De formule 1 wordt vanaf 2022 niet meer op tv uitgezonden door Ziggo. De rechten van de Formule 1 zijn tot eind 2024 in handen van het Scandinavische NENT, zij zenden samen met streamingdienst Viaplay de F1 uit in Nederland. Maar er zijn meerdere manieren om de geliefde sport te bekijken.

Via play pakt groots uit

Een ding is zeker: streamingdienst Viaplay pakt groots uit met de Formule 1-uitzendingen. Een studio vanuit Nederland en experts op live locatie. Ook hebben ze een exclusieve deal met niemand minder dan Max Verstappen. Je komt dichter dan ooit bij hem én de Formule 1. Met veel achtergrond, insights en reviews weet jij met Viaplay alles van de sport.

Viaplay kun je op twee apparaten tegelijk kijken, zo kijk je bijvoorbeeld live F1 op een groot scherm en stap je in bij Max Verstappen op je telefoon. Via een stream op je telefoon kijk je de Formule 1, dus niet via een traditionele zender. Na het afsluiten van een abonnement kun je de gratis app downloaden, zo kijk je overal live naar de uitzendingen. Waar je ook bent: je kunt de wedstrijden altijd streamen of terugkijken met Viaplay.

De eigen streamingdienst: F1TV

De officiële streamingdienst van de Formule 1: F1Tv. Via dit platform kijk je ook live naar alle vrije trainingen, kwalificaties en races. Met F1TV speel jij je eigen regisseur. Zo kun je, als je wilt, de gehele race meerijden met de populairste coureurs. Volg de communicatie tussen hen en de pitmuur. Daarnaast vult de Formule 1 de app met allerlei extra inzichten, discussies, documentaires en oude races. Zo kun jij op je vrije avond genieten van oude races uit de Formule 1. Ook kun je alle races in het voorprogramma van de Formule 1, zoals de Formule 2 en Formule 3, live bekijken.

Bij F1 kies je zelf in welke taal je het commentaar wilt horen. Er zijn vele talen beschikbaar, zoals Engels, Duits, Italiaans, Frans, Spaans en Portugees. Ook kun je natuurlijk kiezen voor Nederlands commentaar!

Formule 1 op Youtube

Vorige jaar is de Formule 1 bezig geweest met experimenteren op Youtube. Zij begonnen met het livestreamen van enkele races. Het is nog niet bekend of de F1 dat blijft doen, maar het is wel slim om het YouTube-kanaal van de Formule 1 in de gaten te houden. Na de afloop vind je op Youtube ook samenvattingen, hoogtepunten, complicaties en interviews.

F1 streamingdiensten opzeggen

Nu je weet dat het kijken van live races op Youtube een gratis optie kan zijn, kun je net zo goed je betaalde streamingdiensten opzeggen. Helaas is het opzeggen van een streamingdienst nog niet zo makkelijk. Vaak doen ze er alles aan om jouw lidmaatschap te blijven verlengen. Toch wil je graag F1TV opzeggen. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden voor het opzeggen van je abonnement. Zo heb je bijvoorbeeld online opzegservices zoals Xpendy, die het opzeggen van een streamingdienst gemakkelijk maken. Bij opzegservice Xpendy kun je ook Viaplay opzeggen, ze maken met jouw gegevens een opzegbrief die zij aangetekend versturen. Zo wordt het opzeggen van een streamingdienst gemakkelijk, en kun jij verder genieten van de online races!