NPO 1

NPO 1 zul je vast kennen, het is namelijk de belangrijkste zender van de Nederlandse Publieke Omroep. Naast NPO1 beschikken zij over nog twee zenders: NPO 2 & NPO 3.

Tot voor kort was deze zender actief onder een andere naam, tot 2014 namelijk als Nederland 1. Ook nog een leuk weetje: NPO1 is de oudste televisiezender van land met rijke historie.

Wat kun je zien op NPO1?

NPO 1 live voorziet je dagelijks van programma’s welke zijn toegespitst op uitgebreide doelgroep met als doel om open te staan voor iedereen in Nederland. Mede door het uitzendprogramma wil NPO 1 TV een gevoel van inspiratie meegeven met een duidelijke boodschap: “sta open voor elkaar en de wereld om je heen”. Een hogere mate van begrip, daar is waar het NPO1 om gaat.

Wellicht klinkt dit allemaal wat serieus maar dit alles gaat hand in hand met een flinke bak ontspanning, inspiratie en waardevolle informatie. Het is dan ook niet gek dat vele programmeringen op deze zender oorzaak zijn van discutabele onderwerpen in onze maatschappij.

Los van de politiek, ver weg van commercie

NPO 1 kijken en niet willen vervelen aan commerciële activiteiten of politieke gedachtegoed? Dan hebben we goed nieuws voor je! NPO1 live blijft ver weg van commerciële activiteiten en is volledig ontzien van politieke programmeringen of boodschappen. Kortom, de gedeelde communicatie blijft volledig betrouwbaar. Een belangrijk punt, dat we vandaag de dag niet meer over iedere zender kunnen zeggen.

Zoals eerder vermeld staat de Nederlandse Publieke Omroep gelijk aan programma’s met impact met als eindresultaat prachtige programmeringen met waardevolle informatie in combinatie met amusement. Je komt op de NPO 1 dan ook een flinke dosis meningen, persoonlijke verhalen en hoge diversiteit aan culturen.

NPO 1 live TV dient ook voor essentiële informatie

NPO 1 live kijken biedt een hoop amusement voor een brede doelgroep, echter is het ook de nationale calamiteitenzender. Is er in Nederland of het buitenland bijvoorbeeld een ramp gaande? Kies voor NPO 1 live TV, je zult hier vrijwel altijd extra nieuwsbulletins uitgezonden zien worden.

Ook voor het actuele nieuws kun je terecht bij het veelzijdige NPO1, namelijk bij het welbekende NOS-journaal. Ook veelal van de belangrijkste evenementen, zoals bijvoorbeeld Prinsjesdag of hoogstaande sportwedstrijden, zijn te vinden op zowel NPO 1 live, als NPO 1 gemist.

Mogelijkheden en beschikbaarheid van TV zender NPO 1

Iedere beschikbare provider in Nederland heeft in haar basispakket NPO 1 live TV opgenomen. De zender is zelfs bij vrijwel iedere provider in HD kwaliteit te bewonderen. Interesse in NPO 1 gemist? Deze extra functionaliteit is verkrijgbaar bij 11 van de providers in onze vergelijker.

NPO 1 live combineren met Uitzending Gemist? Kies voor de functionaliteit Begin Gemist om een live programmering opnieuw te laten starten bij het begin. Verder is het goed om te weten dat je deze zender door middel van de NPO 1 TV App kunt bekijken op de tablet of smartphone.

Met behulp van onderstaande tabel kun je precies alle mogelijkheden en beschikbaarheid voor NPO 1 per provider inzien.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

NPO 1
RTL 7
NET5
NPO 2
RTL 8
Veronica tv
NPO 3
SBS 9
Ziggo Docu
RTL 4
NPO 1 GOS
HOi TV
RTL 5
NPO 2 GOS
SBS 6
NPO 3 GOS