4K beamer kopen in 2022? De beste 4K beamer in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Tegenwoordig is de technologie zo ver dat ze de beamers ook hebben voorzien van de 4K techniek. Deze 4K Full HD beamer zou je kunnen vergelijken met een beamer die je in bioscopen tegenkomt. Je hebt vast wel is een voetbalwedstrijd of iets dergelijks gekeken op een beamer maar vast niet op een 4K beamer. Doordat je naar een groot scherm kijkt kan je het verschil van een 4K Ultra HD beamer duidelijk zien. De beelden worden namelijk veel gedetailleerder geprojecteerd en zien er levensecht uit. Als je meer wilt lezen over de 4K Full HD beamer en de 4K Ultra HD beamer dan kan je er onder aan deze pagina meer over lezen.

De 4K beamers zijn nog niet zo populair als de 4K televisies maar ze zijn zeker in opkomst. Alhoewel de meeste nog zeer prijzig zijn zullen we je er hier meer over vertellen. Je moet namelijk wel kijken naar een geschikte 4K HD beamer die past bij je situatie en behoefte. Sommige 4K beamers zijn namelijk beter geschikt voor grote zalen en andere juist weer voor een thuisbioscoop.

Verder zijn sommige 4K beamers duurder dan andere. Meestal is dit een 4K HDR beamer, deze beamer ondersteunt namelijk ook nog HDR waardoor de kleuren en het beeld scherper zijn. Om jou alvast een handje op weg te helpen hebben wij hieronder een top 5 van de beste 4K beamers op dit moment gemaakt.

1. BenQ TK800M

De BenQ TK800M is een 4K Ultra HD beamer waarmee je de bioscoop naar je huiskamer haalt. Deze 4K Ultra HD beamer geeft de beelden moeiteloos weer. Dankzij de UHD techniek worden de kleuren en tinten duidelijk weergegeven. Hierdoor geniet intens van je favoriet films en series. Ook zie je en film hoe regisseur deze voor ogen had.

Zit je in een ruimte die niet goed te verduisteren is dan is dat geen probleem. Deze 4K Ultra HD beamer heeft lichtopbrengst van 3.000 ANSI lumen waardoor het beeld ook duidelijk waar te nemen is in een verlichte kamer. Deze 4K beamer is daarnaast ook nog heel compact en berg je eenvoudig op in een lade of kast.

Voor- en nadelen TK800M

Bij de BenQ TK800M 4K Ultra HD beamer worden nog een aantal items standaard meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding en snelstartgids waardoor je snel aan de slag kan met je 4K beamer.

Ook wordt deze handleiding als CD meegeleverd in de doos. Verder ontvang je nog de stroomkabel voor de beamer. Als laatst wordt er ook nog een afstandsbediening meegeleverd in de doos. De batterijen van deze afstandsbediening zijn ook inbegrepen.

 Ook heb je in een verlichte kamer een duidelijke projectie en geniet je nog steeds van de scherpe beelden en kleuren
 Dankzij de UHD resolutie zijn zelfs de kleinste details in jouw favoriete films duidelijk zichtbaar en mis je niks meer
 Je kant het beeld van de 4K beamers niet van positie veranderen doordat het geen lens shift functie ondersteunt

2. LG HU80KSW

De LG HU80KSW is een 4K HDR beamer die je overal mee naar toe neemt. Hiermee neem je tegelijkertijd een prachtig en realistisch beeld met je mee waar je overal van kan genieten.

Deze geeft namelijk HDR 10 beelden weer wat inhoudt dat de beelden heel gedetailleerd en kleurrijk zijn. Het kleurencontrast is ook duidelijk zichtbaar door de HDR resolutie. Het is ook mogelijk om deze 4K HDR beamer aan te sluiten op wifi waarmee je films van Netflix of YouTube streamt.

Hierdoor kan je nog meer genieten van je favoriete films en series. Over het geluid hoef je geen zorgen te maken met de ingebouwde 7 watt speakers. Mocht je toch harder geluid willen verbind je eenvoudig een bluetoooth box met de 4K beamer. Verder beschikt deze beamer nog over een handvat en een uitrolbare stroomkabel waardoor je de beamer makkelijk verplaatst.

Voor- en nadelen HU80KSW

Naast de LG HU80KSW ontvang je ook een aantal andere spullen die bij de beamer nog beter laten functioneren. Zo wordt er als eerst een handleiding meegeleverd die je precies verteld hoe die werkt zodat je er snel mee aan de slag kan gaan. Daarnaast ontvang je ook de stroomkabel voor de 4K HDR beamer om deze te voorzien van stroom.

Verder ontvang je nog de magic remote waarmee je ook makkelijk overschakelt naar apps als Netflix of YouTube. Ook worden de batterij voor deze magic remote meegeleverd.

 Het is mogelijk om films te streamen vanaf een USB stick dankzij de USB poort die de 4K beamer ondersteunt
 De beeldkwaliteit is bijna niet te onderscheiden van het echte 4K, dit komt door de ingebouwde DLP UHD 4K chip
 Mogelijkheid om films vanaf apps zoals YouTube of Netflix te kijken met een Smart TV
 De beamer is een stille ruimte alleen van dichtbij hoorbaar
 Deze 4K beamer kan niet draadloos gebruikt worden doordat deze geen accu heeft
 In verlichte ruimtes worden de beelden net wat minder scherp geprojecteerd

3. JVC DLA-X7900

Met deze JVC DLA-X7900 4K HDR beamer haal je de bioscoop pas écht in huis. Deze Ultra HD beamer projecteert beelden in hoogwaardige kwaliteit waardoor ieder detail duidelijk zichtbaar wordt. Dankzij de HDR ondersteuning bekijk je de beelden in mooie kleurrijke HDR beelden en geniet je extra intens van je favoriete films en series.

Verder beschikt deze 4K beamer ook over lens shift functie waardoor je de beeldpositie eenvoudig aanpast zonder dat de kwaliteit omlaag gaat. Zo kan je het beeld zowel horizontaal als verticaal aanpassen en precies instellen naar eigen wens.

Hiervoor hoef je de beamer dus ook niet te verplaatsen. Een spelletje spelen via de Playstation of XBox zou geen probleem moeten zijn want door de low latency mode zal de input lag omlaag gaan tijdens het gamen waardoor de reactiesnelheid hoger ligt.

Voor- en nadelen DLA-X7900

In de doos van de JVC DLA-X7900 worden nog een aantal spullen meegeleverd die de 4K HDR beamer aanvullen. ZO ontvang je de handleiding die je zullen helpen bij het installeren van de 4K beamer. Daarnaast ontvang je de stroomkabel om de beamer te voorzien van stroom.

Bovendien wordt er ook nog een afstandsbediening meegeleverd voor eenvoudige bediening van de 4K beamer. De 2 AAA batterijen voor deze afstandsbediening worden ook standaard meegeleverd in de doos. Als laatst ontvang je nog de lenskap om de lens goed te beschermen tegen stof en schade.

 Doordat het een 4K HDR beamer is geniet je van intense en kleurrijke HDR beelden
 Je verandert de beeldpositie eenvoudig met de lens shift functie zonder dat de beeldkwaliteit achteruit gaat.
 Dankzij de UHD resolutie van deze 4K Ultra HD beamer worden de kleinste details op het scherm duidelijk
Deze 4K beamer is niet geschikt om mee te nemen doordat deze maar liefst 15 kg weegt

4. JVC DLA-N5BE

De JVC DLA-N5BE is een 4K HDR beamer die beelden moeiteloos weergeeft. Hierdoor geniet je meer van scherpe beelden en worden kleuren natuurlijk en helder getoond. Dankzij de D-ILA projectie technologie maak jij gebruik van de beste beeldkwaliteit die een beamer kan geven. Hierdoor hoef je ook nooit meer naar een bioscoop toe om een film te kijken.

Door het dynamische contrast van maar liefst 4.000.000:1 wordt het contrast tussen zwart- en kleuren tinten beter zichtbaar en mis je geen enkel detail van je favoriete film. Ook is het mogelijk om de beeldpositie aan te passen met de keystone functie die ervoor zorgt dat deze 4K HDR beamer niet per se recht voor het beeld hoeft te staan.

Hierdoor is het ook makkelijk om de 4K beamer te verplaatsen en deze weer opnieuw aan te passen op het beeld. Verder is het ook nog mogelijk om 2 HDMI apparaten tegelijk aan te sluiten dankzij de 2 HDMI uitgangen die de 4K beamer ondersteunt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Playstation en een Blu-ray speler.

Voor- en nadelen DLA-N5BE

Naast de JVC DLA-N5BE 4K HDR beamer worden ook nog een aantal standaard spullen meegeleverd. ZO ontvang je om mee te bgeinnen de handleiding voor de 4K beamer die je helpt de beamer zo snel mogelijk te gebruiken.

Daarnaast ontvang je nog een lenskap die ervoor zorgt dat de lens niet bedekt wordt met stof of bekrast wordt. Bovendien wordt de stroomkabel natuurlijk ook meegeleverd.

Als laatst ontvang je nog een afstandsbediening voor de 4K Ultra HD beamer waarmee je de beamer vanaf de bank bestuurd. Daarboven op worden de batterijen voor de afstandsbediening ook standaard meegeleverd in de doos.

 Geniet van realistische beelden met natuurgetrouwe kleuren dankzij het hoge contrast dat de 4K HDR beamer produceert.
 Beelden worden haarscherp en gedetailleerd weergegeven door de D-ILA projectie techniek, hierdoor hoef je niet meer naar de bioscoop om te genieten van een film
 Doordat het een 4K Ultra HD beamer is worden zelfs de kleinste details van een film of serie duidelijk zichtbaar
Dankzij het gewicht van 19,6 kg is het lastig om deze 4K beamer mee te nemen

5. Acer VL7860

De Acer VL7860 is een 4K Ultra HD beamer waarmee je een echte thuisbioscoop creëert. Het is een 4K beamer die de LPD projectie techniek ondersteunt en daarnaast ook nog de UHD resolutie.

Hierdoor kijk je naar je favoriete films op een groot scherm en hoef je geen enkel detail meer te missen. Ook beschikt deze 4K Ultra HD beamer over een hoge contrastratio waardoor het verschil tussen zwart- en kleuren tinten nog duidelijker wordt.

Hierdoor worden de films die je kijkt in natuurgetrouwe kleuren weergegeven en geniet je ook nog is van levensecht beeld. De duurzame laser van deze 4K beamer heeft een levensduur van minimaal 20.000 en maximaal 30.000 uur wat inhoudt dat je er zeker 20 jaar plezier van hebt. Ook sluit je met de 2 HDMI ingangen 2 verschillende apparaten tegelijk aan op de 4K UHD beamer en hoef je niet iedere keer te wisselen van kabels.

Voor- en nadelen VL7860

Bij de Acer VL7860 4K Ultra HD beamer worden altijd nog een aantal items standaard meegeleverd in de doos. Je ontvangt namelijk de handleiding die je op weg zal helpen met het instellen van de 4K beamer.

Ook zorgt deze handleiding er mede voor dat je snel aan de slag kan gaan met de beamer en kan genieten van de mooie beeldweergave. Verder ontvang je alleen nog een stroomkabel voor de 4K beamer die er voor zorgt dat de beamer van stroom wordt voorzien.

 Geniet van natuurgetrouwe kleuren en een realistische beeldweergave dankzij de hoge contrastratio
 Ook is het mogelijk om beelden onder een hoek te projecteren door de lens shift functie van deze 4K Ultra HD beamer
 De beeldkwaliteit van deze 4K beamer is bijna niet te onderscheiden van normale 4K door de DLP 4K UHD chip waar de beamer over beschikt
 De beamer is niet geschikt om mee te nemen doordat het een 4K beamer is met een zwaar gewicht

Laatst geüpdatet