Internet door het hele huis is bijna net zo essentieel als water en elektriciteit. Maar veel huishoudens hebben toch problemen om een betrouwbaar wifi signaal in elke hoek van het terrein en huis te krijgen. Vrees niet, ondanks de vorm en de grootte van je terrein kun je maatregel nemen om het probleem van dode internet loze hoeken te verhelpen.

De voordelen aan het hebben van internet door het hele huis

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een internetverbinding door het hele huis:

Veiligheid

Door goede internetverbinding door het hele huis/tuin te hebben, ben je een stuk veiliger. Dit komt omdat hierdoor de beveiligingscamera’s en deurbelcamera betrouwbaar functioneren.

Gemak

Met internettoegang in het hele huis, kun je verbonden blijven en online gaan vanuit elke kamer, waardoor het gemakkelijker wordt om te werken, te studeren of informatie te Google. Je kunt dan je favoriete Tv serie kijken door de douchewand in de badkamer!

Communicatie

Met een internetverbinding kun je vanuit elke kamer van het huis met anderen communiceren via e-mail, videochat of sociale media.

Smart home-mogelijkheden

Met een internetverbinding kun je smart home-apparaten, zoals beveiligingscamera’s, thermostaten en verlichting, aansluiten en bedienen vanuit elke kamer in jouw huis.

Productiviteit

Met een internetverbinding kun je verbonden blijven en productief zijn vanuit elke kamer in jouw huis, of je nu op afstand werkt of gewoon wat taken gedaan moet krijgen.

douchewand badkamer

Hoe krijg je internet door het hele huis?

Er zijn verschillende manieren om overal in huis internet te krijgen:

Kabel verbinding

Een optie is om Ethernet-kabels van jouw router naar elke kamer in jouw huis te laten lopen. Dit kan een snelle en betrouwbare verbinding opleveren, maar hier is enige installatie voor nodig en is misschien niet in alle huizen praktisch.

Draadloos netwerk

Een andere optie is het opzetten van een draadloos netwerk met behulp van een router. Hiermee kun je apparaten draadloos met het internet verbinden, maar het signaal is mogelijk niet overal in huis even sterk.

Wifi repeater netwerk

Een wifi repeater netwerk is een type draadloos netwerk dat meerdere knooppunten gebruikt om een naadloze en sterke internetverbinding door je hele huis te creëren. Dit kan een goede optie zijn als je een groot huis hebt of als jouw wifi in bepaalde gebieden zwak is.

Mobiele hotspot

Als je een goed mobiel signaal bij je huis hebt, kun je een mobiele hotspot gebruiken om een draadloze internetverbinding te creëren. Dit kan een goede optie zijn als je geen bekabelde of draadloze internetverbinding beschikbaar hebt.