk snel en efficiënt kunnen werken. Daarom is het aan te raden te gaan voor een zakelijk glasvezel abonnement. Met een zakelijk glasvezel abonnement ben je gegarandeerd van snel internet. Je zult geen tijd meer verliezen in je zaak doordat het werk stagneert omwille van het internet.

  • Ook het aantal MB’s opslag dat je in het internetabonnement hebt is van belang. Zorg dat dit voldoende groot is, zodat er genoeg data opgeslagen en overgedragen kan worden.
  • Kijk ook goed naar de kabels die je nodig hebt voor het gewenste abonnement. En niet onbelangrijk, welke kabels heb je al liggen in je bedrijf. Misschien dat je daar een passend abonnement op kunt aansluiten. Dat kan veel werk schelen.

Bij het bovenstaande kan het bovendien van belang zijn om te kijken naar de werkplekken die gebruik moeten kunnen maken van het internet. Inventariseer dit goed van tevoren en neem dit mee in de uiteindelijke keuze van het abonnement.

En niet te vergeten, bekijk of je binnenkort wellicht gaat uitbreiden en meer werkplekken gaat inrichten. Is dit toevallig het geval, richt dit dat meteen zo in op het moment dat je overgaat naar een ander internet abonnement. Het is aantal handiger en goedkoper dit in één keer mee te pakken dan dat er na een paar maanden opnieuw een aantal aansluitingen geregeld moeten worden.

Andere lezen ook:

Handige & leuke video’s