Duette Shades zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als raamdecoratie en bieden talloze voordelen voor zowel esthetische als functionele doeleinden. In deze blog zullen we daarom dieper ingaan op alle voordelen, die deze Duettes bieden, waarbij we ook kort stilstaan bij de kosten en het onderhoud van deze speciale raamdecoratie. Wil je inspiratie op doen voor gordijnen? Kijk dan op Condor Wonen!

Wat zijn Duette shades?

Duette shades zijn raamdecoraties die bestaan uit dubbele lagen stof met honingraatvormige cellen ertussenin. Deze cellen creëren een luchtkussen tussen de lagen stof. Dit zorgt voor isolatie en energie-efficiëntie. Duette shades worden vaak gebruikt als raambedekking om zowel de hoeveelheid licht als de temperatuur in een kamer te regelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en stofdiktes, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurs. Daarnaast bieden ze ook privacy, geluidsdemping en bescherming tegen UV-stralen. Ga naar deze pagina voor meer informatie en voor als je Duette shades gaat kopen.

Verschil met plisségordijnen

Plisségordijnen hebben een vergelijkbaar ontwerp als Duettes. Het zijn gordijnen met gevouwen stof, maar in plaats van de honingraatstructuur hebben plisségordijnen enkele lagen stof die zich als een harmonica opvouwen, wanneer het gordijn wordt opgetrokken. Plisségordijnen kunnen meestal alleen van boven naar beneden worden geopend en gesloten. Ze bieden ook lichtregeling en privacy, maar de isolerende eigenschappen zijn over het algemeen minder dan die van Duette shades.

Voordelen Duette shades

Duettes hebben verschillende voordelen, die ze perfect maken als veelzijdige raamdecoratie:

 • Perfect voor ramen met speciale vormen
 • Filtert daglicht
 • Verduisterend
 • Regulering kamertemperatuur
 • Warmte-isolatie, waardoor het in de zomer lekker koel is en in de winter warm.
 • En als geluid dan toch geïsoleerd wordt, dan is het tijd voor een nieuwe soundbar. Maar welke soundbar is het beste? Lees het hier.
 • Energiebesparing
 • Stijlvolle raamdecoratie
 • Veel keuzemogelijkheden in design
 • Verschillende bedieningsmogelijkheden, zoals smart bedieningsopties

Warmte en koelte gewaarborgd

Duette Shades staan bekend om hun unieke honingraatstructuur, die fungeert als een isolerende laag tussen het raam en de kamer. Dit resulteert in uitstekende thermische eigenschappen, waardoor je huis warm blijft in de winter en koel in de zomer. Deze energie-efficiëntie zorgt niet alleen voor een comfortabeler binnenklimaat, maar kan ook leiden tot lagere energiekosten, waardoor het niet alleen een esthetische keuze is, maar ook een praktische investering voor de lange termijn. Zoek je naar nog meer koelte in de zomer? Lees hier meer over de tien beste airco’s van 2024.

honinggraadstructuur

Kosten van een Duette

De kosten van Duette shades kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van het raam, het type stof, de bedieningsmethode en het merk. Over het algemeen zijn Duette shades vaak iets duurder dan standaard raamdecoraties vanwege hun specifieke ontwerp en eigenschappen. Om nauwkeurige prijsinformatie te verkrijgen, is het aan te raden offertes op te vragen bij lokale leveranciers of raamdecoratiewinkels. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de kosten op basis van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Hoe kun je Duette gordijnen opmeten?

Je kunt Duette shades op twee manieren opmeten, afhankelijk van de manier waarop je ze wilt bevestigen. Kies je ervoor om de Duette aan te brengen op de muur, dan ga je als volgt te werk:

 • Meet eerst het kozijn in breedte en hoogte op.
 • Bepaal vervolgens welke overlapping de Duette op het kozijn mag hebben.
 • Houd de kleinst gemeten breedte, hoogte en gewenste overlap in centimeters aan als bestelmaat.

Wanneer je de Duettes wilt plaatsen in het kozijn of tussen twee muurdelen, dan begin je ook met het opmeten van de breedte en hoogte van het kozijn. Bij de bestelling neem je echter als dagmaat de kleinst gemeten hoogte en breedte in centimeters. Trek echter bij de breedte 1 centimeter af voor speling tussen het kozijn en het gordijn.

Onderhouden van je Duettes

Duette gordijnen kun je prima met een plumeau of stofzuiger op de laagste stand afstoffen. Doe dit regelmatig. Is er een vlek ontstaan op je Duettes? Haal deze dan weg met een zachte doek of spons en warm water dat niet warmer mag zijn dan 30 graden Celsius.