ARD

ARD is een Duitse digitale televisiezender en tevens hoofdzender van de publieke Duitse omroep. Het is wellicht interessant om te weten dat het kanaal is voortgekomen uit een samenwerking tussen negen verschillende publieke omroepen in Duitsland.

Het is in 1950 gestart en voor veel Duitssprekende mensen wereldwijd niet meer weg te denken. Het biedt een divers aanbod voor alle leeftijden. Het is wellicht interessant om te weten dat ARD hedendaags wel eens vergeleken wordt met NPO, dit is een kanaal van de Nederlandse publieke omroep.

Het aanbod van ARD

Logischerwijs vraag je jezelf nu af: wat kan ik zien in het aanbod van de Duitse zender? Om hier zo duidelijk en concreet antwoord op te geven willen we je aanvullende informatie verschaffen. Daarbij gaan we ook een aantal populaire voorbeelden geven uit de programmering van ARD tv.

Het Duitse kanaal biedt een erg divers aanbod van programma’s aan. Uiteraard kan men talloze programma’s verwachten met het nieuws en de actualiteiten. Ben jij een sportliefhebber en wil je bijvoorbeeld hoogtepunten van belangrijke, internationale voetbalwedstrijden zien? Dan ben je bij ARD ook op de geschikte plek. Maar hier is het nog niet mee gezegd, bij de zender kan je ook talloze speelfilms, populaire series en nog veel meer programma’s vol entertainment verwachten.

Om je een concreet beeld te verschaffen omtrent de programmering, hebben we hier onder een aantal populaire voorbeelden voor je neergezet, namelijk:

  • Das Quiz Mit Jörg Pilawa
  • Tagesschau
  • Feste Der Volksmusik
  • de Rudi Carrell Show

We kunnen ons voorstellen dat je jezelf afvraagt of je ARD live kan kijken. Voor jou hebben wij goed nieuws! Het beschikt namelijk over een ARD livestream waarmee je op ieder gewenst moment van de dag genieten van de live programma’s. Spreekt het diverse aanbod van het Duitse kanaal jou aan en wil je meer informatie vergaren over de mogelijkheden en beschikbaarheid? Lees dan even met ons mee.

Mogelijkheden en beschikbaarheid

Laten we starten met het feit dat vrijwel iedere provider ARD beschikbaar stelt in het basispakket. Enkel alleen de provider Youfone kan het Duitse kanaal niet aanbieden, ook niet optioneel tegen een meerprijs. Ook lijkt het ons belangrijk om je mede te delen dat het bij zowel alle providers beschikbaar is in HD kwaliteit.

Wil jij genieten van de ARD tv-programma’s op bijvoorbeeld je smartphone of tablet? Controleer dan even onderstaande vergelijker. Zo kom je er achter welke providers ARD online kijken mogelijk maken. Tevens is het noodzakelijk dat je hiervoor een applicatie download. Check van te voren wel altijd even of jouw provider deze optie onderweg of buitenshuis mogelijk maakt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat dit zonder wifi mogelijk is. Ook maakt deze applicatie het erg eenvoudig om de ARD tv gids te kunnen bekijken. Je bent dus altijd snel op de hoogte van het actuele programma. Super, vind je niet?

Als laatst, willen we het met je hebben over Begin en -Programma Gemist. Helaas biedt geen enkele providers uit ons aanbod deze optie aan. Je dient er dus rekening mee te houden dat je een programma niet terug kunt kijken als je het helaas hebt moeten missen.

Wil jij liever vandaag als morgen genieten van het gevarieerde aanbod en wil je in één oogopslag de mogelijkheden en beschikbaarheid controleren? Neem dan eens onderstaand overzicht door. Hier worden de mogelijkheden en beschikbaarheid van ARD per provider samengevat.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie